De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Column Piet Poell: Dierenleed

Column Piet Poell: Dierenleed
ROERMOND - In de binnenlanden van Mantsjoerije schijnt een interessant experiment gaande te zijn. Daar is een nieuwe wet aangenomen die het mogelijk maakt onterechte uitkeringstrekkers te treffen in hun hart. Vooral België schijnt, na de recente ontdekking van een miljoenenfraude in het steuntrekkersimperium dat voornamelijk door Turken wordt beheerd, met argusogen naar Mantsjoerije te kijken. Dat u nog niets gehoord hebt van het experiment, komt omdat Mantsjoerije op niemands netvlies zit wegens te ver en te ontoegankelijk. Het land wordt zorgvuldig afgeschermd door een complot van wereldl...

Dialectopera De Nuuj Baedeleers

ROERMOND - DE NUUJ BAEDELEERS een dialectopera gaat over armoede, corruptie en machtsmisbruik. Ton Custers heeft de Beggar's Opera van John Gay uit 1728 (waarop ook Bertolt Brecht in 1928 zijn Dreigroschenoper baseerde) verplaatst naar onze tijd. Zo is de bedelaarswinkel vervangen door een adviesbureau en de gevangenis geprivatiseerd. En ook de ‘baedeleers’ zijn (on)herkenbaar veranderd. De dialogen worden afgewisseld met 38 liedjes, die helemaal opnieuw gearrangeerd zijn. Verdere informatie vindt u op onze website www.denuujbaedeleers.nl.

De Leukste carnavalskostuums uitkiezen voor 2017

ROERMOND - Heb je hem/haar al gezien? Wat een geweldig / grappig kostuum!Van zondag 26 februari 2017 tot en met dinsdag 28 februari 2017 is het weer zover. Het is dan weer carnaval! Tijd om een kostuum aan te trekken en feest te vieren. Maar wat ga je met carnaval 2017 dragen?

Column Piet Poell: Crimineel

Column Piet Poell: Crimineel
ROERMOND - Een jaar of veertig geleden ben ik in Al Raqqua – jawel, de huidige “hoofdstad” van IS – bijzonder gastvrij ontvangen door een Syrische familie, die mij en mijn toenmalige vriendin hun enige bed afstond en ons ’s morgens op de vloer voor dat bed een werkelijk copieus ontbijt aanrichtte. Ettelijke vierkante meters werden bezaaid met fruit, salades, zoetigheden, schalen vol weet ik veel en ongedesemd brood. Van dat brood scheurden we repen af en met die repen visten we het lekkers uit de schalen. Thee, chai, werd ingeschonken in kleine glaasjes. Heerlijke thee!

LK Bixie in Reuver

LK Bixie in Reuver
ROERMOND - Op 26 maart 2017 organiseert HSV de Paardenvriend alweer een Limburgs Kampioenschap. Dit keer het LK Bixie. De wedstrijd vindt plaats in Hippisch Centrum De Vossenkuil, Bergerhofweg 2, Reuver. Om 9.00 uur wordt gestart met de springproeven, om 12.15 uur met de dressuurklasses. De dag eindigt rond 17.00 uur. De toegang is gratis en publiek is van harte welkom.Lieke van Wijlick en Lieke Hendriks van de organiserende vereniging nemen deel aan het LK en zullen met hun pony’s zeker hun beste beentje(s) voor zetten.

Lezing Hoofd - Hals Kanker

ROERMOND - Lezing en Voorlichting Hoofd - Hals kanker in het Toon Hermans Huis Roermond

Expositie Mien Huijskens

Expositie Mien Huijskens
ROERMOND - Opening Expositie Mien Huijskens Toon Hermans Huis Roermond

Column Piet Poell: Stamppot

Column Piet Poell: Stamppot
ROERMOND - Woensdag gehaktdag. In januari 1991 vermoordde Richard Klinkhamer (1937-2016) zijn vrouw Hannie Godfrinon met een koevoet tijdens een echtelijke ruzie. Hij begroef haar in de tuin en dekte haar toe met beton. Nieuwe bewoners van zijn huis ontdekten in 2000 echter het lijk en Klinkhamer werd tot zeven jaar veroordeeld. In 2003 werd hij vervroegd vrijgelaten. Na zijn vrijlating schreef hij het boek “Woensdag gehaktdag”, waarin hij verschillende scenario’s aanvoerde over hoe en waarom hij zijn vrouw zou hebben vermoord. Enig cynisme kan de schrijver niet ontzegd worden.

Kebab zaken e.d. gaan boycotten

Kebab zaken e.d. gaan boycotten
ROERMOND - Er is een conflict gaande tussen Nederland en Turkije. Ik heb het nieuws op de voet weten te volgen en ik ben heel erg mee eens dat die Erdogan en zijn ministers terug naar het land van herkomst moeten. Want om Nederland een Nazi-land te gebruiken is ook niet van toepassing.

KRM steunt de Santiago Pelgrims op 2 april in de kathedraal 

KRM steunt de Santiago Pelgrims op 2 april in de kathedraal 
ROERMOND - Op zondag 2 april 2017 om 11.30 uur, levert het Koninklijk Roermonds Mannenkoor zijn traditionele bijdrage aan de jaarlijkse Pelgrimsmis in de kathedraal te Roermond. 

10 jaar Coach4you

10 jaar Coach4you
ROERMOND - Het landelijke project voor brugklascoaches Coach4you viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. Het gaat hierbij om de begeleiding van kinderen die kwetsbaar zijn door leer- en gedragsproblemen of door onrust thuis. Na een succesvolle pilot in Zeist besloot Gilde Nederland in 2007 met steun van het Oranje Fonds het project ook in andere steden van de grond te krijgen.

Column Piet Poell: Turks

Column Piet Poell: Turks
ROERMOND - Ik vind dat ze die Erdogan hier wél toestemming moeten verlenen om propaganda te maken voor zijn wet op het dictatorschap, want dat opent perspectieven. Ik ben van plan een referendum te organiseren voor een nieuwe Nederlandse wet, die het enerzijds regelt dat partijen die hun kiezersbeloften na de verkiezingen niet nakomen en/of aan hun principes verzaken met onmiddellijke ingang verboden worden – zijn we in ieder geval alvast van de VVD en de PvdA af! – en anderzijds de mogelijkheid schept voor Nederlandse staatsburgers, onder wie dus ook oorspronkelijke Turkse en Koerdische st...

CIVIL integreert theorie en praktijk op één locatie in Limburg

CIVIL integreert theorie en praktijk op één locatie in Limburg
ROERMOND - ROERMOND – Onder de naam CIVIL (Centrum Innovatief Vakmanschap Installatietechniek Limburg) gaat op 20 april in Roermond een nieuw technisch opleidingscentrum van start. Het instituut verenigt, als enige in Nederland, in één gebouw innovatieve theorie- en praktijkopleidingen op het gebied van installatietechniek, elektrotechniek, luchtbehandelingstechniek en koeltechniek.

Gezocht in Roermond: Leuke luitjes

Gezocht in Roermond: Leuke luitjes
ROERMOND - Wie wil er mee? Iedereen heeft zijn eigen hobby's, maar het is gezelliger om dat met een leeftijdsgenoot te doen. En die zijn vaak dichterbij dan je denkt. Op www.leukeluitjes.nl vind je leuke luitjes vanaf 60 jaar die ook willen wandelen, fietsen, handwerken, naar het museum of samen eten.

Internationale vrouwendag bij Maximina Roermond met Amnesty International

Internationale vrouwendag bij Maximina Roermond met Amnesty International
ROERMOND - 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag die wereldwijd in het teken staat van de rechten voor vrouwen. Moedercentrum Maximina en Amnesty International hebben voor de 2e keer een programma samengesteld waarin ‘vieren’ en actie voeren samengaan. Van 13.00 tot 15.30 uur uur is iedereen welkom bij Maximina aan de Donderbergweg 34 in Roermond

Voorjaarsconcert Zangvereniging Maas- en Neergalm

Voorjaarsconcert Zangvereniging Maas- en Neergalm
ROERMOND - Drie mannenkoren onthalen u op een fantastische zangersavond.

Column Piet Poell: Uithoek

Column Piet Poell: Uithoek
ROERMOND - Na de slaven op de plantages, die gewoon slaven genoemd werden, de slaven in Aziatische textielfabrieken, die geen slaven meer genoemd mochten worden maar het wel waren, krijgen we nu de slaven van Primark, Ryanair, Amazone, Bol.com, Aldi, Lidl etc, die zeker geen slaven meer genoemd mogen worden, want het zijn zelfstandige ondernemers in dienst van die bedrijven. Ze hebben zelfs contracten en ze kunnen doen wat ze willen, want het zijn zzp’ers. Ziek worden, jouw probleem! Een zelfstandige komt op voor zijn eigen kosten! Pensioen? Idem dito. Ryanair contracteert piloten zo ongeve...

5e plaats Nina van der Weij EJK karate

5e plaats Nina van der Weij EJK karate
ROERMOND - Nina van der Weij van Karateteam Fudoshin Roermond heeft afgelopen weekend een 5e plaats behaald tijdens de Europese kampioenschappen karate in Sofia Bulgarije.

Column Piet Poell: Intercommunales

Column Piet Poell: Intercommunales
ROERMOND - Wat een schitterend idee van de Belgen om graaizuchtige politici aan banden te leggen: schep intercommunales! Wat zijn intercommunales? Postjesverdeelcentra die gemeenten hebben uitgevonden om bij het volk de schijn te wekken van efficiënte samenwerking. Politici die zitting nemen in het bestuur van zo’n intercommunale strijken een luttele paar duizend euro op en dan zijn ze koest. Natuurlijk zijn ze koest, want het is niet de bedoeling dat iemand nagaat wat ze doen in zo’n bestuur. Er zijn intercommunales voor de energie, voor de spoorwegen, voor de infrastructuur, noem maar op ...

Column Piet Poell: Cuba II

Column Piet Poell: Cuba II
ROERMOND - Stel je kunt gratis wonen, gratis elektriciteit en water krijgen, gratis medische zorg en de eerste levensbehoeften voor een habbekrats, dan heb je een paradijs. Meer speciaal een socialistisch paradijs. Cuba is zo’n paradijs en dat is levensgevaarlijk, want daar komen toeristen en die willen zuipen en vreten voor minder dan een habbekrats en dat kan: 1 cuc, zeg maar 1 dollar voor een pul bier van 350 ml in El Puerto del Rey, de bierbrouwerij van Santiago. We hadden een Cubaanse familie uitgenodigd met ons de bloemetjes buiten te zetten in die brouwerij, maar daar schrokken ze vo...
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »