kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Scooterrijder gewond na aanrijding Beverwijkerstraatweg

Scooterrijder gewond na aanrijding Beverwijkerstraatweg
CASTRICUM - Een scooterrijder is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Beverwijkerstraatweg in Castricum. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Dief op heterdaad betrapt bij bedrijf Communicatieweg

Dief op heterdaad betrapt bij bedrijf Communicatieweg
HEEMSKERK - Een 33-jarige man uit Heiloo is woensdagnacht rond 03.00 uur aangehouden in Heemskerk. De man werd betrapt toen hij probeerde te stelen van een bedrijventerrein aan de Communicatieweg.

Castricum krijgt 250.000 euro subsidie voor een stationsplein

Castricum krijgt 250.000 euro subsidie voor een stationsplein
CASTRICUM - De gemeente Castricum krijgt bijna 250.000 euro subsidie van de provincie Noord-Holland voor de herinrichting van het stationsplein in het kader van het OV-knooppunten beleid. Dat hebben Gedeputeerde Staten van de provincie deze week besloten.

Bouwvakker gewond na instorting Wijk aan Duinerweg [update]

Bouwvakker gewond na instorting Wijk aan Duinerweg [update]
BEVERWIJK - [update 11.08 uur] Een gedeelte van een pand in aanbouw aan de Wijk aan Duinerweg in Beverwijk is donderdagochtend ingestort. Een bouwvakker is hierbij gewond geraakt. De man werd op zijn hoofd geraakt door een stalen steigerdeel.

Wethouders Velsen officieel benoemd

Wethouders Velsen officieel benoemd
IJMUIDEN - Het nieuwe college van Velsen kan aan de slag. Woensdag heeft de raad vijf wethouders benoemd die samen met de burgemeester het college vormen. De benoemde wethouders zijn: Annette Baerveldt van D66Velsen, Arjen Verkaik van de VVD, Floor Bal van LGV, Ronald Vennik van de PvdA en Robert te Beest van het CDA.

Gemeentesite Velsen krijgt onvoldoende

Gemeentesite Velsen krijgt onvoldoende
IJMUIDEN - De gemeentesite van Velsen staat op de 92e plaats in een ranglijst van meest gebruikvriendelijke sites van de honderd grootste gemeenten. De site van Velsen krijgt slechts 50 van de 100 beschikbare punten. De gemeente wordt vooral afgestraft op het ontbreken van een formulier om zwerfafval mee te melden.

Burgemeester Mans wil discussie over toekomst Castricum aanwakkeren

Burgemeester Mans wil discussie over toekomst Castricum aanwakkeren
CASTRICUM - "Het klinkt nog zover weg" steekt burgemeester Toon Mans van wal. "In 2030 dan ga ik bijna met pensioen... Maar wie zo denkt, vergeet iets belangrijks. Grote projecten kosten tijd. Tussen het allereerste gesprek en de uiteindelijke opening of oplevering zit al gauw zo'n tien jaar. Als je bepaalde doelen hebt, je wilt bijvoorbeeld duizend nieuwbouwhuizen opleveren in 2025, dan moet je dat terugvertalen naar nu. Naar wat je daar morgen al voor moet doen."

Ontwikkelaars verliezen in Wijk aan Zee

Ontwikkelaars verliezen in Wijk aan Zee
BEVERWIJK - Projectontwikkelaar Ons Witte Huis zal genoegen moeten nemen met de bouw van maximaal 10 appartementen aan de Relweg. En ontwikkelaar Nelis kan voorlopig niet aan de slag met de bouw van een kuuroord en een parkeergarage bij Hotel Zeeduin.

School’s cool IJmond zoekt thuismentoren

School’s cool IJmond zoekt thuismentoren
IJMUIDEN - School’s cool is in de IJmond op zoek naar vrijwilligers die zich voor anderhalf jaar willen inzetten als thuismentor voor een brugklasser. Hiervoor zal de organisatie komende dinsdag 22 april ook gaan werven op de eerste Beursvloer Velsen.

Werk aan Heereweg Bakkum start 1 mei

Werk aan Heereweg  Bakkum start 1 mei
BAKKUM - Een deel van de Heereweg in Bakkum krijgt een nieuwe inrichting en de oversteekplaats bij de voormalige Stayokay krijgt een aanpassing. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en wegafsluitingen. De werkzaamheden zijn van 1 mei tot en met 7 juni 2014. Het gaat om het deel tussen de Zeeweg en het einde van de bebouwde kom, bij de wegversmalling.

Bouw appartementen start juni

Bouw appartementen start juni
SANTPOORT-NOORD - Woningcorporaties actief binnen de gemeente Velsen, hebben in de afgelopen periode aan projectontwikkelaar Smit's Bouwbedrijf aangegeven dat zij geen investeringsruimte hebben voor de invulling van sociale huurwoningen in het project Roos & Beek.

Bonhoeffer leerlingen schilderen molenaarshuisje

Bonhoeffer leerlingen  schilderen molenaarshuisje
CASTRICUM - Leerlingen van 2 mavo van het Bonhoeffer College hebben gebouwen op het erfgoedpark 'De Hoop' geschilderd. Dit in het kader van maatschappelijke stages die op 7 en 14 april plaatsvonden in het recreatiegebied Alkmaarder en Uitgeestermeer. De leerlingen hebben ook een levend ganzenbordspel ontwikkeld.

Paasschatgraven op het strand

Paasschatgraven op het strand
WIJK AAN ZEE - Het is een mooie paastraditie geworden die niet meer weg te denken is van het strand: paasschatgraven voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Eerste paasdag om klokslag 14 uur ter hoogte van het Noorderbad.

Toekomst voor de Grote Kerk

Toekomst voor de Grote Kerk
BEVERWIJK - Wim Aardenburg, GertJan Cupido en Bert Kisjes willen de Grote Kerk nieuw leven in blazen, nu de kerk is afgestoten door het kerkbestuur. Zij ontvouwen maandag 21 april, tweede paasdag, hun plannen vanaf 15 uur. Iedereen die de kerk en de toekomst hiervan een warm hart toedraagt, is welkom.

Examenexpositie Bonhoeffer bij SOPIT

Examenexpositie Bonhoeffer bij SOPIT
CASTRICUM - Leerlingen van het Bonhoeffer College met beeldende vorming als examenvak, exposeren hun examenopdracht bij Galerie en grafisch atelier Sopit.

KGIJ-vieringen Goede Vrijdag en Pasen

HEEMSKERK - De Kritische Gemeente IJmond houdt zaterdag 19 april onder de titel “ Leven als nog nooit” haar Paasviering.

Het Muziekfort open op 21 april!

Het Muziekfort open op 21 april!
BEVERWIJK - Het Muziekfort, de muzikale huiskamer van de IJmond! Stichting Fortpop Beverwijk. Voor meer info: www.muziekfort.nl

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken
CASTRICUM - Initiatiefnemer Simone Veldt-Bakker heeft namens de winkeliersvereniging weer een leuke actie op touw gezet.

Europese Onderscheiding voor Wijk aan Zeeër

Europese Onderscheiding voor  Wijk aan Zeeër
BEVERWIJK - Bert Kisjes, de initiatiefnemer van Wijk aan Zee Cultureel dorp van Europa, heeft vandaag in Straatsburg een Europese onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor de dorpen van Europa.

Documentaire over 100-jarige Camping Bakkum

Documentaire over 100-jarige Camping Bakkum
CASTRICUM - De documentaire 'Groeten uit Bakkum' portretteert de 100-jarige camping Bakkum en de kleurrijke kampeerders.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Een site van Telegraaf Media Nederland