De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Jan Rot wil Castricum in vakantiestemming brengen

Jan Rot vakantiealbum (Foto: aangeleverd)
1 / 1
zoom out
CASTRICUM - Theater Koningsduyn (Geesterhage) haalt 10 juni een grote naam naar Castricum: zanger, componist en tekstdichter Jan Rot.
Toe aan grote vakantie? Of heimwee naar eindeloze zomers van vroeger? Met de voorstelling ’Jan & An’ komt u geheid in vakantiestemming.
Jan Rot (’hertaler’), Marjolein Meijers met haar trouwe contrabas en stergitarist Jan van der Meij brengen zomerhits van toen en nu, en de malste en mooiste liedjes uit warme landen. Van Lambada, Bamboleo en Borriquito, over het ezeltje dat niet kon balken, tot klassiekers als Summertime blues, Dreadlock Holiday en Ticket to the Tropics.
Jan Rot: “Het O ja-gevoel is groot, want iedereen kent die liedjes, maar in het Nederlands zijn ze toch weer nieuw. Dat geeft wederzijds een groot gevoel van opwinding.”

An en Jan is een pretproject – de naam stamt nog uit de tijd dat Marjolein voor iedereen Annie van de Berini’s was – waarin de muzikale vrienden telkens in een korte tournee een greep doen uit de snoepwinkel wereldhits. Van Country, Kerst en Beatles vs Stones tot de Top 100 aller tijden. Altijd met de teksten van Jan waarover de Volkskrant ooit kopte: ‘Vertalingen beter dan origineel.’

Hartverwarmend
Muziekkrant OOR noemde Jan Rot ’zo niet de beste dan toch de meest veelzijdige songsmid van ons land’. Op zijn cv staan inmiddels meer dan 800 liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en anderen, zoals Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten.
‘Elke dag tien teksten lezen van Jan Rot en je bent maanden gelukkig,’ schreef de Volkskrant over zijn recente bundel #Stopdetijd. De krant sprak van een ‘virtuoos zanger en hartverwarmend theater.’ Het NRC roemde hem recenter ’meestervertaler’en ook de Telegraaf was duidelijk: 'Een van de beste, zo niet de beste liedvertaler van ons land'.

Stel uw vraag!
Kaarten voor Jan Rot & An zijn te bestellen via www.geesterhage.nl/productie/an-jan-vakantiealbum.
Om alvast in de (vakantie)stemming te komen, mogen de lezers van deze krant alvast vragen stellen aan Jan Rot. Hij beantwoordt ze in één van de volgende edities van deze krant. Mail uw vraag naar redactie@nieuwsbladcastricum.nl.

Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio