De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Burgemeester Mans wil werk maken van vuurwerkdebat

Mans reikte tijdens de receptie ook de gemeentelijke waarderingsspeld uit aan energiecoöperatie Calorie. (Foto: Aart Tóth)
1 / 1
zoom out
CASTRICUM - Burgemeester Toon Mans wil dat de raad zich snel buigt over de vraag of er een vuurwerkverbod moet komen voor particulieren. Dat bleek maandag uit zijn nieuwjaarsspeech
De eerste burger prees de hulpdiensten voor hun inzet tijdens de jaarwisseling. „Het lijkt overigens een trend te worden om hulpverleners te belagen tijdens oud en nieuw. Een beschamende ontwikkeling, ik wil snel in gesprek met politie, brandweer en ambulance om deze situatie een halt toe te roepen.”
Opvallend was de oproep om het vuurwerkbeleid snel op de agenda te zetten. „Hoe gaan we daarmee om bij de volgende oud en nieuw? Er wordt veel over gezegd in de pers en via social media. Moeten we een eind maken aan deze lange traditie? Laten we tijdig het debat in de gemeenteraad hierover starten. Groen Links heeft deze wens al geuit.”
Mans, die zei terug te blikken op een - ook op plaatselijk niveau - roerig jaar, pleit voor meer persoonlijke communicatie. „We moeten stoppen met over elkaar in plaats van mét elkaar te praten. Het gemak waarmee we vilein reageren op elkaar, in de raadzaal, via nieuwsbladen of via Facebook. Het langzaamaan verdwijnen van elke nuance uit het debat. Je mening geven in 140 tekens kan, maar besturen via social media niet.”

Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio