De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Opgraving Boogaert fase twee dinsdag begonnen

Eerder werden bij het terrein van de Boogaert twee stoffelijke overschotten aangetroffen uit de Romeinse tijd. (Archieffoto: Bert Westendorp)

1 / 1
zoom out

CASTRICUM - Na eerdere opgravingen rondom verzorgingshuis de Boogaert, begon dinsdag 20 maart fase twee van de opgravingen.

In fase één is in 2010 zeshonderd vierkante meter opgegraven. In totaal wordt er circa 3750 vierkante meter archeologisch onderzocht door middel van de deze week begonnen opgraving. Het gaat daarbij om de gehele zone rond de oude Boogaert.

Cultuurlaag

De verwachting is dat 110 centimeter onder het maaiveld een goed geconserveerde Romeinse cultuurlaag ligt. Daar kunnen de onderzoekers goed geconserveerde botten, scherven en dergelijke verwachten.

Het terrein van de Boogaert kan beschouwd worden als laatste restant van een groot nederzettingterrein uit de Romeinse tijd dat zich uitstrekt vanaf Kronenburg in de Oosterbuurt tot aan de Rooms Katholieke kerk. Het gebied ligt ten noorden van de oude Ciebeek. De opgraving van Fase 1 in oktober 2010 leverde een verkavelingssysteem op uit de Romeinse tijd, begravingen en een waterput. In een van deze kavelsloten werden (uitzonderlijk voor die tijd) twee menselijke begravingen gevonden. In dezelfde kavelsloot werden resten gevonden van een paard en een schaap en al eerder in 2007 twee complete potten.

Publieksdag

Er is een publieksdag gepland op zaterdagochtend 31 maart vanaf 10 uur.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio