De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Herfst in De Ronde Venen kleurt Russisch

Het Kremlin. (Foto: Henk Butink)

1 / 1
zoom out

DE RONDE VENEN - De herfst in De Ronde Venen krijgt dit jaar een Russisch tintje. Troupe A'dour uit Wilnis organiseert van september tot en met december een bijzondere en groots opgezette culturele manifestatie. Aanleiding is de nationale viering van de vriendschapsrelatie tussen Nederland en Rusland.

Irina Parfenova is initiatiefneemster van de manifistatie Russische Herfst. De pianiste en medeoprichter van Troupe A'dour is afkomstig uit Rusland, maar al tientallen jaren woonachtig in Wilnis. Het programma van Troupe A'dour bevat ruim dertig activiteiten bevat, uitgevoerd door 25 Ronde Veense organisaties. Voor iedereen, jong en oud, is er iets leuks te beleven.

Een van de bijzondere programmaonderdelen is het optreden van het door Troupe A'dour opgerichte Projectkoor. Zo'n 75 amateur zangers uit De Ronde Venen en wijde omgeving brengen een programma met lithurgische en populaire Russische liederen. Het koor staat onder leiding van de Russische dirigent, accordeonist en muziekdocent Arkadi Gankin. Het concert vindt plaats op 11 oktober in de Johannes de Doperkerk in Mijdrecht.

De manifestatie start met een concert van het Oekraïns a' capella mannenzanggroep en Dirk Jan Warnaar op orgel. Deze activiteit van Stichting Cultura De Ronde Venen wordt gehouden op 20 september in de Janskerk in Mijdrecht. De presentatie met beeld en geluid van Henk Butink, die plaatsvindt op 20 december in de Mijdrechtse bibliotheek, sluit de manifestatie af. Zie voor meer informatie www.troupeadour.nl.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio