De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

'Maria ten Hemelopneming moet podium worden'

BAKKUM - De katholieke kerk Maria ten Hemelopneming aan de Brederodeweg in Bakkum sluit dit jaar haar deuren. Op de facebook-pagina 'Je bent Castricummer als' wordt druk gespeculeerd over een mogelijke herbestemming van het kerkgebouw. De leden van de facebook-groep zien wel mogelijkheden voor een Paradiso-achtig podium of een theater.

De reden dat de kerk haar deuren sluit, is de teruggang van het aantal kerkbezoekers. Volgens de prognoses zou het aantal kerkgangers de komende zes jaar teruglopen van circa 90 naar 50. De parochies van Castricum, Heemskerk en Uitgeest, die een fusie voorbereiden, hebben daarom besloten om het gebouw af te stoten.

De afname van het aantal bezoekers leidde eerder dit jaar tot een enquête onder de kerkgangers, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad. Daaruit bleek dat zij liever verhuizen naar de Pancratiuskerk in Castricum, dan naar het ontmoetingscentrum De Eenhoorn. Reden om ook het ontmoetingscentrum, bij de kerk om de hoek, te sluiten. De meeste facebookers die op het nieuws van de sluiting reageren, voelen er wel wat voor om de kerk te transformeren in een (gemeentelijke) theaterzaal. In ieder geval tot het multifunctionele centrum (cultuurhuis) Nieuw Geesterhage is gerealiseerd. Het aanpalende gebouw De Eenhoorn zou dan als 'kleine zaal' kunnen fungeren.

De eerste politicus heeft zich ook al in de discussie gemengd. "Ik heb er al meer gehoord met zo'n idee. Tijd om de krachten te bundelen." zo reageert D66-lijsttrekker Marcel Steeman enthousiast.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio