De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Zeestroom opent haar deuren

Medewerksters van Zeestroom nemen alvast hun intrek in Zeestroom. (foto Kees Blokker)

1 / 1
zoom out

IJMUIDEN - Velsen heeft sinds maandag 5 maart een ontmoetingscentrum voor dementerenden en hun mantelzorgers binnen haar gemeentegrenzen: Zeestroom. Het is gevestigd aan het Zeewijkplein 262 in IJmuiden, naast het wijksteunpunt Zeewijk.

Mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers krijgen hier twee dagen per week ondersteuning bij het (leren) omgaan met alle gevolgen van dementie. Zeestroom, is een initiatief van Zorgbalans. Cliënten en hun mantelzorgers bepalen samen met de programmacoördinator, de activiteitenbegeleider en een verzorgende het programma. Dat kan variëren van geheugenspelletjes tot meedoen aan een gespreksgroep. Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan bewegen en is er ruimte voor hobby's en uitstapjes. Alle activiteiten, dus ook de gespreksgroepen en de bewegingsgroepen, worden geleid door ervaren en professionele medewerkers.

Voor mantelzorgers wil Ontmoetingscentrum Zeestroom een plek zijn waar zij op adem kunnen komen. Waar zij ontspannen en als dat nodig is geholpen worden met hun vragen en problemen. In het Ontmoetingscentrum kunnen ze vooral ervaringen, tips en adviezen uitwisselen met andere mantelzorgers of aanschuiven bij themabijeenkomsten. En ze kunnen naar het spreekuur van de programmacoördinator.

Zeestroom werkt nauw samen met een logopedist, een ergotherapeut en een psycholoog. Daarnaast kan het rekenen op de professionele kennis van Tandem, Draagnet, Dijk en Duin, Alzheimer Nederland en Stichting Welzijn Velsen. Stuk voor stuk organisaties met veel expertise op het gebied van dementie en mantelzorgondersteuning.

Mensen met geheugenproblemen of cognitieve problemen én hun mantelzorger kunnen zich aanmelden voor Ontmoetingscentrum Zeestroom, via telefoonnummer 023 - 8 918918 van Zorgbalans. De cliënten moeten wel mobiel zijn (een loophulpmiddel kan wel) en een AWBZ-indicatie dagbesteding groep hebben of voor deze indicatie in aanmerking komen.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio