De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Fontein Den Helder "Zoekt de ruimte"

(Foto: Kopwerk)
1 / 1
zoom out
DEN HELDER - ‘Zoek de Ruimte’ is het thema van de tentoonstelling die vanaf vrijdag de 18e te bezichtigen is in basisscholen De Fontein en De Duynvaerder aan de IJsselmeerstraat.
Negen weken lang is er, onder leiding van beeldend kunstenaar Jaap Velserboer, gewerkt aan de meest uiteenlopende vormen van Beeldende Kunst. Beelden, maskers, mozaïeken, vliegers, grote objecten, fantasiebeesten, kleisculpturen en drijfbeelden. Geen materiaal is te gek als het maar driedimensionaal verwerkt kan worden. 

De tentoonstelling maakt deel uit van het initiatief ‘Kunst op de groei’ dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Triade. Elk jaar staat een uiting van Kunst op het programma, dit maakt een zeer belangrijk deel uit van het aanbod in cultuuronderwijs op De Duynvaerder en De Fontein die samen hun ‘thuis hebben’ in de Brede School aan de IJsselmeerstraat. 

Iedereen heeft talent, maar niet alle talenten worden (h)erkend. Onderwijs is niet alleen rekenen en taal. Het is samen ontwikkelen, ontdekken, groeien, werken, meemaken en ervaren. De Fontein bruist van het veelzijdig talent en is een schatkamer van activiteiten die een brede ontwikkeling van de leerlingen stimuleert. Dat hebben we vrijdag mogen zien bij de spetterende opening waar onze stadsdichter een mooi gedicht voordroeg en de kinderen duidelijk maakten erg gesteld te zijn geraakt op meester Jaap 2 Velserboer. 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 20 november 2011


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio