De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Duinkaart mag van CDA afgeschaft

HEEMSKERK - Het CDA pleit in een brief aan PWN om een eind te maken aan de entreeheffing voor het Noordhollands duingebied. Het waterleidingbedrijf, dat tevens beheerder is van het duingebied, voorziet een gat van acht ton in de begroting als de afschaffing van de duinkaart een feit wordt en voelt er dan ook niets voor.

De christen-democraten willen in ieder geval onderzoeken of de beëindiging van de entreeheffing duingebied een kans moet krijgen. Een aantal CDA-fracties wil dat, zo laat het Heemskerkse raadslid Ekke Visser weten. Hij stelt dat veel natuurgebieden in Nederland vrij toegankelijk zijn en noemt ook het aspect gezondheid. "In het belang daarvan maar ook van de recreatie, het toerisme en vergroting van de betrokkenheid van mensen bij hun natuurlijke omgeving vraagt het CDA om een eind te maken aan de entreeheffing."

Het PWN moet maar eens gaan spitten in de eigen beheernota om te bezien in hoeverre afschaffen van de duinkaarten een bijdrage kan leveren aan de toegankelijkheid van het gebied, aldus het CDA. Visser ziet mogelijkheden voor een parkeertarief, dat elders al wordt toegepast. Verder meent hij dat het oneerlijk is om bezoekers, die op de fiets of lopend naar het strand bij Heemskerk willen, daarvoor te laten betalen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 31 december 2009


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio