De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Wethouder opent Inkx Xtras in Broekpolder

Wethouder Beentjes verricht de officiële opening. (Foto: Marjolein Remme)
1 / 2
zoom out

HEEMSKERK - De eerste studio voor haarwerken in de regio is gisterenmiddag officieel geopend in het centrum van de Broekpolder. Eigenaresse Ingeborg Hilgersom werkte met kapster Rachel Raes maanden aan de voorbereidingen. Wethouder Beentjes van Volksgezondheid en de kinderen van Hilgersom hadden de eer het lint door te knippen.


Vrienden, kennissen, familie, en klanten verzamelen zich met de armen vol bloemen en cadeaus voor de nieuwe zaak op het Gildenplein. Hilgersom heeft met Inkx al een goedlopende kapperszaak en wellnessalon om de hoek. Toen de onderneemster hoorde dat het pand even verderop vrijkwam, besloot ze direct haar droom waar te maken.

,,Ik wilde graag meer de diepte in”, legt ze uit, ,,en liep al lang rond met het idee om iets te doen voor mensen met haarverlies, bijvoorbeeld door chemotherapie.” Meerdere malen hoorde ze verhalen van kankerpatiënten die van adres naar adres moeten om haarwerken en passende lingerie te kopen.

,,Kun je je voorstellen dat je erg ziek bent en dat je dan van adres naar adres loopt”, vraagt Hilgersom zich hardop af. ,,Overal vertel je weer hetzelfde verhaal, terwijl dit al zo moeilijk is. Ik vind echt dat dit anders kan. Bij Inkx Xtras kunnen ze straks voor van alles terecht. We starten met haarwerken en natuurlijke verzorgingsproducten. In de toekomst komen hier acupunctuur behandelingen en de verkoop van lingerie voor borstprotheses bij.”


Meer zichzelf

Hilgersom en Raes volgden verschillende cursussen om de benodigde kennis te vergaren. Behalve het aanmeten van haarwerken, komt er ook een groot sociaal aspect aan te pas. ,,Je moet de mensen natuurlijk wel goed kunnen opvangen”, weet Raes, die het grootste deel van de tijd op afspraak adviseert. ,,Wij nemen echt de tijd en bieden een luisterend oor. Zodat mensen na een bezoek aan ons weer meer als zichzelf naar buiten kunnen.”


Wethouder Beentjes had zichzelf even goed ingelezen op de dag van de opening. ,,En ik kwam de ontdekking dat het verliezen van haar echt een heel groot probleem kan zijn voor mensen”, vertelt hij. De wethouder vindt het knap dat Hilgersom haar zaak op deze manier weet uit te bouwen. ,,Heel nobel en gedurfd om in deze tijd zoiets te beginnen”, aldus Beentjes.

Meer informatie over Inkx Xtras is te vinden op www.inkxxtras.nl

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 27 juni 2014


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio