De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De Zijkamer | Bus- en treintroubles in De Ronde Venen

1 / 1
zoom out

MIJDRECHT - Waar in de gemeenteraad druk gedebatteerd werd over een fietspad, werd tegelijkertijd in het Mijdrechtse gemeentehuis gesproken over het openbaar vervoer in De Ronde Venen. Een handjevol jonge politiek geintereseerden kwamen bijeen in De Zijkamer.

Er zijn nogal wat struikelblokken. Zo is het 's avonds niet meer mogelijk om vanuit Woerden naar De Ronde Venen terug te komen. De nachtbus vanuit Amsterdam - geliefd bij uitgaanspubliek - rijdt niet meer doordeweeks. En zijn er zelfs mensen ín Hilversum gaan wonen om er te kunnen werken.

Lastige punten hierbij zijn dat iedereen snapt dat een bus ’s avonds laat laten rijden voor één of twee personen inderdaad nogal veel geld kost en soms zelfs nutteloos is als er niemand komt opdagen. Maar toch, je zal maar net die ene persoon zijn.

Dat er mensen uit De Ronde Venen trekken om op een plek te gaan wonen waar er een betere aansluiting op de trein is, of dichter bij het werk, is ook jammer. Dit betekent dat er kennis wegvloeit uit De Ronde Venen.

Hieruit blijkt, een oplossing is lastig te vinden. In ieder geval houden De Zijkamer en Dichtbij de ontwikkelingen op het gebied van openbaar vervoer in De Ronde Venen in de gaten.

Heb jij nog ideen die het openbaar vervoer in De Ronde Venen kunnen verbeteren? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.


Plaats je eigen woonnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio