De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gemaal 1879 opent deuren weer voor publiek

1 / 2
zoom out

AKERSLOOT - Het Gemaal 1879 in Akersloot opent, zoals elk jaar, van april tot eind september zijn deuren weer op zondagmiddag. De eerste twee maanden, april en mei, exposeren in de ketelruimte van het gemaal moeder en dochter Nella en Josine van Os.

De expositie bestaat uit schilderijen, keramiek en bronzen beelden. Voor Nella geldt dat vooral de bronzen beelden met sterke zeggingskracht landelijke bekendheid genieten. Olieverven en aquarellen van verschillende onderwerpen zijn expressionistisch met een krachtig kleurgebruik.

Van Josine kan gesteld worden dat zij meerdere disciplines beheerst, o.a. keramiek, beeldhouwen in speksteen, tekenen en schilderen. Het wordt dus een expositie met heel veel variatie. Het gemaal is elke zondag geopend van 13.30 tot 16.30 uur en is gelegen aan de Fielkerweg 4 in Akersloot, vlakbij motel Akersloot en de Geesterweg. Op zaterdag en zondag 11 en 12 mei is het gemaal de hele dag geopend in verband met Nationale Molen- en gemalendag. Op het gemaal wordt uitleg gegeven van de werking en functie en als de omstandigheden het toelaten wordt het ook in werking gesteld.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio