De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

NJJK limiet voor Emma Riemers in Den Haag

NJJK limiet voor Emma Riemers in Den Haag
DEN HELDER - In hun verdere jacht op limieten op de lange baan waren een aantal zwemmers van MSV Zeemacht helemaal afgereisd naar Den Haag voor de voorjaarslimietwedstrijd die in het mooie Hofbad werd gehouden. Emma Riemers slaagde er in om de limiet te zwemmen voor de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen (NJJK) op de 200 meter vrije slag, een tijd die goed is voor een landelijke top 3 notering. Haar totaal aan NJJK limieten is nu al opgelopen tot 6. Daarnaast zwom ze een PR op de 100 meter rugslag.

Eerste Wetenschapsweek op het Regius College Schagen

SCHAGEN - Op 08 mei, direct na de meivakantie, gaat voor de leerlingen van vwo 4 de “Wetenschapsweek” van start: een projectweek, voorheen bekend als “Energieweek”. De aanleiding is de introductie van het Big History-project in het schooljaar 2016 - 2017 als een nieuwe invulling van het vak ANW (Algemene Natuurwetenschappen). Een groep docenten o.l.v. Irina de Wilde is hiervoor verantwoordelijk.

Bevrijdingsvuurloop 2017

Bevrijdingsvuurloop 2017
SCHAGEN - In de nacht van 4 op 5 mei brengen 21 atleten van TAS'82, AV NOVA en TAV '80 het Bevrijdingsvuur in estafette verband van Wageningen naar Schagen

Gelukkige prijswinnaar bij Scheffer Witgoedspecialist

Gelukkige prijswinnaar bij Scheffer Witgoedspecialist
DEN HELDER - De 89-jarige meneer Bos is afgelopen week de gelukkige prijswinnaar geworden van de paasactie bij Scheffer Witgoedspecialist. De prijs: een waslading paaseitjes en een waardecheque ter waarde van 25% van het aankoopbedrag.

Survivalzwemmen voor Peuter en Kleuters bij Mijnzwemschool Julianadorp

Survivalzwemmen voor Peuter en Kleuters bij Mijnzwemschool Julianadorp
ANNA PAULOWNA - Voor alle Ouders die graag willen dat hun kind leert zwemmen vóórdat het kind 4 jaar oud wordt

Survivalzwemmen voor peuters en kleuters bij "mijnzwemschoolJulianadorp"

Survivalzwemmen voor peuters en kleuters  bij "mijnzwemschoolJulianadorp"
JULIANADORP - Voor alle Ouders die graag willen dat hun kind leert zwemmen vóórdat het kind 4 jaar oud wordt

Konijnenmiddag

Konijnenmiddag
DEN HELDER - Konijnen zijn actieve, slimme dieren die graag samen zijn met soortgenoten. Wil je meer weten over konijnen? Kom dan naar de konijnenmiddag bij De Helderse Vallei!

Theaterbeleving in de open lucht

Theaterbeleving in de open lucht
DEN HELDER - Zittend op het gras en met de zon in je rug genieten van theater. Dat is mogelijk in openluchttheater De Helderse Vallei. Het nieuwe seizoen met een veelzijdig aanbod aan theatervoorstellingen begint in mei.

Hoera, maatregelen vogelgriep opgeheven!

Hoera, maatregelen vogelgriep opgeheven!
DEN HELDER - Vanaf 19 april zijn de maatregelen om verspreiding van het vogelgriep virus in Nederland te voorkomen opgeheven. In de loop van de tijd werden de maatregelen steeds iets meer versoepeld, waardoor onze volièrevogels al langere tijd te bezoeken waren door publiek.

Democratie Anders

Democratie Anders
NIEUWE NIEDORP - Met LADA in de coalitie zijn in Hollands Kroon de eerste stappen gezet op weg naar een participatieve of directe democratie met als doel de afstand tussen bestuur en inwoners te verkleinen. Daar hoort een raadgevend referendum bij waarmee inwoners zich kunnen uitspreken over conceptraadsbesluiten. Het initiatiefvoorstel dat LADA heeft ingediend wordt in de raadsvergadering van 2 mei behandeld.

Op pad in de meivakantie

Op pad in de meivakantie
DEN HELDER - De meivakantie vormt een mooi moment om lekker op pad te gaan. De bollenvelden staan in bloei, de lammetjes lopen in de wei en de zon begint lekker warm te worden. Ook bij De Helderse Vallei is genoeg te beleven!

Nieuw in Anna Paulowna: Cursus Ontspanningsmassage!

Nieuw in Anna Paulowna: Cursus Ontspanningsmassage!
ANNA PAULOWNA - Genieten en ontspannen! Wie wil dat niet? Leer in 5 avonden de fijne kneepjes van het masseren tijdens de cursus Ontspanningsmassage in Anna Paulowna.

15e Blarentocht: dit keer vanuit Aartswoud

15e Blarentocht: dit keer vanuit Aartswoud
ZIJDEWIND - Evenementen Zijdewind doet het dit jaar anders! Wegens ons 15e jubileum start de Blarentocht dit jaar vanuit Aartswoud. Hier vertrekken diversen afstanden (6, 13 en 19 km) vanuit café De Stompe Toren te Aarstwoud.

Kunst op locatie 2017

Kunst op locatie 2017
DIRKSHORN - De jaarlijkse kunstroute “Kunst op Locatie 2017” wordt gehouden op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei 2017, beide dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Deze gratis fiets- en wandelroute voert dit jaar door de dorpen Dirkshorn, Stroet, Sint Maarten, Valkkoog, en Groenveld. Op 18 locaties tonen 34 lokale kunstenaars, de leden van de Schildersclub Dirkshorn en de bezoekers van Zorgatelier De Iep in dat weekend hun werken aan het publiek.Een overzichtstentoonstelling is te vinden in het ‘Startpunt’ in de schuur van biologisch dynamisch tuindersbedrijf De Lepelaar, Rijperweg 16 e, ’t Rijp...

Hofdames en trouwe leden gehuldigd tijdens afsluiting 55e carnaval Krabbetukkers

Hofdames en trouwe leden gehuldigd tijdens afsluiting 55e carnaval Krabbetukkers
DEN HELDER - Carnavalsvereniging De Krabbetukkers heeft afgelopen weekend het 55e jubileum seizoen afgesloten met een besloten feestavond voor de leden. President Cees van der Neut keek bij de afsluiting terug op een succesvol verlopen seizoen, waarbij hij aangaf dat de Gala Sitzung,  seniorentournee, scholenrondje en het carnaval in Bastion Pierre buitengewoon goed zijn verlopen.

Nieuwe ontwikkelingen Trafostation 't Veld/De Weel.

Nieuwe ontwikkelingen Trafostation 't Veld/De Weel.
'T VELD - De mogelijkheid om met de hoogspanningskabels eerder ondergronds te gaan zou een welkome doorbraak kunnen betekenen om tot een bevredigende oplossing te komen voor de al jaren omstreden locatie van een Transformatorstation achter de Rijderstraat in 't Veld.

Verkiezingsprogramma LADA

Verkiezingsprogramma LADA
NIEUWE NIEDORP - LADA wil inwoners actief betrekken bij het opstellen van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezing in 2018. Inwoners worden opgeroepen ideeën en suggesties in te brengen bij secretaris Jos Witte, secretariaatlada@gmail.com.

Open dag bij radioamateur vereniging Schagen

Open dag bij radioamateur vereniging Schagen
SCHAGEN - VERON afdeling Schagen zet op zondag 30 april van 11:00 tot 18:00 uur de deuren open. Er worden demonstraties gegeven met verbindingen op HF, VHF en UHF. Onderbegeleiding van een ervaren radioamateur kunt u zelf ook ervaren hoe het is om een radioverbinding te maken. U bent van harte welkom in café het Oude Slot, Markt 20 te Schagen.

Zonnedag

Zonnedag
DEN HELDER - Op zaterdag 22 april is het Earth Day! Eigenlijk is het natuurlijk elke dag een ‘Dag van de Aarde’ en dat gaan we bij De Helderse Vallei vieren met een Zonnedag. Want wat zou er met de aarde gebeuren als de zon er niet meer is?

Voor een kleurig voorjaar naar de Wereldwinkel Schagen

Voor een kleurig voorjaar naar de Wereldwinkel Schagen
SCHAGEN - Het is voorjaar. Dat vind je ook terug in de Wereldwinkel Schagen op de Markt onder de toren van de kerk.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio