De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Expositie Haai verlengd, plus lezing over bedreigde haaien

1 / 1
zoom out

MAASTRICHT - De tentoonstelling Haai in het Natuurhistorisch Museum (NHM) is wegens succes verlengd tot en met 19 maart 2017. Dat maakte het museum vandaag bekend. Volgende week zondag is er een belangrijke lezing over het belang van haaien en hoe de haai in toenemende mate bedreigd wordt om winstbejag.

Inmiddels hebben al meer dan 7.000 mensen de tentoonstelling bezocht. Er volgt nog een hele serie van activiteiten en lezingen. Zo vindt er volgende week zondag 11 september van 14.00 – 15.25 u in het auditorium van het Natuurhistorisch Museum Maastricht een lezing plaats. Katrien Vandevelde (oprichter Blue Shark Conservation en persverantwoordelijke Sea Shepherd Belgium) maakt korte metten met mythen die haaien al decennia lang achtervolgen. Haaien hebben een belangrijke functie in de oceaan en daar zal zij ons over vertellen. Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van de expositie HAAI die zoals gezegd nog tot en met 19 maart 2017 te zien is in het museum.

Belangrijk en bedreigd
Katrien licht de voornaamste bedreigingen voor haaien toe, de exploitatie van haaien voor bijproducten en de ontoereikende wettelijke bescherming voor deze dieren. Aan de hand van sprekende beelden vraagt ze extra aandacht voor hun situatie in de Noordzee en Atlantische Oceaan. Ten slotte wordt verteld hoe iedereen zelf een steentje kan bijdragen in de bescherming van de heersers van de oceaan.

Blue Shark Conservation
Katrien Vandevelde is medeoprichter van BlueShark Conservation: een Belgische not-for-profit organisatie die zich richt op de oceaan en de bescherming van de haai en dit met behulp van goed gerichte projecten en fotografie met als doel  bewustwording en het bevorderen van verandering. Zij initieert allerlei projecten en werkt samen met nationale en internationale NGO's . Blue Shark Conservation roept ook bewustwording op door het doneren van fotografische materialen, het publiceren van artikelen en verzorgt lezingen en lessen.

Meer informatie www.nhmmaastricht.nl   

Foto Jean-Pierre Geusens/FOCUSS22  


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »