De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Klant Maastrichtse drugsmaffia naar afkickkliniek

GHB, beter bekend als vloeibare xtc. Foto ANP/Marcel van Hoorn
1 / 1
zoom out
HASSELT/MAASTRICHT – Een verslaafde Belgische kruimeldief, die de afgelopen tijd regelmatig naar Maastricht afreisde om zich in deze stad te laten voorzien van heroïne, cocaïne, wiet, xtc en ghb (vloeibare xtc), is door de rechter in Hasselt voor de keus gesteld: of twintig maanden brommen, of tien maanden zitten en de andere helft voorwaardelijk.

Om voor het laatste arrangement in aanmerking te komen moet de 20-jarige man, die zowel dealde als gebruikte, zich verplicht laten behandelen in een kliniek, zo schrijft Het Belang van Limburg. Hij mag pas uit de instelling weg als hij volledig is afgekickt.

De man deed alles om aan geld te komen, om zo zijn Maastrichtse leveranciers te kunnen betalen. Op 13 april drong binnen een bedrijf in Sint-Truiden dat bouwmaterialen verhandelt. Daar haalde hij zo'n 600 euro op. Een dag later ging hij aan de haal met twee motorfietsen. De jongeman schrok er zelfs niet voor terug een politiewagen als doelwit uit te kiezen en een set voor het afnemen van bloed voor een drugstest weg te halen. In een supermarkt probeerde hij volgens Het Belang van Limburg te vertrekken met een volle winkeltas met toiletartikelen, tabak en drank, ter waarde van bijna 65 euro.

Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »