De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

In de ban van trampolinerecord [video-update]

1 / 1
zoom out

ANNA PAULOWNA - [video-update 19 sep. 12.26] Aanstaande zaterdag is het zo ver. Dan start klokslag 16.30 uur in de Veerweg, tijdens het Oostpolderfeest, een wereldrecordpoging trampoline springen.

Het wordt geen duurrecord: het gaat om het aantal trampolines. Dat worden er maar liefst vijftig, zo is meegedeeld aan het Guinness Book of Records in London. De deelnemers hoeven alleen maar over deze enorme rij of cirkel heen te hoppen. Het gaat niet om snelheid en ook niet om kunstjes.

In eerste instantie zouden alle mogelijke trampolines uit de tuinen van de polder getransporteerd worden naar de feestwei op Veerweg 5a. Er waren er al 45 aangeboden. Alleen vielen er wel wat af; ze waren niet allemaal heel of in goede staat. Vanwege veiligheid en verzekering wil de organisatie geen risico lopen. En heeft daarom het aanbod van Etan, een grote leverancier van buitenspeelgoed uit Boxtel aangenomen. Zij leveren 50 nieuwe trampolines, die vrijdag en zaterdag met man en macht in elkaar gezet worden en nadien weer afgebroken worden. Zeker nu de organisatie, vanwege de vertraging bij het oogsten, ook moeilijk een beroep op hulp van de akkerbouwers kan doen, was dit een super aanbod.

Jeugdjournaal?

De recordpoging heeft de aandacht getrokken van de media. Zelfs het jeugdjournaal en rtv nh hebben interesse getoond. Mogelijk komen zij opnamen maken van dit bijzondere schouwspel vanuit de ruim veertig meter hoge windmolen die naast de wei staat. Het is natuurlijk ook een prachtig gezicht, al die springende kinderen, hoppend van trampoline naar trampoline.

Als tegenprestatie krijgen alle deelnemers een ijsje en een oorkonde van Guinness. Als je tussen de 4 en 34 bent en mee wilt doen, ben je op 17 september om 16.00 uur welkom. Of meld je aan via 0223-532456 of bvoostpolder@telfort.nl.

De kans is groot dat de recordpoging slaagt: het is namelijk de eerste keer dat er een recordpoging trampolinespringen wordt gehouden.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio