De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Successen in Nederland en Belgie voor wedstrijdzwemmers MSV Zeemacht

Medaillewinnaars Emma Riemers (links) en Libhin Boon en Pascale Goed (rechts) (Foto: Wendy vd Kruk en Richard Brink)
1 / 1
zoom out
DEN HELDER - De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht waren actief op twee fronten afgelopen weekend: de junioren, jeugd en seniorenzwemmers waren aanwezig op het sterk bezette Grand Prix de la Ville in Seraing (België) en de minioren en junioren zwemmers kwamen in actie in Purmerend bij het derde deel van de Minioren-Junioren Circuit. Naast de regen aan persoonlijke records bij beide wedstrijden werden er in totaal 13 medailles gewonnen. Bovendien werden er in Seraing limieten gezwommen voor de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen (NJJK) door Michael van der Wal, Emma Riemers en Collin Schouten.


Bij de driedaagse zwemwedstrijd in Seraing was een sterk deelnemersveld uit Nederland, België en Duitsland aanwezig. Emma Riemers won goud op de 100 meter vrije slag, zilver op de 50 meter vrije slag en brons op de 200 meter wisselslag. Daarnaast behaalde ze NJJK limieten op de 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag. Ondanks een blessure wist Michael van der Wal naast zijn vier finaleplaatsen en NJJK limieten op de 100 en 200 meter vrije slag ook nog het brons te winnen op de 50 meter vrije slag. Finaleplaatsen waren er ook voor Boyd en Kay Wijkman, Liam Wesemann, Suzanne Mosch en Collin Schouten die een NJJK limiet op de 200 meter rugslag haalde.

Bij het Minioren-Junioren Circuit in Purmerend won Pascale Goed goud op de 100 meter vrije slag en zilver op de 50 meter schoolslag. Ceylin Heemskerk won op deze afstanden beide keren het brons. Bij de jongens won Thijmen van Boheemen zilver op zowel de 100 meter vrije slag als de 50 meter schoolslag. Liam Boon behaalde brons op de 100 meter vrije slag. Zus Libhin Boon zwom naar het brons op de 200 meter vrije slag. De estafetteploeg bestaande uit Nicole Nelissen, Libhin Boon, Pascale Goed en Ceylin Heemskerk zwom naar het zilver bij de afsluitende 4x 50 meter wisselslag.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 21 maart 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio