De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Fluwels Tulpenland geopend

De opening van Tulpenland was een spektakel voor jong en oud. (Foto: Marc Moussault)

1 / 1
zoom out

SINT MAARTENSVLOTBRUG - Fluwels Tulpenland, gelegen aan de rand van Sint Maartensvlotbrug, is afgelopen vrijdag feestelijk geopend voor publiek. Fluwels Tulpenland is een educatief 'doebos' in Zijpe voor jong en oud.

Het project heeft een bijdrage gekregen van ? 100.000 uit Leader, onderdeel van het Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma en de gezamenlijke gemeenten in de Kop van Noord-Holland. De ondernemers Carlos van der Veek en Jeroen van den Hoek staan aan de wieg van het concept, waarin het verhaal van de tulp wordt verteld: vanaf het ontstaan in de wildernis tot op de tulpenkwekerijen van vandaag de dag. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de toeristische infrastructuur van gemeente Zijpe, vooral omdat het Tulpenland ook met slecht weer een bezoek waard is.

Fluwels Tulpenland is tot 4 november elke dag geopend, van 10.00 tot 18.00 uur. Na een winterpauze opent Tulpenland weer op 31 maart 2013. De toegangprijs bedraagt ? 5,00 per persoon. Het beleef en doebos is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers, honden aan een korte lijn zijn toegestaan. In de Oudhollandse stolpboerderij is een gezellig restaurant waar je kunt genieten van smakelijke streekproducten. Kijk voor meer informatie op www.fluwelstulpenland.nl

Enthousiast

De plaatselijke Groep van Leader, bestaande uit vertegenwoordigers uit de regio die adviseren over Leaderprojecten, is enthousiast over dit project. "Het Tulpenland sluit goed aan bij de identiteit van het gebied Kop van Noord-Holland en draagt bij aan de verhoging van toeristische bestedingen. De verbreding van de agrarische sector naar toeristische activiteiten draagt bij aan een economisch sterk en vitaal platteland", aldus Leader.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio