De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Hoorn, Den Helder en Alkmaar willen belastingsamenwerking

1 / 1
zoom out

DEN HELDER - De gemeenten Hoorn, Den Helder en Alkmaar verkennen de mogelijkheden om met andere gemeenten op het gebied van belastingen samen te werken. Eerder nog was het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een samenwerkingskandidaat. Het hoogheemraadschap heeft echter besloten niet deel te nemen aan de samenwerking.

De gemeenten Hoorn, Den Helder, Alkmaar en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben de mogelijkheden onderzocht voor een vergaande samenwerking op het gebied van belastingheffing. In de meest optimale situatie is berekend dat samenwerking een besparing op de bedrijfsvoering van 2,2 miljoen euro zou kunnen opleveren. Het voordeel verschilt per partner. Een aantal recente negatieve ICT-ervaringen maakt dat het hoogheemraadschap de ICT-risico's anders weegt dan de andere partners. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat het hoogheemraadschap heeft besloten niet met de belastingsamenwerking verder te gaan.
 
De bedoeling was dat per 1 januari 2014 vanuit één gezamenlijke belastingorganisatie de gemeentelijke- en de waterschapsbelastingen geheven zouden worden. Dat gaat nu niet door. ‘We vinden het erg jammer dat we niet met het hoogheemraadschap verder kunnen. Maar we zijn er van overtuigd dat we door belastingsamenwerking nog steeds grote voordelen kunnen behalen. De komende tijd gaan we ons oriënteren op de samenwerkingsmogelijkheden’, aldus wethouder Ronald Louwman van de gemeente Hoorn.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio