De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

COLUMN Martin Wings: Up or Down?

COLUMN Martin Wings: Up or Down?
HEERLEN - Ik was drie weken op vakantie in Engeland, in the Midlands, in het liefelijke plaatsje Puckelonbelly, maar dat zal u verder worst wezen. Helaas regent het in Engeland bijna altijd en als het niet regent, is het er gewoon vochtig. Hoe kunnen dan die oude Engelse dames er zo uitgedroogd uitzien? Ze lebberen de hele dag thee. Waar blijft toch al dat vocht?

COLUMN Martin Wings: Sandalen en andere ongemakken

COLUMN Martin Wings: Sandalen en andere ongemakken
HEERLEN - Ga nooit met mij wandelen. Zeg gewoon vriendelijk en beleefd: `Ga maar lekker alleen, jongen.’ Het aan u beloofde wandelingetje van zes kilometer, wordt minstens het dubbele, soms zelfs wel vijftien kilometer.

COLUMN Martin Wings: Rare man

COLUMN Martin Wings: Rare man
HEERLEN - Wat doet die man eigenlijk ’s avonds?

COLUMN Martin Wings: Penningmeester

COLUMN Martin Wings: Penningmeester
HEERLEN - Soms lees je het in de krant: Gevluchte penningmeester opgepakt in Portugal. Hij heeft een half miljoen euro gestolen uit de kas van de begrafenisvereniging, voetbalclub, goed doel, enfin vult u zelf maar in.

COLUMN Piet Poell: Modder

COLUMN Piet Poell: Modder
ROERMOND - Het houdt op. Vanaf volgende week is Dichtbij onthoofd, dat wil zeggen: er is geen redactie meer. TMG stopt met redacteuren te betalen maar houdt de site wel nog aan als een soort publieke blog. U kunt er dus alles op pleuren wat u wilt, in uw eigen taaltje, zonder geredigeerd of teruggefloten te worden. Dat wordt dus Facebook in het klad. Zalig nieuwjaar!

COLUMN Dion van Rijn: Limburgse democratie

COLUMN Dion van Rijn: Limburgse democratie
ROERMOND - De Limburgse verkiezing van de sportmens van het jaar dreigt weer eens uit te lopen op een rel. Het leeuwendeel van het publiek kiest voor de prestaties van een jonge man die op het wereldpodium op het allerhoogste niveau presteert. Een podium waar je alleen terecht komt als je eigenlijk al de beste van de wereld bent en waar hij dus zijn hele leven voor getraind en gewerkt heeft. Weliswaar weten de kenners, en voelen velen met hen, dat hij zijn hoogtepunt nog lang niet bereikt heeft maar nog nooit heeft een Nederlander gepresteerd wat deze Limburgse jongen nu al bereikt heeft. D...

De Neelder Garde is vaerdig veur de Aaftrap!

De Neelder Garde is vaerdig veur de Aaftrap!
MAASNIEL - De Neelder Garde is ronjd mit de Poster! De Aaftrap van en mit De Neelder Garde is op 24 februari om 20.00 oer in Café-Zaal 't Dorp in Neel. De veurrverkaup sjtart op 15 januari vanaaf 13.00 oer in café 't Dörp. In Neel. Wo angers!

COLUMN Piet Poell: Kerstmaal

COLUMN Piet Poell: Kerstmaal
ROERMOND - Met Kerstmis eten we chinees. Dat is het gemakkelijkste als je niet uren in de keuken wilt staan: je gaat naar het chinees restaurant, laat daar een paar bakken volpleuren met tjap tjoy en babi pangang en thuis hebt u nog wel een hond loslopen voor de authentieke toets. Die zou u deze zomer toch maar aan een boom in het bos hebben gebonden. Liefst geen al te grote hond, anders gaat er zoveel tijd in het villen zitten en u wilde het eenvoudig houden. Maar ik ken u: toen u hem aanschafte moest het per se een grote, gespierde makker zijn, want u had geen Harley Davidson maar wel een...

Komende vrijdag kerstoverdenking Natuurbegraafplaats Bergerbos

Komende vrijdag kerstoverdenking Natuurbegraafplaats Bergerbos
REUTJE - Komende vrijdagavond 23 december om 19.00 uur wordt op Natuurbegraafplaats Bergerbos weer de jaarlijkse Kerstoverdenking georganiseerd op de centrale heuvel. De overdenking wordt dit jaar begeleidt door Petra Ritzen van woorddienstbegeleiding ‘stillstaan’ (www.stillstaan.nl). Dit jaar zijn te gast zangeres Willeke Simons (www.willekesimons.nl) en trompettist Nando van Westrienen. 

Nieuw initiatief in Roermond: de decemberavondwandelingen! En nu al volgeboekt!

Nieuw initiatief in Roermond: de decemberavondwandelingen! En nu al volgeboekt!
ROERMOND - Drie avonden lang lopen mensen mee met de decemberavondwandeling door getskes en plekskes in de binnenstad van Roermond. En voor u denkt: ik ga mee, helaas, alle avonden zijn ram uitverkocht. De route voert dit weekend ook door steegjes en stekjes waar je normaal niet kunt komen. Welke dat zijn maakt de organisatie nog niet bekend. De deelnemers laten zich graag verrassen. De belangstelling voor de wandelingen was enorm. In totaal lopen er bijna 230 mensen mee.

opluistering H. mis op 2e Kerstdag

opluistering H. mis op 2e Kerstdag
ROERMOND - Het is al jarenlang traditie dat Zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer op 2e kerstdag de H. Mis opluistert met een schitterend repertoire van kerstliederen.

Schenking glasnegatieven aan Cuypershuis

Schenking glasnegatieven aan Cuypershuis
ROERMOND - Pierre Cuypers, de achterkleinzoon van architect Pierre Cuypers (1827-1921), heeft twee glasnegatieven geschonken aan het Cuypershuis. Zij geven een inkijkje in het leven van de familie Cuypers. Pierre Cuypers is erg betrokken bij het Cuypershuis en de crowdfunding-campagne Breng Cuypers in beeld!. In de campagnefilm roept hij iedereen op een financiële bijdrage te geven voor het behoud van de collectie van 800 glasnegatieven. Om zo informatie toegankelijk te maken voor iedereen die meer wil weten over het leven en werk van architect Pierre Cuypers.

Doe maar op Bospop

Doe maar op Bospop
WEERT - Doe Maar, Nederlands populairste band aller tijden, is toegevoegd aan het programma van Bospop. Met de toevoeging van Doe Maar zijn de eerste vijf namen bevestigd. Eerder werden al Beth Hart, Anastacia, Anouk en Airbourne bevestigd voor Bospop 2017. Bospop vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017 op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

Cultuurfonds ondersteunt Limburgse diversiteit: van volkscultuur tot film tot natuurbehoud

Cultuurfonds ondersteunt Limburgse diversiteit: van volkscultuur tot film tot natuurbehoud
MAASTRICHT - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg sluit 2016 af met het ondersteunen van een grote diversiteit aan culturele uitingen en bijzondere culturele projecten in de provincie, van volkscultuur en mode, tot opera, theater en film, tot steun voor behoud van erfgoed en natuur.

COLUMN Piet Poell: Menschliches

COLUMN Piet Poell: Menschliches
ROERMOND - Ik mag graag kijken naar voetbalwedstrijden, vooral in de pauzes. Dan krijg je de voetballer als mens in beeld. Streng vermanend, geen tegenspraak duldend, in de taal van zijn straat, dus meestal in het Engels spreekt hij je aan: no to racism. Kop in close-up, zwart wit, dreigend als een gezochte crimineel, onvermurwbaar je huiskamer in blikkend als een scheidsrechter die een overtreding constateert. Je hebt onmiddellijk de neiging onder de tafel te duiken. Ik heb hier geen racism! En ook geen zwartepiet!

Toon Hermans Award voor Paul en Freek

Toon Hermans Award voor Paul en Freek
AMSTERDAM - Paul van Vliet en Freek de Jonge hebben de vijfde Toon Hermans Award gewonnen, een onderscheiding voor het in stand houden van de artistieke nalatenschap en het gedachtegoed van de entertainer. Zaterdag is het honderd jaar geleden dat Hermans in Sittard geboren werd. De prijs werd maandagavond in Carré uitgereikt tijdens het gala TOON 100 jaar.

Koninklijk Roermonds Mannenkoor zingt Kerst nachtmis

Koninklijk Roermonds Mannenkoor zingt Kerst nachtmis
ROERMOND - Op kerstavond 24 december om 23.00 uur zal in de Kathedraal van Roermond de Pontificale Nachtmis, voorgegaan zal worden door de hulpbisschop Mgr. De Jong, door het Koninklijk Roermonds Mannenkoor muzikaal opgeluisterd worden.

Leonie Meijer geeft zich bloot in de ECI

Leonie Meijer geeft zich bloot in de ECI
ROERMOND - Leonie Meijer gaat op veler verzoek opnieuw op tour. De vorige tour liet een verpletterende indruk achter. In haar nieuwe theatertour ‘Naked’ laat Meijer zien hoe haar muzikale pad leidde van de finale in The Voice of Holland en een hit met 'Los van de grond'  tot het ontstaan van haar derde album.

The Ten Bells opent 48e editie Pinkpop

The Ten Bells opent 48e editie Pinkpop
LANDGRAAF - The Ten Bells mag volgend jaar de 48e editie van Pinkpop openen. De bluesrockband uit Geleen won zaterdag de regionale talentenjacht Nu of Nooit. De winnaar daarvan mag traditiegetrouw het festival in Landgraaf aftrappen.

Toon Thuis belevingsexpo verwelkomt 11.111e bezoeker

Toon Thuis belevingsexpo verwelkomt 11.111e bezoeker
SITTARD - Gisteren werd de 11.111e bezoeker op een feestelijke manier ontvangen in de Toon Thuis Belevingsexpo. De ontvangst stond geheel in het teken van Carnaval. Huub Leenders uit Someren ontving twee kaarten voor de uitroeping van de 86e Stadsprins in wintercircustent op de schootsvelden en de Marotte cd 2017 “Alleney gekke Teun” met carnavalsliedjes. De cadeautjes werden overhandigd door Cultuurwethouder Noël Lebens van Sittard-Geleen, Vorst Marot Frits I en Gaby Hermans.
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »