De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

A2 Weert - Eindhoven een groot knelpunt volgens ANWB-leden

A2 Weert -  Eindhoven een groot knelpunt volgens ANWB-leden
WEERT - Duizenden leden van de ANWB mochten deze zomer laten weten waar op de Nederlandse wegen zij de meeste oponthoud ervaren en wat blijkt? In de top 3 van meest genoemde snelwegknelpunten staat de A2 vanuit en naar Weert op plek 2. De resultaten van het ledenonderzoek worden dinsdag aan politici en ambtenaren en de hoop dat er iets aan de knelpunten gedaan wordt.

VIDEO: Auto Visie presenteert Alfa Giulia van garage Creemers

VIDEO: Auto Visie presenteert Alfa Giulia van garage Creemers
AMSTERDAM - Auto Creemers uit Herten bij Roermond heeft de op de foto's afgebeelde nieuwe Alfa Giulia beschikbaar gesteld zodat Auto Visie die kon presenteren. Dat gebeurde afgelopen zaterdag bij de Telegraaf Media Groep (TMG) in Amsterdam. De auto met de welhaast iconische naam!

Spa-Francorchamps klassiekers op InterClassics Brussels

Spa-Francorchamps klassiekers op InterClassics Brussels
MAASTRICHT - 'The Legends of Spa-Francorchamps’ is het hoofdthema van de tweede editie van InterClassics Brussels. Aan de hand van circa 18 klassiekers in de categorieën Grand Prix, Touring en Endurance wordt de rijke geschiedenis van dit befaamde race circuit gepresenteerd in Brussels Expo. Wegens de uitverkochte editie vorig jaar, heeft de organisatie besloten de oldtimerbeurs dit jaar te verdubbelen van 2 naar 4 paleizen. InterClassics Brussels vindt plaats van 18 tot en met 20 november 2016.

Ruim 400 Limburgers op weg naar een baan bij NedCar

Ruim 400 Limburgers op weg naar een baan bij NedCar
BORN - Vijf mensen met een bijstandsuitkering hebben vandaag, dinsdag 6 september, een arbeidscontract gekregen bij autoproducent VDL Nedcar in Born. Het zijn de eerste deelnemers van het project VDL Nedcar 2016 die succesvol de selectieprocedure en de Praktijkschool hebben afgerond. Nog 420 andere Limburgers met een bijstandsuitkering volgen op dit moment een opleiding aan die Praktijkschool bij VDL Nedcar met het doel om binnenkort bij de autofabrikant in Born aan de slag te gaan.

Nieuwe elektrische oplaadpunten in Weert

Nieuwe elektrische oplaadpunten in Weert
WEERT - Eigenaren van een elektrische auto kunnen vanaf nu ook hun auto opladen in de Centrumgarage in Weert, onder het stadhuis aan de Wilhelminasingel. Ook zijn er nieuwe elektrische oplaadpunten door de gemeente geplaatst op het Stationsplein en Collegeplein. In Weert zijn nu in totaal 40 openbare oplaadpalen. Daarvan hebben zo’n 5 palen twee oplaadpunten zodat er twee auto’s aangesloten kunnen worden.

Lange file op A2 naar Luik door Formule 1 en werkzaamheden

Lange file op A2 naar Luik door Formule 1 en werkzaamheden
MAASTRICHT - Al de hele vrijdag staat er een lange file op de A2 en E52 richting Luik. Het is erg druk omdat veel Nederlanders naar Spa willen om Max Verstappen te zien racen (en trainen). Bovendien zijn er werkzaamheden net voor Luik waardoor langere voertuigen niet zomaar rechtsaf de ring van Luik op kunnen.

FOTO'S EN VIDEO: De nieuwe Alfa Giulia onthuld bij garage Creemers

FOTO'S EN VIDEO: De nieuwe Alfa Giulia onthuld bij garage Creemers
ROERMOND - Garage Creemers onthulde gisteravond onder grote belangstelling het nieuwste model van de Alfa: de Alfa Romeo Giulia, de opvolger van de 159. Dat gebeurde in het bedrijf aan de Solvayweg in Herten in aanwezigheid van een trotse Richard Creemers met familie en staf. De belangstelling voor het nieuwe model is wereldwijd groot. Dat geldt ook voor de verwachtingen die potentiële kopers van de nieuwe Giulia hebben. Iedereen wilde de nieuwe Giulia gisteren even ,,voelen''. Even zitten op de comfortabele stoelen, het stuur vasthouden, het dasboard bekijken. Het was soms even dringen....

Ook in Aken is milieusticker verplicht

Ook in Aken is milieusticker verplicht
AKEN - Wie in Aken wil gaan winkelen, moet zijn auto voorzien hebben van een milieusticker. Aken voert als een der laatste Duitse steden de milieusticker verplicht in. Door het instellen van een milieuzone wil ook Aken de luchtkwaliteit verbeteren. Een stad als Keulen kent al sinds 2008 de verplichte milieusticker.

A2: Avond- en nachtafsluitingen ter hoogte van Weert (richting Maastricht); 27-28 januari

A2: Avond- en nachtafsluitingen ter hoogte van Weert (richting Maastricht); 27-28 januari
ROERMOND - Rijkswaterstaat voert in de avond en nacht van woensdag 27 januari en donderdag 28 januari onderhoud uit aan het asfalt van de A2 ter hoogte van Weert. Tijdens deze werkzaamheden is afrit (39) Nederweert van de A2 richting Maastricht afgesloten. Daarnaast zijn op- en afrit (38) Weert-Noord van de A2 in de richting van Maastricht afgesloten voor al het verkeer. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

Recordaantal bezoekers op InterClassics Maastricht

Recordaantal bezoekers op InterClassics Maastricht
MAASTRICHT - InterClassics Maastricht heeft met 29.660 bezoekers een nieuw record bereikt. Dit is maar liefst 11,5% meer dan vorig jaar. Voor de 23ste keer organiseerde MECC Maastricht dit weekend de beurs die inmiddels haar plek heeft tussen de grote internationale oldtimerevenementen zoals Essen, Parijs, Padova en Stuttgart. Kopers, liefhebbers en dagjesmensen reisden uit binnen- en buitenland naar Maastricht om de collectie klassieke wagens, onderdelen en automobilia te bekijken.

Zin en onzin over de apk-keuring

Zin en onzin over de apk-keuring
HERTEN-ROERMOND - Vaak horen wij: Maar de apk is pas 2 weken verlopen. Ik heb toch nog even tijd om hem te laten keuren of niet?!

Lieshout Car Collection: ’Interclassics’ is belangrijke graadmeter

Lieshout Car Collection: ’Interclassics’ is belangrijke graadmeter
MAASTRICHT - De klassieker beurs “Interclassics” in het Mecc in Maastricht is een belangrijke graadmeter voor de ontwikkeling van de markt voor classic cars in Nederland en West-Europa. Dat zegt eigenaar Frank van Lieshout van Lieshout Car Collection in Etten-Leur. Zijn bedrijf staat vanaf morgen, donderdag 14 januari, in het MECC met een eigen collectie.

Weer staking bij VDL NedCar

Weer staking bij VDL NedCar
BORN - De leden van FNV Metaal en CNV Vakmensen gaan 8 januari 24 uur staken bij DAF in Eindhoven en VDL Nedcar in Born. Dat maakten de vakbonden vandaag bekend uit onvrede met het uitblijven van een cao in de grootmetaal. ,,Naar de werknemers wordt niet geluisterd'', zegt FNV-bestuurder Petra Bolster. ,,Zij verdienen in dit nieuwe jaar meer zeggenschap over hun werktijden, een hoger loon en goede ontziemaatregelingen tot hun pensioen.''

Duisternis tegemoet racen

Duisternis tegemoet racen
ZANDVOORT - Een groot peloton renwagens komt zaterdag 9 januari aan de start op de piste van Zandvoort voor het Winter Endurance Kampioenschap.

Kia Sportage ook met 1.6 T-GDI-motor

Kia Sportage ook met  1.6 T-GDI-motor
Kia hoopt met de nieuwe Sportage verder te bouwen aan het succes van zijn voorganger. Hij arriveert in februari bij de Nederlandse Kia-dealers voor een prijs vanaf 25.995 euro.

Zuinig zonder stekker

Zuinig zonder stekker
Toyota heeft de prijzen van de nieuwe Prius bekendgemaakt. Deze beginnen bij 29.995 euro voor de Prius Aspiration. Met een verbruik van slechts 3,0 l/100 km is hij de zuinigste hybride zonder stekker.

Mercedes SLC niet alleen nieuwe naam

Mercedes SLC niet alleen  nieuwe naam
In maart, exact twintig jaar na de introductie van de SLK, krijgt de allereerste compacte roadster van Mercedes een nieuwe naam. Hij gaat SLC heten, maar er gebeurt meer.

IntelliLink in Opel KARL

Ook de kleine Opel KARL is nu leverbaar met het IntelliLink-infotainmentsysteem, dat bovendien is te combineren met de persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar, inclusief WiFi-verbinding.

BMW Baby Racer III controleren

BMW Baby  Racer III controleren
Veiligheid is voor BMW zo vanzelfsprekend, dat het Duitse merk zelfs de 'Baby Racer III' loopauto voor kinderen terugroept naar de dealer.

Nissan levert 3.400 camera's per dag

Nissan levert 3.400 camera's per dag
Nissan is hard op weg om een van de grootste cameraleveranciers van Europa te worden. Momenteel worden er per dag al 3.400 camera's geleverd, onder meer als onderdeel van het Around View Monitoring systeem.
Plaats je eigen autonieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »