De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stamineeke nieuwe kroeg aan het Kerkplein

Brian Klaaren (links) en Jeff Borst voor de gevel van het Stamineeke. (Foto: Henk Cornelissen)
1 / 1
zoom out

HIPPOLYTUSHOEF - Op Kerkplein 13 wordt op vrijdag 13 juli café Het Stamineeke geopend. Brian Klaaren (19) is de uitbater van dit nieuwe drinklokaal in Hippolytushoef, dat plaats kan bieden aan ongeveer zestig bezoekers.

Eigenaar van het pand is Jeff Borst. Hij kocht het vroegere woonhuis, dat ook als winkel heeft gediend, zeven jaar geleden. “Ik probeerde het te verhuren, maar daarop kwam weinig respons, dus vatte ik het plan op er zelf iets in te beginnen. De gemeente wil er de horeca concentreren en mij leek het wel leuk er een klein ‘knijpie’ te beginnen.”

Borst, die met zijn vader in Den Oever het staalconstructiebedrijf OMF Van Acker runt, vatte het plan op het als café te gaan verhuren voor feestjes. “Als je wat te vieren hebt, kun je je eigen kroeg huren met een meneer of een juffrouw achter de bar. Dat was het idee dat ik had. Toen ik Brian had gevonden als uitbater, gaf hij aan het wel te willen verbreden tot een café dat van donderdag tot en met zondag open zou zijn.”

Brian Klaaren is een zoon van Jan en Diana Klaaren, nog niet zo lang geleden uitbaters van het partycentrum Concordia. “Toen zij er begonnen, was ik zeven jaar. Daardoor ben ik vertrouwd geraakt met de horeca en ik heb inmiddels vijf jaar ervaring bij het restaurant De Dikke Bries. De horeca is echt helemaal mijn ding,” zegt hij.

Klein, knus en Bourgondisch

‘Staminee’ is een van de Vlaamse benamingen voor ‘café’ of ‘kroeg’. “Het past precies bij de sfeer die we hier willen hebben. Klein, knus en Bourgondisch. We hebben een ruime collectie sterke drank, vooral whisky’s en cognacs, die je in een café gewoonlijk niet zo snel aan zult treffen.”

Achter in de zaak staat een drankenkast met loketjes, afkomstig van de Heerensociëteit Vaals. De kastjes worden verhuurd aan klanten, die er allemaal hun eigen fles drank hebben staan. “De eerste fles krijgen ze van de zaak en van het geld dat ze betalen voor de huur van het kastje, steunen we goede doelen. Het eerste is het Poolse weeshuis, waarvoor Kees Klein zich al jaren inspant.”

Van de tap komt, behalve het pils van Heineken, het ‘bier van de maand’ en zolang het nog juli is, is dat rosébier. Op fles heeft het Stamineeke merken als Duvel, Wieckse Witte, Palm, Corona en Jupiler. Frisdrank en vruchtensap zijn er uiteraard ook verkrijgbaar.

Het Stamineeke is op donderdag geopend vanaf 20.00 uur, op vrijdag voor de weekeindborrel vanaf 15.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. Meer over deze nieuwe kroeg op Wieringen in de Wieringer Courant van vrijdag 13 juli.

 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 09 juli 2012


Plaats je eigen zakelijk nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio