De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Koninklijke onderscheiding voor Annette Heffels

Annette Heffels geflankeerd door burgemeester Ricardo Offermanns en echtgenoot Han van der Meer
1 / 1
zoom out
MEERSSEN - Burgemeester Ricardo Offermanns heeft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt Annette Heffels uit Bunde. De bekende psychologe werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in het koetshuis van Kasteel Rijckholt.

Annette Heffels - echtgenote van voormalig televisiejournalist Han van der Meer - studeerde in 1970 af als psycholoog. Sinds 1990 is zij vrijgevestigd psychotherapeut en verbonden als opleider en supervisor aan de Nederlandse Vereniging voor relatie-
en gezinstherapie en de Vereniging voor Gedragstherapie.

Heffels heeft diverse grote onderzoeken uitgevoerd naar onder andere seksualiteit en relaties, eetstoornissen, kinderen in stiefgezinnen, de babyboomgeneratie en werkende vrouwen. Als psychologe schreef ze 17 boeken. Ze verleent geregeld medewerking aan televisieproducties en heeft daarnaast een vaste column in weekblad Margriet. Incidenteel schrijft ze ook artikelen voor andere bladen.

Haar publicaties rond huwelijk en gezin hebben met name in Nederland en België bijgedragen tot een vernieuwde cultuur rond relatie en seksualiteit. 


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »