De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Straatracer uit Baambrugge moet vier jaar de cel in

1 / 1
zoom out

BAAMBRUGGE - De uit Baambrugge afkomstige Mohammed ben J. moet vier jaar de gevangenis in. Dat is de uitspraak tegen de man die vorig jaar juli een dodelijk ongeluk op de Cartesiusweg in Utrecht veroorzaakte. Een onschuldige passagier vond de dood, nadat ze in botsing kwamen. Ook raakte een bestuurder van een andere auto zwaargewond. Het OM had het dubbele geëist.

De rechtbank acht straatracen bewezen, maar (poging tot) doodslag niet. Naast de gevangenisstraf van vier jaar, waarvan één voorwaardelijk heeft Ben J. ook een rijontzegging gekregen van vijf jaar.

Op de weg waar het ongeluk gebeurde geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur, uit onderzoek is gebleken dat de verdachte 130 tot 170 km per uur reed. Mohammed ben J. hield, met een nooit gevonden bestuurder van een andere auto, een illegale straatrace.

Twee weken geleden eiste Justitie een gevangenisstraf van acht jaar, inclusief een rijontzegging van tien jaar. Ook noemde justitie hem een gevaar op de weg, en gezien zijn verleden in het verkeer had hij beter moeten weten.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio