De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

BADMEESTER FOKKE WEER HELEMAAL TERUG VAN WEGGEWEEST.

zwemles in Julianadorp (Foto: Badmeester Fokke)
1 / 1
zoom out
DEN HELDER - Vanaf begin maart is badmeester Fokke gestart met het geven van zwemlessen in zwembad De Lier te ’s Heeren Loo te Julianadorp. Dit mooie zwembad met beweegbare bodem is gelegen op het bosrijke terrein van ’s-Heeren Loo, een zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Het ruime bassin met een behaaglijke watertemperatuur nodigt uit tot veel oefenen.


Na zijn vertrek bij het welbekende maar gesloopte zwembad De Schots is het een tijdje rustig geweest rond zijn persoon, althans op zwemgebied. . Een lang gekoesterde wens is nu in vervulling gegaan: een eigen zwemschool met daarin nieuwe lessenreeksen gestoeld op zijn jarenlange ervaring. Het gezicht van de zaak van De Schots is terug zoals ie ooit eerder beloofd had en hoe! Badmeester, Manager etc.. alle functies heeft deze rasechte bekende en zeer ervaren
badmeester vervuld. Menig kind/ volwassene kent hem dan ook nog uit die Schots periode. Die lange dunne, de leuke meester van de Schots of die grapjas waren veel gebruikte termen in die tijd.


Als kersverse zwemschooleigenaar kiest meester Fokke als enige in de wijde omgeving voor de unieke survival ABC diploma”s.. Hoge eisen worden net zoals o.a. met het zwemABC ook hier gesteld aan de zwemvaardigheid. Het grootste verschil ligt nadrukkelijker op het zich kunnen redden. Immers als een kind in een sloot valt, zal dat eerder zijn met een pak kleren aan dan in een zwempak. 

Mijnzwemschool

Omdat Fokke niet voldoende middelen had om op eigen kracht een zwemschool op te starten is hij gaan samenwerken met de snelgroeiende
Leeuwarder organisatie Mijnzwemschool. Deze zwemschool heeft een goede reputatie binnen het zwemonderwijs en heeft als motto “eerst leuk, dan goed, dan gaat het snel”.

Survival ABC diploma’s

Een andere diplomalijn maar qua eisen hetzelfde en wettelijk net zo geldig als al die andere zwemdiploma’s zoals het meest bekende zwem ABC, zo is de ervaring en overtuiging van Fokke. De lessen bevatten ook veel survivalelementen zoals oriëntatie onder water, gekleed zwemmen en drijven. Net zoals bij de meeste zwemlessen in Nederland worden de borst- , rugcrawl en enkelvoudige rugslag als eerste aangeleerd, omdat kinderen deze slagen veel makkelijker en sneller beheersen. De schoolslag is in het begin minder belangrijk. Kinderen die nu les hebben in het zwemABC zouden zo over kunnen stappen. 

Gevarieerd aanbod op zaterdag en zondag

Ouders worden intensief betrokken bij de zwemles en hebben daardoor een goed inzicht in de vooruitgang van hun kinderen. Ook kunnen ze bij de meeste lessen alles, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee goed volgen.. Bij bepaalde lesgroepen doen ze zelfs actief mee als hulpinstructeurs. Ook gewone reguliere zwemlessen zijn in het programma opgenomen net als het succesvolle peuter kleuter survivalzwemmen

Opgeven en of informatie inwinnen kan via de website Mijnzwemschool.nl/
Julianadorp onder het kopje contact, telefonisch op 06 27166897 of via de mail: julianadorp@mijnzwemschool.nl 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 mei 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio