De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nog geen oplossing voor Museum De Ronde Venen

1 / 1
zoom out

VINKEVEEN - De gemeente, de betrokken partijen en het Museum De Ronde Venen zijn er niet uitgekomen om een nieuwe locatie te vinden voor het museum. De Boei/de biliotheek in Vinkeveen is volgens het Rondeveense College de meest reële optie, maar het museum ziet geen mogelijkheden om aan bepaalde voorwaarden van het College te doen.

De optie voor De Boei en de bibliotheek leek het College van B&W dus het beste. Zo kon De Boei de bibliotheek kopen en de ruimte verhuren aan het Museum De Ronde venen. Zo konden de huurkosten voor het museum laag gehouden worden en werd het voor De Boei makkelijker om het pand aan te komen.

Het College zou 380.00 euro bijdragen, mits het museum kon aantonen dat het de komende jaren financieel gezond zou blijven. Het Museum heeft aangegeven dit niet te kunnen met bezuinigingen en het vergroten van het bezoekersaantal. Het museum verwacht tot 2015 ongeveer 7000 bezoekers te trekken. 

Het college heeft het museum persoonlijk van dit besluit op de hoogte gesteld. Daarbij heeft ze aangegeven open te staan voor andere suggesties en ideeën, maar laat het initiatief hiervoor bij het museum en de andere betrokken partijen.

De raad gaf het College opdracht tot het zoeken naar een oplossing voor het museum. Volgens de gemeenteraad herbergt het Museum De Ronde Venen cultureel erfgoed, dat moet worden behouden én uitgebreid. Naast De Boei/bibliotheek zijn ook Fort Amstelhoek en Klinkhamer bij de Vinkeveense Plassen onderzocht als mogelijke locaties.


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio