De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kernenbeleid, wijkgericht werken, de chaos is compleet

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

MIJDRECHT - Met de opmerking dat "Amstelhoek voorbeeld voor hoe gemeente het met kernen wil gaan doen" is, heeft het college zich dinsdagavond in de voet geschoten.

Nu het college van B & W van de Ronde Venen vandaag Amstelhoek als voorbeeldkern heeft aangewezen is er wel iets uit te leggen. Want wat is er mis met de kern Abcoude, is Mijdrecht zo een achterlijke kern en waarom is de Hoef opeens minder dan de Amstelhoek.

Daarbij... hoe kan het college bepalen dat de Amstelhoek een voorbeeldkern is als de raad nog helemaal niet heeft vastgesteld wat het kernenbeleid gaat worden. De gemeenteraad moet toch echt aan het college duidelijk gaan maken wat de plaats van het college is omdat de raad de baas is.

Met al dat gepraat over het kernenbeleid lijkt het beleid wijkgericht werken helemaal naar de achtergrond geschoven. Dit is op zich terecht want dit wijkgericht werken maakt in de praktijk geen enkele kans. Vooral omdat alles op vrijwillige basis moet. Als één of enkele inwoners niet meedoen aan wijkplannen dan is dat natuurlijk hun goed recht. Dit zal snel tot frustratie leiden bij de mensen die alles willen organiseren. Het geld dat met de voorbereiding van deze potentiële blamage wordt uitgegeven kan beter anders worden besteed.

De kernen worden nu al tegen elkaar uitgespeeld voordat de gemeenteraad heeft beslist en er wordt geld weggegooid met het voorbereiden van het wijkgericht werken dat tot mislukken gedoemd is. De chaos is hiermee compleet. Dit is erg.

En wat willen de inwoners? Die willen dat hun belastinggeld verstandig wordt besteed en dat ze lekker rustig kunnen wonen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 april 2012


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio