De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Wandelen langs Swalm, Maas en Nette

1 / 1
zoom out

ROERMOND - Wandelen vanaf Kaldenkirchen door de bossen bij Venlo, kuieren langs de Maas of langs de Süchtelner Höhen. Het kan allemaal met de nieuwe wandelroutekaart van het Natuurpark Schwalm-Nette. Die is uitgebracht bij gelegenheid van het 50-jarige bestaan van dit Natuurpark. 

,,De kaart geeft het wegennet weer in het noordelijke deel van het Nederlands-Duitse natuurpark Maas-Swalm-Nette’’, vertelt directeur Michael Puschmann van het park. De kaart kent een schal van 1:25.000 voor het gebied vanaf Roermond tot Sevenum aan de Nederlandse landsgrens, en van Wachtendonck tot Viersen aan de Duitse kant van de grens.

De kaart is volgens de uitgever alleen an de Duitse kant van de grens verkrijgbaar, en wel in de natuurparkcentra in Wildenrath, Wachtendonk en in de Brüggener Burg. Verder bij het Biologische Station Krickenbecker Seen. De kaart is gelukkig wel online te bestellen via www.npsn.de 

De wandelaar kan zijn route plannen met onder meer de Jacobsweg, het Pieterpad, en allerlei lokale wegen. De kaart wordt in het Duits én Nederlands toegelicht. Er staan veel bezienswaardigheden op, zoals kerken, kastelen en musea.

Op de foto: Peter Ottmann (r.) en Michael Puschmann van het Natuurpark met de nieuwe kaart. Foto: Benedikt Giesbers 


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »