De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Enorm assortiment uitbreiding van E-Sigaret-Roermond-Center / CBD

Enorm assortiment uitbreiding van E-Sigaret-Roermond-Center / CBD
ROERMOND - Wij zijn tevens gecertificeerd retailer van Roermond, Medihemp de grootste van Nederland!!

E-SIGARET-ROERMOND-CENTER / CBD

E-SIGARET-ROERMOND-CENTER / CBD
ROERMOND - Gespecialiseerde speciaalzaak in Roermond kern Maasniel Beatrixlaan 13, de beste inkopen doet uw bij ons. Alleen merkartikelen!

Column Piet Poell: Smartworld

Column Piet Poell: Smartworld
ROERMOND - Computers zijn net mensen. Afgelopen vrijdag 14 april een alarmerende kop in de Volkskrant: “Zelflerende robots nemen al onze vooroordelen over” De toon van het artikel is overwegend negatief. “AI-systemen (AI: Artificial Intelligence) die hun kennis baseren op gewonemensentaal, ontwikkelen veelal dezelfde impliciete vooroordelen als wij. Dit ontdekten onderzoekers van onder meer de universiteit van Princeton in een studie die donderdag verscheen in Science. Daaruit blijkt dat culturele stereotypen hardnekkig voortleven in AI-systemen die op grote schaal worden gebruikt.” Een com...

3 finales voor Karateteam Fudoshin Roermond

3 finales voor Karateteam Fudoshin Roermond
ROERMOND - Tijdens de 1st International Amsterdam Karate Cup 2017 heeft Fudoshin Roermond 3 maal de finales weten te bereiken.

Column Piet Poell: Turkijedeal

Column Piet Poell: Turkijedeal
ROERMOND - In onze tuin heerst een dictatoriaal geweldsimperium. Voor de goede orde: ik ben niet de dictator, ik ben niet eens de tuinman, onderhoudswerk besteden we uit aan een goedkope werkloze. De tuin zelf is de dictator. Hij heeft ons in de houdgreep: brengen we hem geen offers, plengen we niet ons bloed om zijn planten te voeden, dan neemt hij wraak en overwoekert ons hele territorium. Hij maakt er een jungle van als we hem niet terwille zijn. Offers eist hij en die brengen we hem braaf: we dragen af aan de tuinman. Bij ons gaan geen beesten maar euro’s in rook op.

Instagram foto's van #roermond

Klik op de foto's om ze te vergroten.

BurgerBelangen Roermond doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018

BurgerBelangen Roermond doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018
ROERMOND - Tijdens de jaarvergadering is een besluit gevallen

Goud en Brons Karateteam Fudoshin Roermond

Goud en Brons Karateteam Fudoshin Roermond
ROERMOND - Karateteam Fudoshin Roermond heeft tijdens de Luxemburg Open een gouden en een bronzen medaille behaald. Dit toernooi is een van de door de Karate Do Bond Nederland aangewezen meetmomenten voor de WJK karate 2017 en de EJK karate 2018.

Column Piet Poell: Nepnieuws

Column Piet Poell: Nepnieuws
ROERMOND - Het zijn rare tijden tegenwoordig. Neem nou dat geval Elisabeth Rodriguez, een jonge vrouw in Oklahoma die beschuldigd wordt van een drievoudige moord, terwijl ze geen schot gelost heeft. Ze is er alleen maar vandoor gegaan met een vluchtauto. Haar drie kompanen, jongens nog, waren neergeschoten door een buurjongen toen ze een overval pleegden. De buurjongen gaat waarschijnlijk vrijuit wegens zelfverdediging. Of neem de onthulling dat de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron een VS-agent is die de belangen van de Amerikaanse financiële markt vertegenwoordigt en die mee kan d...

Benny Lindelauf wint beide Roermondse literaire prijzen

Benny Lindelauf wint beide Roermondse literaire prijzen
ROERMOND - Schrijver Benny Lindelauf harkte zowel de dertigste Halewijnprijs voor schrijvers als de daaraan gelieerde Reinaerttrofee 2016 binnen. Afgelopen zondag kwam hij zijn prijzen ophalen in een goedgevulde Roermondse bibliotheek.

Paaswandeling

Paaswandeling
ROERMOND - Paaswandeling 2e Paasdag in Roermond

Column Piet Poell: Dierenleed

Column Piet Poell: Dierenleed
ROERMOND - In de binnenlanden van Mantsjoerije schijnt een interessant experiment gaande te zijn. Daar is een nieuwe wet aangenomen die het mogelijk maakt onterechte uitkeringstrekkers te treffen in hun hart. Vooral België schijnt, na de recente ontdekking van een miljoenenfraude in het steuntrekkersimperium dat voornamelijk door Turken wordt beheerd, met argusogen naar Mantsjoerije te kijken. Dat u nog niets gehoord hebt van het experiment, komt omdat Mantsjoerije op niemands netvlies zit wegens te ver en te ontoegankelijk. Het land wordt zorgvuldig afgeschermd door een complot van wereldl...

Dialectopera De Nuuj Baedeleers

ROERMOND - DE NUUJ BAEDELEERS een dialectopera gaat over armoede, corruptie en machtsmisbruik. Ton Custers heeft de Beggar's Opera van John Gay uit 1728 (waarop ook Bertolt Brecht in 1928 zijn Dreigroschenoper baseerde) verplaatst naar onze tijd. Zo is de bedelaarswinkel vervangen door een adviesbureau en de gevangenis geprivatiseerd. En ook de ‘baedeleers’ zijn (on)herkenbaar veranderd. De dialogen worden afgewisseld met 38 liedjes, die helemaal opnieuw gearrangeerd zijn. Verdere informatie vindt u op onze website www.denuujbaedeleers.nl.

De Leukste carnavalskostuums uitkiezen voor 2017

ROERMOND - Heb je hem/haar al gezien? Wat een geweldig / grappig kostuum!Van zondag 26 februari 2017 tot en met dinsdag 28 februari 2017 is het weer zover. Het is dan weer carnaval! Tijd om een kostuum aan te trekken en feest te vieren. Maar wat ga je met carnaval 2017 dragen?

Column Piet Poell: Crimineel

Column Piet Poell: Crimineel
ROERMOND - Een jaar of veertig geleden ben ik in Al Raqqua – jawel, de huidige “hoofdstad” van IS – bijzonder gastvrij ontvangen door een Syrische familie, die mij en mijn toenmalige vriendin hun enige bed afstond en ons ’s morgens op de vloer voor dat bed een werkelijk copieus ontbijt aanrichtte. Ettelijke vierkante meters werden bezaaid met fruit, salades, zoetigheden, schalen vol weet ik veel en ongedesemd brood. Van dat brood scheurden we repen af en met die repen visten we het lekkers uit de schalen. Thee, chai, werd ingeschonken in kleine glaasjes. Heerlijke thee!

LK Bixie in Reuver

LK Bixie in Reuver
ROERMOND - Op 26 maart 2017 organiseert HSV de Paardenvriend alweer een Limburgs Kampioenschap. Dit keer het LK Bixie. De wedstrijd vindt plaats in Hippisch Centrum De Vossenkuil, Bergerhofweg 2, Reuver. Om 9.00 uur wordt gestart met de springproeven, om 12.15 uur met de dressuurklasses. De dag eindigt rond 17.00 uur. De toegang is gratis en publiek is van harte welkom.Lieke van Wijlick en Lieke Hendriks van de organiserende vereniging nemen deel aan het LK en zullen met hun pony’s zeker hun beste beentje(s) voor zetten.

Lezing Hoofd - Hals Kanker

ROERMOND - Lezing en Voorlichting Hoofd - Hals kanker in het Toon Hermans Huis Roermond

Expositie Mien Huijskens

Expositie Mien Huijskens
ROERMOND - Opening Expositie Mien Huijskens Toon Hermans Huis Roermond

Column Piet Poell: Stamppot

Column Piet Poell: Stamppot
ROERMOND - Woensdag gehaktdag. In januari 1991 vermoordde Richard Klinkhamer (1937-2016) zijn vrouw Hannie Godfrinon met een koevoet tijdens een echtelijke ruzie. Hij begroef haar in de tuin en dekte haar toe met beton. Nieuwe bewoners van zijn huis ontdekten in 2000 echter het lijk en Klinkhamer werd tot zeven jaar veroordeeld. In 2003 werd hij vervroegd vrijgelaten. Na zijn vrijlating schreef hij het boek “Woensdag gehaktdag”, waarin hij verschillende scenario’s aanvoerde over hoe en waarom hij zijn vrouw zou hebben vermoord. Enig cynisme kan de schrijver niet ontzegd worden.

Kebab zaken e.d. gaan boycotten

Kebab zaken e.d. gaan boycotten
ROERMOND - Er is een conflict gaande tussen Nederland en Turkije. Ik heb het nieuws op de voet weten te volgen en ik ben heel erg mee eens dat die Erdogan en zijn ministers terug naar het land van herkomst moeten. Want om Nederland een Nazi-land te gebruiken is ook niet van toepassing.

KRM steunt de Santiago Pelgrims op 2 april in de kathedraal

KRM steunt de Santiago Pelgrims op 2 april in de kathedraal
ROERMOND - Op zondag 2 april 2017 om 11.30 uur, levert het Koninklijk Roermonds Mannenkoor zijn traditionele bijdrage aan de jaarlijkse Pelgrimsmis in de kathedraal te Roermond. 
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »