kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Reünie Augustinus

Reünie Augustinus
CASTRICUM - Dit jaar bestaat het 'schooltje' naast de kerk, de Augustinusschool, 95 jaar. Ter ere van het 95-jarig bestaan wordt er een reünie gehouden.

Eerste steen nieuwe Agatha

Eerste steen nieuwe Agatha
BEVERWIJK - Het is een winterse dag eind 1922 als een onbekende fotograaf de notabelen van Beverwijk en de parochie Heilige Agatha en de architecten Joseph en Pierre Cuypers jr waarschuwt dat hij gaat afdrukken. Of ze willen opletten en stilstaan voor dit bijzondere moment.

Bejaarde vrouw bestolen bij babbeltruc in Uitgeest

Bejaarde vrouw bestolen bij babbeltruc in Uitgeest
UITGEEST - Een 83-jarige inwoonster van Uitgeest is donderdagmiddag rond 13.00 uur op het Anna van Rennesseplein het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Zoekactie naar vermiste vrouw in Wijk aan Zee

Zoekactie naar vermiste vrouw in Wijk aan Zee
WIJK AAN ZEE - De hulpdiensten hebben vrijdag in Wijk aan Zee een grote zoekactie op touw gezet naar een vermiste 57-jarige vrouw. De vrouw wordt sinds vanochtend vermist.

Zoektocht naar genezing

Zoektocht naar genezing
CASTRICUM - Minstens 16 jaar lang kampte Tamara Tyler met allerlei lichamelijke kwalen als stress, slapeloosheid en chronische vermoeidheid. Ze dacht zelfs enige tijd dat ze misschien ME zou hebben, maar toen diverse testen geen uitsluitsel boden, was ze de wanhoop nabij. 'Misschien zat het toch tussen m'n oren'. Sinds drie jaar weet de Castricumse dat ze al die tijd leed aan de ziekte van Lyme. Tamara (44) is inmiddels Lyme-vrij, hoewel de bijbehorende bacterie zijn verwoestende werk heeft gedaan. Om anderen en zichzelf te helpen heeft Tamara een boek samengesteld met verhalen van mensen d...

Reünie van de Stiefelgangers

Reünie van de Stiefelgangers
CASTRICUM - Het is precies 40 jaar geleden dat Loek en Hannie Kaandorp bruin cafe Tapperij De Stiefel openden in drie voormalige woningen aan de Burgemeester Mooistraat 4a te Castricum. En dat jubileum zal niet ongemerkt voorbij gaan.

Sneeuwdag wordt herhaald

Sneeuwdag wordt herhaald
VELSEN-ZUID - De belangstelling groeit ieder jaar en de deelnemers van vorige edities maakten zijn laaiend enthousiast. Datzelfde geldt voor de vele vrijwillgers die dit jaar voor de derde maal druk bezig zijn met de organisatie van de Sneeuwdag voor mensen met een beperking. Het winterse feestje wordt ook deze editie gehouden in Snowplanet in Spaarnwoude.

Politiek debat

Politiek debat
CASTRICUM - Politiek debat aan de vooravond van de Provinciale Staten-verkiezingenDinsdagavond 17 maart 2015, 19.30 uur in het gemeentehuis van Castricum

Bestuurder onwel, auto botst tegen boom Stationsweg

Bestuurder onwel, auto botst tegen boom Stationsweg
CASTRICUM - Een auto is donderdagmiddag van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen op de Stationsweg in Castricum. De bestuurder is mogelijk onwel geworden.

Ernstig rugletsel na botsing mountainbikers, betrokkene doorgereden

Ernstig rugletsel na botsing mountainbikers, betrokkene doorgereden
HEEMSKERK - De politie heeft deze week een aangifte opgenomen van een aanrijding die plaatsvond op 15 februari. Op die bewuste zondag kwamen twee mountainbikers rond 09.40 uur met elkaar in botsing in het duingebied in Heemskerk. Daarbij is één van de mountainbikers doorgereden zonder zich bekend te maken.

Provinciale Statenverkiezing: is afslag A9 Heiloo noodzakelijk?

Provinciale Statenverkiezing: is afslag A9 Heiloo noodzakelijk?
CASTRICUM - Op woensdag 18 maart mag iedereen boven de achttien weer stemmen. Dit keer voor de provinciale staten. Dichtbij.nl schenkt ruimschoots aandacht aan dit onderwerp. Bij ons lees je over de belangrijke verkiezingsthema's binnen jouw regio. In samenwerking met Mijnstemhulp.nl legden wij alle partijen de volgende stelling voor: Afslag A9 bij Heiloo biedt kansen voor de regio. Laat ook vooral zelf weten wat jij ervan vindt!

Terreinbeheerders organiseren 'groen' verkiezingsdebat

Terreinbeheerders organiseren 'groen' verkiezingsdebat
CASTRICUM - Op 18 maart vinden de Provinciale Verkiezingen plaats. In de aanloop daartoe organiseren de terreinbeherende organisaties op 4 maart in Podium Mozaïek te Amsterdam een Verkiezingsdebat. Acht politieke partijen gaan met elkaar en het publiek in debat over de toekomst van natuur en recreatie in Noord-Holland. Publiek is welkom.

Wethouder neemt kijkje bij De Kurkenhof

Wethouder neemt kijkje bij De Kurkenhof
CASTRICUM - LIMMEN- Wethouder Esther Hollenberg ( VVD ) - wijkwethouder van de kern Limmen - zal vrijdag 27 februari tijdens het kurken sorteren in De Kurkenhof, stichting Limmen Ludiek met een werkbezoek vereren.

Bewoners terug op oude nest

Bewoners terug op oude nest
CASTRICUM - Het Klaverland, een woonvoorziening van stichting Odion voor mensen met een lichamelijke beperking aan de Alkmaarderstraatweg 1, werd afgelopen vrijdagmiddag na een renovatie van ongeveer een half jaar feestelijk heropend. Alle 24 woningen kregen onder meer een nieuwe keuken, badkamer, dubbele ramen en een eigen meterkast.

Rene Kievit rekent af met zijn eigen verleden

Rene Kievit rekent af met zijn eigen verleden
AKERSLOOT - Hij heeft er zin in. René Kievit stapt binnenkort op de fiets om geld in te zamelen voor de stichting Het Vergeten Kind. Ooit was hij er zelf één.

Zandtransporten voor herinrichting Velsertraverse

Zandtransporten voor herinrichting Velsertraverse
BEVERWIJK - Verkeer op de Velsertraverse moet sinds maandag overdag rekening houden met langzaam rijdende zandvrachtwagens op de verkeersknooppunt. Tot half april.

De Provincie zet de burger op afstand

IJMUIDEN - De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn in aantocht. Op 18 maart 2015 is het zo ver. Dan mag u stemmen. Veel inwoners gaan niet naar de stembus omdat ze het idee hebben dat ze niet worden gehoord. Als u wel eens de moeite hebt genomen om in de Staten in te spreken omdat u daar uw verhaal kwijt wil aan Statenleden, dan weet u dat er nog een wereld te winnen valt. Iedereen heeft het tegenwoordig over burgerparticipatie. Maar van burgerparticipatie op het niveau van de Provincie is absoluut geen sprake. In dit artikel komen een aantal praktische zaken aan bod die duidelijk m...

Sushikoerier overvallen in Beverwijk

Sushikoerier overvallen in Beverwijk
BEVERWIJK - Een sushikoerier is woensdagavond overvallen in Beverwijk. Dat gebeurde rond 21.15 uur op de Klokbeker. De politie is op zoek naar de overvallers.

Bootje op Kotterkade IJmuiden in brand

Bootje op Kotterkade IJmuiden in brand
IJMUIDEN - Op het water van de Kotterkade in IJmuiden heeft woensdagavond een boot in brand gestaan. Het vaartuig is helemaal uitgebrand. Er kwam veel rook vrij door de brand.

Kater voor organisatoren sociaal carnaval

Kater voor organisatoren sociaal carnaval
CASTRICUM - Een groot feest dreigt te eindigen met een enorme kater. Bij de organisatoren van het sociaal carnaval viel namelijk geheel onverwachts een gepeperde rekening op de mat. Raadslid Ralph Castricum (CKenG) snapt niets van de kruideniersmentaliteit van de gemeente. "Of er een tiende editie komt van het feest voor onder andere mensen met een beperking, is op deze manier de vraag" stelt Castricum. "De stichting heeft immers niet de middelen om de kosten die de gemeente in rekening brengt - meer dan duizend euro - te betalen."
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio