kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stelling van de Week: Den Helder moet twee zetels krijgen in Raad van Toezicht Gemini

Stelling van de Week: Den Helder moet twee zetels krijgen in Raad van Toezicht Gemini
DEN HELDER - Elke week schotelen Dichtbij.nl, Helders Weekblad en de Helderse Courant je een prikkelende stelling voor. Dit keer luidt die stelling: 'Den Helder moet twee zetels krijgen in Raad van Toezicht Gemini'.

Baasje gezocht voor... Jet

Baasje gezocht voor... Jet
DEN HELDER - Jet is een leuke poes, pastelrood met cyperse aftekening en een beetje wit. Haar geboortedatum is geschat op 21 augustus 2006 en onder narcose bij de dierenarts met buikje scheren werd een littekentje zichtbaar. Conclusie: Jet is al 'geholpen'.

Baasje gezocht voor... Targan

Baasje gezocht voor... Targan
SCHAGEN - Deze week aandacht voor Targan. Deze mooie cyperse kater is gevangen in Callantsoog. Eenmaal in de opvang bleek het de grootste knuffelkont te zijn die je maar kunt bedenken. Duidelijk was wel dat hij slecht liep. Er zijn foto's gemaakt en daaruit blijkt dat hij artrose heeft.

Postuum koninklijk eerbetoon voor Maarten Leegwater

Postuum koninklijk eerbetoon voor Maarten Leegwater
SCHAGEN - Maarten Leegwater is deze vrijdag (24 oktober) postuum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Toen hem dat kort voor zijn overlijden werd meegedeeld, was hij daar erg blij mee. Hij was zeer vereerd om koninklijk te worden onderscheiden. Leegwater voelde zich echter niet in staat om een plechtigheid buiten de deur bij te wonen.
(Advertorial)

Hoveniersbedrijf De Siertuin maakt jouw tuin winterklaar

Hoveniersbedrijf De Siertuin maakt jouw tuin winterklaar
MIDDENMEER - In alle jaargetijden genieten van je tuin? Hoveniersbedrijf De Siertuin in Middenmeer maakt dit mogelijk. Zij zijn al jaren een begrip in Noord-Holland als het gaat om sfeervolle en verzorgde tuinen. Hoveniersbedrijf De Siertuin maakt jouw tuin winterklaar zodat je hier geen omkijken naar hebt deze winter.

File door problemen met brug Afsluitdijk

File door problemen met brug Afsluitdijk
DEN OEVER - Automobilisten op de A7 bij Den Oever hadden vrijdagmiddag last van file omdat de brug over de Stevinsluizen niet meer dicht kon door een technische storing. De weg, over de Afsluitdijk, was in beide richtingen een tijdlang afgesloten.

Politie zoekt spookrijder na ongeluk in Warmenhuizen

Politie zoekt spookrijder na ongeluk in Warmenhuizen
WARMENHUIZEN - De politie is op zoek naar getuigen die woensdagavond hebben gezien dat een brommobiel tegen een boom is gereden aan de Kanaalweg. Rond 21.30 uur moest de 21-jarige bestuurster van de brommobiel uitwijken omdat een auto van de andere kant aan kwam rijden op haar weghelft.

Eerste asielzoekers naar Maaskampkazerne

DEN HELDER - De Luitenant-kolonel Maaskampkazerne sloot 1 januari vorig jaar de deuren. Maar vanaf maandag is deze tijdelijk weer open, maar dan voor de opvang van asielzoekers. Tot het moment dat de voormalige penitentiaire jeugdinrichting Doggershoek in gebruik genomen wordt, verblijven de asielzoekers in de Maaskampkazerne.

Wethouder Ben Blonk opent De Hoge Ven in Warmenhuizen

Wethouder Ben Blonk opent De Hoge Ven in Warmenhuizen
SCHAGEN - Wethouder Ben Blonk van de gemeente Schagen heeft gisteren, donderdag 23 oktober brede school De Hoge Ven aan de Doorbraak in Warmenhuizen geopend.

Krabbetukkers maken zich op voor 53e carnaval

Krabbetukkers maken  zich op voor 53e carnaval
DEN HELDER - Slaapmuts af, carnavalssteek op. Onder dat motto gaan de Krabbetukkers weer volop aan de slag voor het komende carnaval. Zaterdag 15 november presenteren zij zich voor een nieuw seizoen. De vereniging doet dat met een Prinsenbal in residentie Duinoord aan de Jan Verfailleweg. Het is de 53 editie.

Lezing Jona Lendering in Schagen: 'Drie keizers'

Lezing Jona Lendering in Schagen: 'Drie keizers'
SCHAGEN - Jona Lendering verzorgt zondag 16 november van 13.00 tot 16.30 uur in Slot Schagen een lezing over drie beroemde Romeinse keizers: Augustus, Marcus Aurelius en Constantijn de Grote.

Relatief veel Ajacieden in Den Helder

Relatief veel Ajacieden in Den Helder
DEN HELDER - Wie denkt dat de meeste voetbalfans overal in Noordkop voor het nabij gelegen AZ zijn, heeft het mis. Zo zitten er bijvoorbeeld in verschillende wijken in Den Helder meer seizoenkaarthouders van Ajax dan van de Alkmaarse club.

Financiële positie huishoudens op woningmarkt verslechterd

Financiële positie huishoudens op woningmarkt verslechterd
SCHAGEN - REGIO - De financiële kwetsbaarheid van huishoudens op de woningmarkt is de afgelopen tien jaar verder toegenomen. Eigenaar-bewoners zagen hun woning in waarde dalen en steeds meer huurders lopen het risico de huur niet meer te kunnen betalen. Dit komt vooral door inkomens- en koopkrachtontwikkeling. Ook is het voor huurders met een laag inkomen moeilijker om een sociale huurwoning te vinden omdat er meer woningzoekenden per aangeboden sociale huurwoning zijn. In de stedelijke regio's, met name in de noordelijke Randstad, is de financiële kwetsbaarheid het grootst.

Filmkring bij De Luxe

Filmkring bij De Luxe
SCHAGEN - Filmtheater De Luxe biedt net als voorgaande jaren ook deze winter een filmkring aan. Het programma bestaat weer uit zes voorstellingen op donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond.

Tien vragen aan... Merel van Kooten

Tien vragen aan... Merel van Kooten
DEN HELDER - In het Zondagochtendblad Den Helder verschijnt wekelijks de rubriek: 'Tien vragen aan...' Deze week geeft Merel van Kooten de antwoorden. Merel van Kooten (1990) is sinds 2007 werkzaam bij Bruna Keijzer.

Eerste Wieringer Textielroute

Eerste Wieringer Textielroute
SCHAGEN - REGIO - De passie voor textiel, natuurlijke materialen en het oude ambacht, gegoten in een modern jasje, zorgde voor het samenbrengen van Iris Hos, Geertje Tjalma en Siske Montsma. Samen organiseren zij zondag 2 november een unieke workshop. Tijdens drie bezoeken aan bijzondere locaties wordt een gesponnen draad verwerkt tot een exclusief gebruiksvoorwerp.

Tien vragen aan... Isolde Stam

Tien vragen aan... Isolde Stam
SCHAGEN - In het Zondagochtendblad Schagen verschijnt wekelijks de rubriek: 'Tien vragen aan...' Deze week geeft Isolde Stam de antwoorden.

Cantiamo in kerk Dirkshorn

Cantiamo in kerk Dirkshorn
DIRKSHORN - Het Delfts dameskoor Cantiamo treedt zaterdag 1 november op in de hervormde kerk aan de Raadhuisstraat 5 in Dirkshorn. Het concert start om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Kaarten à 10 euro verkrijgbaar aan de zaal of reserveren via firstmate@online.nl

ROC Kop van Noord-Holland steunt Serious Request

ROC Kop van Noord-Holland steunt Serious Request
DEN HELDER - In de week voor kerst haalt radiozender 3FM met de actie Serious Request geld op voor het Nederlandse Rode Kruis. Drie DJ's van 3FM sluiten zich zes dagen op in een glazen studio: het Glazen Huis, dat dit jaar in de stad Haarlem staat. Leerlingen van de opleiding Marketing & Communicatie van het ROC Kop van Noord-Holland in Den Helder ondersteunen deze actie en organiseren binnenkort een veiling om geld in te zamelen.

Auto in greppel na botsing op N9

Auto in greppel na botsing op N9
SINT MAARTENSVLOTBRUG - Een automobilist heeft vrijdagochtend op de N9 bij Sint Maartensvlotbrug een frontale aanrijding weten te voorkomen door snel uit te wijken. De voertuigen raakten elkaar uiteindelijk wel en een van de wagens kwam in een greppel tot stilstand.

Goedemorgen Noordkop | Vliegenzwam

Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Den Helder moet twee zetels krijgen in Raad van Toezicht van het Gemini
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio