De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Drumfanfare E.S.K.A. naar VIOS taptoe

(Foto: Kesiep)
1 / 2
zoom out

MIJDRECHT - De VIOS taptoe komt terug naar het gezellig koopcentrum van Mijdrecht. Na ruim 10 jaar te zijn weggeweest gaat het toch weer gebeuren. Op 9 juni is de plaats van handeling het Raadhuisplein voor het gemeentehuis in Mijdrecht. De toegang is gratis. Elke week stellen we één van de deelnemende korpsen voor. Deze week is dat Drumfanfare E.S.K.A. uit Bemmel.

E.S.K.A. werd in 1958 als drumband opgericht. De naam is een acroniem van EnkeleSupporters enKatholieke Arbeiders. In de beginjaren werden voornamelijk signaalinstrumenten gebruikt, aangevuld met slagwerk en was E.S.K.A. vrijwel jaarlijks aanwezig op concoursen in het land. Ook lokale optredens zoals carnaval, Koninginnedag, St. Nicolaasintocht enz. behoorde tot de optredens. Maar waar zij vooral om bekend stonden waren de muzikale uitstapjes naar Duitsland en Zwitserland. Tijdens elk optreden werden zij vergezeld door majorettes en vendeliers waarmee vele schuttersconcoursen werden bezocht en niet zonder succes.

Vanaf het begin tot heden heeft E.S.K.A. zich gepresenteerd in 6 verschillende uniformen, het huidige gala-uniform is in 2008 gepresenteerd tijdens de jubileumtaptoe ten behoeve van het 50-jarig jubileum. Dit uniform is grotendeels door leden en bestuur zelf ontworpen om een geheel eigentijdse bescheiden uitstraling te creëren.

Naast het gala-uniform beschikt men over een kozakken- en een musketieroutfit. Tijdens taptoes in Nederland is E.S.K.A. al sinds jaren actief. Daarnaast organiseren zij sinds 1973 Taptoe Bemmel. Inmiddels is Taptoe Bemmel nationaal goed bekend en is E.S.K.A. in staat om dit evenement jaarlijks gratis aan te bieden aan het publiek in de maand juni.www.taptoebemmel.nl.

Muzikale hoogtepunten in de carrière waren diverse concoursdeelnames met promoties en twee behaalde nationaal kampioenschappen tijdens het topconcours in Barneveld. De laatste jaren richt E.S.K.A. zich voornamelijk op deelname aan taptoes, straatparades, corso’s enz. Meer informatie vind je op www.E.S.K.A.nl.

Naast VIOS en de Drumfanfare E.S.K.A. uit Bemmel treden nog 3 korpsen op. Dat zijn het Tamboer en Trompetterkorps Euroband uit Rotterdam met maar liefst 2 shows, de Chr. Muziek- en Showband Juliana uit Amersfoort en jeugdkorps Bernhard uit Amersfoort. De korpsen vertrekken om half één bij het clubgebouw van VIOS aan de Windmolen voor een stertocht naar het Raadhuisplein. Om één uur treden in het voorprogramma de minirettes van VIOS op en wordt de stemming er verder ingebracht door dweilorkest DORST. Om half twee start de taptoe.

De kwaliteit is gegarandeerd. Zorg jij voor de gezelligheid? Schrijf 9 juni vast in je agenda en mis dit
spektakel niet. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de taptoe is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie en foto’s van VIOS en DORST kun je terecht op www.vios-mijdrecht.nl. en www.dweilorkest-dorst.nl. Je kunt VIOS ook volgen op:
twitter.com/#viosmijdrecht.

Heb je interesse om bij VIOS te komen spelen of majoretten? Stuur dan een
mailtje met je contactgegevens en interesse naar pr@vios-mijdrecht.nl. De vereniging neemt dan contact
met je op.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 04 mei 2012


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio