De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Aanrijding na rijden op de verkeerde weghelft

1 / 1
zoom out

ZIJDEWIND - Op de N241 vond zaterdagnacht omstreeks 13.50 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een auto met een Pools kenteken reed op de verkeerde weghelft waarna de auto's elkaar schampte.

Een automobiliste uit Dirkshorn reed richting Schagen om twee vrouwen naar huis te brengen. Vanaf tegenovergestelde richting kwam een auto aanrijden die op de verkeerde weghelft reed. De vrouw reageerde snel en week uit naar rechts. Een aanrijding kon echter niet meer worden voorkomen.

De auto's raakten elkaar zijdelings. Nog versuft van de klap stapten de drie vrouwen uit de auto en zagen de andere wagen, met Poolse kentekenplaten, verderop in de berm staan. Deze bleek zoveel schade te hebben dat de bestuurder niet door kon rijden.

Er kwam een man in een zomerse korte broek op hen af die meteen in het Engels begon te schreeuwen dat hij er niets mee te maken had. Hij ontkende de bestuurder te zijn van de auto en liep door. Tegenover de politie, die hij verderop tegen kwam, verklaarde de man aan het hardlopen te zijn en niets af te weten van het ongeval. De man rook sterk naar alcohol.

De politie noteerde zijn gegevens en moest hem vanwege gebrek aan bewijs laten gaan. De vrouwen werden door ambulancepersoneel nagekeken. Zij raakten niet gewond. Beide auto's raakten total loss en werden door een bergingsbedrijf afgesleept.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio