De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Brandweer Castricum nu te volgen op Facebook

Brandweer Castricum nu te volgen op Facebook
CASTRICUM - De spuitgasten van Castricum hebben sinds enkele weken hun eigen facebook pagina waar u de laatste uitrukken, foto’s van meldingen die gemaakt zijn door de brandweerfotografen en verslagen kunt lezen en bekijken. Ook zetten ze er af en toe iets op over wat ze oefenen tijdens hun wekelijkse oefenavond, opendagen, tips en andere info.Dit alles om de burgers een kijkje te geven wat er allemaal op het pad komt van de brandweervrijwilligers. Die 24 uur per dag en 7 dagen in de week paraat staan om zo snel mogelijk te kunnen uitrukken als er een melding is.Wilt u ook op de hoogte bli...

Bestuur ziet filmhuis op De Brink niet zitten

Bestuur ziet filmhuis op De Brink niet zitten
CASTRICUM - Elf mogelijke locaties zijn de afgelopen acht jaren in beeld geweest voor bioscoop Corso, die moet vernieuwen om in de toekomst rendabel te blijven. En elf keer waren er belemmeringen. Ook het meest recente voorstel van eigenaar Erik Weel - een vestiging op De Brink - kan niet de handen op elkaar krijgen binnen de gemeente. Dat blijkt uit navraag van deze krant.

Buurten met Hanna Looye

Buurten met Hanna Looye
BAKKUM - Nooit van gehoord zullen velen zeggen. Dat kan ook niet als je pas vanaf september 2015 in Bakkum woont. Hanna werd 38 jaar geleden geboren in Rotterdam, groeide op in Schagen en woonde 15 jaar in Amsterdam. Ze is getrouwd met Ivo en heeft een dochter Eva van 5 en zoontje Daniël van 2 jaar. Ze is op sociaal vlak druk met het organiseren van Bakkum Bruist, samen met vier dorpsgenoten.

FIGURANTEN VOOR VIDEOCLIP GEZOCHT IN UITGEEST

UITGEEST - Voor de opnames van een videoclip van de feestact Geen Stempel zijn we op zoek naar figuranten (m/v) tussen de 18 en 25 jaar die woensdag 6 juli tussen 15.00 en 17.00 uur beschikbaar zijn in UItgeest

Charity Golf Toernooi voor War Child in El Rompido Spanje

Charity Golf Toernooi voor War Child in El Rompido Spanje
CASTRICUM - Lijkt het u leuk om deel te nemen aan een gezellige midweek naar Golf en Beach Resort El Rompido om twee leuke toernooien te spelen, lekker te eten en te drinken, leuke prijzen te winnen en ook nog een masterclass van John Woof te krijgen? Van uw inschrijving gaat € 100,00 naar War Child!

'Vals spel van NS': budget voor perrontunnel slinkt met drie ton

'Vals spel van NS': budget voor perrontunnel slinkt met drie ton
CASTRICUM - De NS wil niet al te diep in de buidel tasten om het station van Castricum een facelift te geven. Het vervoerbedrijf trekt drie ton van de toegezegde vierenhalve ton budget voor het project terug. Dat bleek donderdag tijdens een raadsdebat over het perrontunneltje, dat binnenkort op initiatief van ProRail wordt vernieuwd.

Krol maakt poëzie voor in openbare ruimte

Krol maakt poëzie voor in openbare ruimte
CASTRICUM - CASTRICUM Op een heuveltje in recreatiegebied Geestmerambacht, gelegen ten noorden van Alkmaar, staat een oude sluisdeur. Het is een verrassend element in het landschap, dat hier is neergezet om te benadrukken hoe groot de rol van het water is geweest in de geschiedenis van dit gebied. De beheerders van Geestmerambacht hebben aan de sluisdeur een zitbank toegevoegd. Maar ze wilden er nog iets meer mee. Iets aparts. Daarvoor schakelden ze de Castricumse dichter Howard Krol in, alias Arthur Lava.

De OVC groeit: Brigitte van Campen doet mee

De OVC groeit: Brigitte van Campen doet mee
CASTRICUM - CASTRICUM Doe mee: OVC. De slogan van de Ondernemersvereniging Castricum zegt het eigenlijk al: wie lid is van deze club, moet behoorlijk ondernemend zijn. OVC-leden willen iets betekenen voor én binnen ondernemend Castricum. Daarom tweewekelijks in deze rubriek een OVC-lid aan het woord.

Els Vonk, 40 jaar passie voor het lerende kind

Els Vonk, 40 jaar passie voor het lerende kind
LIMMEN - Een begrip in de regio. Op 19-jarige leeftijd begon Els als jong meisje, haar carrière in het onderwijs. Ze kwam voor een klas te staan met 33 leerlingen op de Jozefschool in Uitgeest. Daar heeft zij het vak geleerd.

Perrontunnel bijna rond, knelpunt niet

Perrontunnel bijna rond, knelpunt niet
CASTRICUM - Het maatregelenpakket dat het college van b en w voorstelt om de veiligheid bij het knelpunt Beverwijkerstraatweg te vergroten, kan niet echt de handen op elkaar krijgen in de raad, zo bleek donderdag. Vooral de fietspaden en de afslag naar de Puikman werden onder vuur genomen.

Gewichtloos

CASTRICUM - CASTRICUM Dat de dorpspolitiek een dankbaar onderwerp is voor satire, bewijst Joker in deze column.

Gezien: niet passend

Gezien: niet passend
CASTRICUM - CASTRICUM Het nieuws ligt op straat. Dat bewijst verslaggever Aart Tóth. In deze rubriek schrijft hij over wat hem of u opvalt in en rond het dorp. Tip Tóth via redactie@nieuwsbladcastricum.nl

KPN verbetert netwerk in Castricum

KPN verbetert netwerk in Castricum
CASTRICUM - CASTRICUM KPN heeft de afgelopen maanden in Castricum een upgrade van het kopernetwerk doorgevoerd. Inwoners kunnen nu beschikken over een netwerk met een internetsnelheid van meer dan 100 Mbps. Het verbeteren van het netwerk is onderdeel van een grootschalige operatie waarmee KPN eind dit jaar 85% van Nederland over snel internet wil laten beschikken.

Buurten met Marjolijn Ton-Rommel

Buurten met Marjolijn Ton-Rommel
CASTRICUM - LIMMEN In de voorbereiding op de jaarlijkse Bloemendagen in Limmen is Marjolijn een fanatieke plukker, prikker en meer bij prikploeg Heerlykhyd. Ze werd 37 jaar geleden geboren in Amsterdam, woonde in Diemen en leerde in 1998 Robin Rommel kennen op het Rembrandtplein in Amsterdam, waar de vonk oversloeg.

Raad praat verder over vluchtelingenopvang

Raad praat verder over vluchtelingenopvang
CASTRICUM - CASTRICUM Er komt geen referendum over de tijdelijke huisvesting (twee jaar) van 160 vluchtelingen in het Antonius-pand in Bakkum, zoals voorgesteld door Ralph Castricum (Forza). ,,Dit gaat om een collegebesluit. Alleen raadsbesluiten zijn referendabel.'' verklaarde wethouder Marcel Steeman donderdag in de raad.

Paulusschool mag noodlokalen bouwen

Paulusschool mag noodlokalen bouwen
CASTRICUM - Opgeluchte gezichten van ouders met kinderen op De Paulusschool afgelopen donderdag in de raadszaal. Even leek het erop dat een deel van de kinderen naar de oude Augustinusschool zou moeten verkassen. Iets dat de ouders en ook de schoolleiding - die zich sterk maakt voor een 'ononderbroken leerlijn'- niet zagen zitten. Maar tijdens een spoeddebat werd duidelijk dat de school alsnog haar zin krijgt.

Beëindiging pachtcontract Twisk: 'een mijlpaal voor de Zanderij'

Beëindiging pachtcontract Twisk: 'een mijlpaal voor de Zanderij'
CASTRICUM - CASTRICUM Een mijlpaal noemt Jan van der Meij het. De manager Natuur en Recreatie bij duinbeheerder PWN wist Menno Twisk, eigenaar van het strandvondstenmuseum en de pluktuin op de Zanderij, te verleiden om als eerste zijn handtekening te zetten onder een 'vaststellingsovereenkomst tot beëindiging van de pacht'.

10-jarige coverband LEFF viert feest

10-jarige coverband LEFF viert feest
IJMUIDEN - 1 juli 2016 bestaat de coverband LEFF 10 jaar. De foyer van het Witte Theater IJmuiden doet zondag 2 oktober van 15 tot 18 uur dienst als podium voor de viering van dit tien jarig bestaan van Coverband LEFF.

Onzekerheid over ombudsfunctie in Castricum (en andere BUCH-gemeenten)

Onzekerheid over ombudsfunctie in Castricum (en andere BUCH-gemeenten)
CASTRICUM - De coalitiepartijen van de gemeente Castricum zijn niet van plan een motie te steunen van de PvdA die moet zorgen voor een ombudsfunctie. Dit is een functie onafhankelijk van college én raad, en is belangrijk voor mensen die het niet eens zijn met beslissingen die over hen worden genomen voor bijvoorbeeld de WMO of jeugdzorg.

VrijeLijst wil dat Castricummers magneetpompje aanschaffen

VrijeLijst wil dat Castricummers magneetpompje aanschaffen
CASTRICUM - Minder CO2 uitstoten en ook nog eens besparen op je energierekening. Het klinkt als een commercial voor zonnepanelen, maar het is heel iets anders. Namelijk een idee dat raadslid Ron de Haan (VrijeLijst) door middel van een motie onder de aandacht wil brengen, tijdens de bespreking van de Voorjaarsnota. GroenLinks is mede-indiener van de motie.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio