De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kinderen genieten van modderspelletjes tijdens open dag SKRS

Veel plezier tijdens de open dag bij SKRS.
1 / 1
zoom out

SCHAGEN – Een lekker prutje koken in de modderkeuken, rennen over de modderbaan, radijsjes planten en meedoen met de koeienrace. Het zijn enkele voorbeelden van de spelletjes op de open dag van SKRS. Op twee locaties in Schagen had de stichting vrijdag 29 juni haar deuren geopend.

Melkpak gooien, klompen lopen, een ritje door Schagen met de paardentram … De kinderen hadden dikke pret met de activiteiten die rond het thema ‘boompje beestje zomerfeestje’ waren georganiseerd. De dieren en de natuur stonden centraal, en dus werd ook meegedaan met de Nationale Modderdag en waren er dieren van kinderboerderij Kibo aanwezig. De open dag werd gecombineerd met het jaarlijkse zomerfeest van het kinderdagverblijf.

Nationale Modderdagen De kinderen op ’t Bikkeltje en ’t Hoepeltje speelden heerlijk met water, zand en prut. Met de tong uit de mond roerden ze met hun spatel in de pan moddersoep en op de modderbaan gleden ze op hun buik, op of rug of rennend over de baan. Hoewel het soms even wennen was dat je vies mocht worden, was het genieten alom.

De Nationale Modderdagen waren dit jaar voor het eerst in Nederland. Na het ontstaan in Nepal heeft Veldwerk Nederland de dag naar Nederland gehaald. De bedoeling van de dag is om kinderen positieve ervaringen te bieden met de natuur. Landelijk deden zo’n 50.000 kinderen mee op 1360 locaties.

Rondleiding De open dag was op de SKRS-locatie in het centrum (bij ’t Bikkeltje) en op de SKRS-locatie aan de Nes (bij ’t Hoepeltje, de peuteropvang en bso Nes). Ouders, aanstaande ouders en andere geïnteresseerden lieten zich voorlichten over het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de bso. Zij volgden een rondleiding en genoten met hun kinderen van alle spelletjes.

Traditiegetrouw werd de dag afgesloten met het gezamenlijk eten van pannenkoeken. SKRS omvat vier kinderdagverblijven: ’t Bikkeltje, ’t Hoepeltje, ’t Vliegertje en ’t Schommeltje, en drie bso’s: bso Nes, bso Waldervaart en bso Groeneweg. In oktober opent SKRS haar deuren voor een nieuwe bso in de Aloysiusschool: bso De Buizenberg. Voor meer info kijk op www.skrs.nl of volg SKRS op Facebook.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio