De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Basisschool De Eendracht ontwikkelt vrijeschool-afdeling in Mijdrecht

Vrije School Groene Hart (Foto: Margreet Weenink)
1 / 1
zoom out
WILNIS - De openbare basisschool De Eendracht in Mijdrecht gaat mogelijk een plek bieden aan vrijeschoolonderwijs. Bij voldoende interesse start in augustus 2017 een vrijeschool-afdeling in het gebouw aan De Eendracht 5. Op zaterdag 1 april om 15.30 is er in de Bibliotheek van Mijdrecht een informatie-bijeenkomst voor belangstellende ouders. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het ouderinitiatief.
De Eendracht maakt onderdeel uit van het schoolbestuur Auro, een bestuur met 10 openbare basisscholen in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen. Auro biedt vrije school onderwijs aan als voldoende ouders belangstelling hebben en zich voor 1 mei daadwerkelijk aangemeld hebben. Zo wil Auro tegemoetkomen aan de behoefte van ouders en gevarieerd onderwijs bieden dat past in deze tijd.

Vrijeschool-onderwijs is sterk in opkomst, ook in de gemeente De Ronde Venen en omstreken ontstond behoefte aan deze vorm van onderwijs. Een initiatiefgroep van ouders onder leiding van Margreet Weenink is vanaf maart 2016 bezig vrijeschool-onderwijs van de grond te krijgen onder de naam “Het Groene Hart”. Inmiddels zijn er meer dan 150 vrijblijvende, intentionele aanmeldingen van kinderen in alle leeftijden binnengekomen.
Jan Postma, bestuurder van Auro: “Auro wil op deze behoefte inspelen. Ouders en kinderen die zich thuis voelen bij het vrijeschool-onderwijs zijn goed in het denken buiten kaders. Die eigenschappen kunnen we goed inzetten om nieuwe uitdagingen die het onderwijs biedt, aan te gaan. Naast dit onderwijs slaat De Eendracht een nieuwe weg in met onderwijs dat kinderen leert nadenken over zichzelf en wat zij nodig hebben om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Onderwijs waarbij kinderen met plezier naar school gaan en zelfvertrouwen en zelfstandigheid ontwikkelen. Dit wordt op dit moment verder uitgewerkt”.

Kenmerkend voor vrijeschool-onderwijs is de benadering, dat alle aspecten van het kind ontwikkeld mogen worden. Naast het cognitieve aspect (de reguliere vakken) hebben creatieve vakken een grote plaats in het brede onderwijspakket. Opvallend is ook de duidelijke structuur die geboden wordt en de aandacht voor persoonlijkheidsvorming van het kind.

Zaterdag 1 april is er om 15.30 uur een informatiebijeenkomst voor belangstellende ouders in de Bibliotheek Mijdrecht, Dr. J. van der Haarlaan 8. Graag aanmelden via vrijeschoolgroenehart@gmail.com.

Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio