De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Burgemeester Mans op voor tweede termijn

Burgemeester Toon Mans (Foto: Archieffoto Taetske Grendelman)
1 / 1
zoom out
CASTRICUM - De gemeenteraad heeft donderdag besloten om Toon Mans voor te dragen voor herbenoeming tot burgemeester van Castricum.
Op 1 september 2017 verstrijkt de ambtstermijn van zes jaar van de burgemeester. De wet- en regelgeving schrijft voor dat een commissie van raadsleden zich moet buigen over de vraag of de burgemeester in aanmerking komt voor herbenoeming. Het verslag van deze commissie werd donderdag, eveneens conform de wet, in een besloten raadsvergadering besproken. De aanbeveling wordt via de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland verstuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Diepe wonden

In zijn speech sprak de voorzitter van de vertrouwenscommissie, CDA-fractievoorzitter Gerrit Branderhorst, lovend over de burgemeester, die hij typeerde als ’een open mens, gemakkelijk benaderbaar en geliefd’. Branderhorst memoreerde kort de bestuurscrisis van vorig jaar. ”Deze heeft diepe wonden geslagen bij alle betrokkenen. Het is ons aller verantwoordelijkheid om zo’n situatie nooit meer te laten ontstaan.”

Met bril

Mans herhaalde de woorden die hij zes jaar geleden - ’toen nog zonder bril, nu gaat dat niet meer’ - bij zijn installatie ook sprak. ”Voor u staat een blij mens.” Volgens de eerste burger is er meer dan genoeg te doen in de mooie gemeente Castricum. ”Daar wil ik graag gezamenlijk, met de nadruk op gezamenlijk, de schouders onder zetten.”

Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio