De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Duinbericht: uitzicht over duin en polder

(Foto: boswachter)
1 / 2
zoom out

BEVERWIJK - Wandel eens een keer over de groene route bij startpunt”Woudweg”. Op een gegeven ogenblik komt u dan bij een uitzichtpunt. Hier is de afgelopen weken hard gewerkt aan de renovatie van de trappen die naar boven leiden.

De oude betonnen treden zijn opgeruimd en nieuwe zijn er voor in de plaats gelegd. Treden van gerecycled rubber, nieuwe leuningen langs de kanten en bovenop wacht u een panoramisch uitzicht. In regen en wind zijn de werkzaamheden verricht en het resultaat is verbluffend. Zet u neer op het ter plaatse aanwezige bankje en geniet.

Een uitzicht over de Verbrande Pan richting Bergen aan Zee, met als markant punt het voormalig BIO vakantieoord. Recht naar het westen de duinen en de Noordzee. Aan de oostkant, waar vorig jaar bomen zijn gekapt, de binnenduinrandbossen en een vergezicht over de polder richting Alkmaar.

Momenteel gaat het werk door richting het zuiden waar nog twee uitkijkpunten worden opgeknapt. Op de zelfde manier zijn de mannen vaan aannemer Opdam en Lute bezig met het plaatsen van traptreden en het vernieuwen van straatwerk. Al deze ingrepen komen de duinbezoeker ten goede. De trappen zijn makkelijker te belopen, antislip en duurzaam. En boven gekomen wacht een ieder een verrassend beeld van de omgeving.

Beheerder PWN voert meer van dit soort klussen uit in het Noord-Hollands duinreservaat. Dan kan een ieder zien dat het geld, wat betaald wordt voor de toegangskaart, goed besteed is.

 

Ben Hopman, boswachter.

 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 04 december 2012


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio