De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

[fotoreportage] City Polo Maastricht: sportief spektakel op een sfeervol verlicht Vrijthof

1 / 11
zoom out

MAASTRICHT - Het is zover! Maastricht is sinds vanavond een paar dagen lang Polo City. Het eerste City Polo Maastricht, een nieuw kwaliteitsevenement voor de stad, is vanavond officieel van start gegaan op het Vrijthof in Maastricht. Het spektakel werd rond de klok van zeven uur geopend door burgemeester Onno Hoes. Voor het zover was daalde hij hoogstpersoonlijk - met de ambtsketen om zijn nek - af naar de benedenverdieping van de onder het plein gelegen Q-Park-garage om enkele van de daar gestalde paarden naar boven te halen.

Voor de bezoekers aan het evenement moet het even wennen zijn geweest: galopperende paarden die, geleid door een jockey met een stick, achter een balletje aanrennen, als waren ze aan het hockeyen. En dat alles in de schaduw van de beroemde Sint Servaas-basiliek en in het schijnsel van de horecazaken aan de andere kant van het Vrijthof. Vanavond bleef het bij het spelen van enkele oefenwedstrijden; morgen gaan de echte matches van start.
 
Aan het City Polo Maastricht doen vier teams van ieder twee spelers mee, die een zogenaamde round robin toernooi spelen, waarbij ieder team tegen elk van de andere teams speelt. Foto's ANP/Marcel van Hoorn
  


 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 23 maart 2013


Reageer via Facebook
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »