De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Borstkankeronderzoek AZM ondersteund

Onderzoek van AZM naar borstkanker ondersteund door Stichting A Sister's Hope
1 / 1
zoom out
Stichting A Sisters Hope steunt het wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker van het Academisch Ziekenhuis in Maastricht met 40.000 euro. Oncoloog Dr. M. Smidt en haar team hebben het geld mogen ontvangen. Non-invasive nodal staging in breast cancer with MRI lymphography using gadofosveset; a feasibility study. Zo heet het onderzoek officieel.

Maar waar het om gaat, is de mogelijkheid of er door middel met een MRI-scan vanuit de okselklieren kan worden vastgesteld of er uitzaaiingen zijn. “We hebben zelf de aanvraag ingediend voor de financiële ondersteuning bij A Sisters Hope”, zegt Smidt, “maar het kwam toch als een verrassing.” Ze verklaart dat het onderzoek nog in een beginfase zit en het dan vaak moeilijk is om geld te krijgen.

Borstkanker onderzoekers in Nederland ontvangen dit jaar 800.000 euro van de Stichting. De focus ligt voornamelijk bij projecten die zich richten op vroege opsporing van borstkanker, betere behandel methodes en een genezing voor borstkanker. In Nederland wordt 1 op de 8 vrouwen geconfronteerd met borstkanker en van elke 200 borstkankerpatiënten is er één man.

Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »