De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Tot ziens!

Tot ziens!
ROERMOND - Na vandaag gaat de website dichtbij.nl landelijk verder zonder redactie. Dit als gevolg van een besluit van eigenaar TMG. Dus als iemand nog een baantje voor me heeft…. ;-)

CDA Maastricht: grote zorgen over voortbestaan Maastrichtse volkscultuur

CDA Maastricht: grote zorgen over voortbestaan Maastrichtse volkscultuur
MAASTRICHT - Het CDA in Maastricht maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van de Maastrichtse volkscultuur. De huidige coalitie lijkt die cultuur te behandelen als een ondergeschoven kindje, schrijven CDA-ers Mat Brüll en Vivianne Heijnen in vragen aan het college. Zij vinden huurverhogingen voor verenigingsruimtes tot 75 procent niet uit te leggen. Bijgaand de brief van het CDA aan het college.

Rijksrecherche heeft goed beeld van fatale arrestatie

Rijksrecherche heeft goed beeld van fatale arrestatie
MAASTRICHT - De Rijksrecherche heeft een goed beeld gekregen van de fatale arrestatie van een 35-jarige Macedoniër vorige week dinsdag in Maastricht. De uitgewezen man kwam daarbij om het leven. Van die arrestatie zijn onder meer beelden gemaakt waardoor de Rijksrecherche een goed zicht heeft op het gebeurde, aldus het Openbaar Ministerie dinsdag.

Riemst vraagt Waals-Vlaams overleg rond windmolens

Riemst vraagt Waals-Vlaams overleg rond windmolens
RIEMST - Het college van burgemeester en schepenen van Riemst vraagt dringend een overleg tussen Vlaanderen en Wallonië over de referentiekaders voor de plaatsing van windmolens. Op dit moment worden er 3 windturbines gebouwd in Riemst door Limburg Win(d)t. Daarnaast zijn er aanvragen voor de bouw van nog eens 4 turbines op grondgebied Riemst en 26 op de grens met Wallonië. En 38 windmolens in Juprelle en Tongeren-Oost zijn nog in onderzoek. “In totaal maken we dus kans op de inplanting van 71 windmolens in of aan de rand van onze gemeente,” zegt burgemeester Mark Vos, “daarom roepen we Vla...

OPINIE: De stem van de vrijwilliger

OPINIE: De stem van de vrijwilliger
MAASTRICHT - Maastricht is een bruisende stad waar vele mensen zich als vrijwilliger inzetten. Of het nu is voor hun sportclub, muziekvereniging, met carnaval, het verzorgings- of buurthuis, het is geweldig te zien hoe iedereen bijdraagt aan de leefbaarheid van hun eigen leefomgeving.

Maastricht dient met andere steden, bedrijven en personen klacht in tegen Tihange 2

Maastricht dient met andere steden, bedrijven en personen klacht in tegen Tihange 2
AKEN - Onder meer Maastricht heeft vandaag bij de rechtbank in Brussel een klacht ingediend tegen het langer open houden van de kernreactor Tihange 2, ook wel bekend als de scheurtjesreactor. De klacht is gericht tegen de Belgische Staat, toezichthouder FANC en eigenaar Engie Electrabel.

Jan Schrijen onderscheiden

Jan Schrijen onderscheiden
SITTARD - Gouverneur Theo Bovens heeft vandaag de versierselen overhandigd die horen bij een Koninklijke Onderscheiding aan Jan Schrijen, voorzitter/dijkgraaf van het Waterschap Roer en Overmaas. Schrijen wordt bevorderd van Lid in de Orde van Oranje-Nassau tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn persoonlijke bijzondere verdiensten in de uitoefening van zijn hoofdfunctie en in tal van maatschappelijke nevenfuncties op een breed terrein.

Boomklevers in afvalrace voor het goede doel

Boomklevers in afvalrace voor het goede doel
MAASTRICHT - Maar liefst 25 uur en 15 minuten op een boomstam(schijf) staan. Ga daar maar eens voor! Twintig jongens en meisjes van het Terra Nigra Praktijkonderwijs begonnen woensdagochtend aan deze loodzware opdracht. Donderdag een uur voor de sluiting waren er nog maar acht over.

Rolstoeler boos om ontoegankelijkheid A2-tunnel

Rolstoeler boos om ontoegankelijkheid A2-tunnel
MAASTRICHT - Feitelijk kunnen rolstoelers de nieuwe A2-tunnel in Maastricht beter mijden. Dat concludeert Rob Hoenen uit Eijsden uit antwoorden van de gemeente Maastricht vandaag op vragen over de toegankelijkheid van de tunnel voor rolstoelers. Bij calamiteiten zijn die aan de boskonijnen overgeleverd. Hoenen is aan een rolstoel gekluisterd. Rijden door de tunnel is voor mensen als hij Russische roulette.

InterClassics Maastricht brengt ode aan Facel Vega

InterClassics Maastricht brengt ode aan Facel Vega
MAASTRICHT - InterClassics Maastricht brengt in samenwerking met Amicale Facel Holland en Classic Job, een ode aan het bijzondere merk Facel Vega. Facel was een Franse autofabrikant onder leiding van Jean Daninos. De eerste Facel werd geïntroduceerd in 1954 tijdens de Paris Auto Show. Vandaag de dag worden de Facel Vega’s gekoesterd door autoliefhebbers over de hele wereld. Op het themapaviljoen worden een tiental unieke exemplaren getoond. InterClassics Maastricht vindt plaats van 12 t/m 15 januari 2017 in MECC Maastricht.

VIDEO: Jonge Maastrichtenaar al vijf maal aan aanslag ontsnapt

VIDEO: Jonge Maastrichtenaar al vijf maal aan aanslag ontsnapt
MAASTRICHT - Maastrichtenaar Lars Pluijmakers is al vijf keer aan een aanslag ontsnapt. En wel op een haar na. De laatste keer dat hij het er ternauwernood goed van afbracht was maandag in Berlijn….

Zijn rolstoelers bij calamiteit in de A2-tunnel aan de genade van anderen overgeleverd?

Zijn rolstoelers bij calamiteit in de A2-tunnel aan de genade van anderen overgeleverd?
MAASTRICHT - Zijn invaliden bij een calamiteit in de Maastrichtse A2-tunnel aan de genade van anderen overgeleverd? Het antwoord lijkt op ,,ja’’. Dat blijkt uit de antwoorden van burgemeester en wethouders (B&W) van Maastricht op vragen van fractievoorzitter Tiny Meese van de Partij Veilig Maastricht. Ook al schrijven B&W het omgekeerde. Invaliden in een rolstoel kunnen namelijk niet zelfstandig over de hoge drempel heen vluchten via het middentunnelkanaal. Inclusief rolstoel wegen deze mensen 200 kilo, en zo’n gevaarte krijg je niet over de rand heen getild. Toch noemen B&W d...

Lilianne Ploumen op plaats 10 PvdA-verkiezingslijst

Lilianne Ploumen op plaats 10 PvdA-verkiezingslijst
MAASTRICHT - De in Maastricht geboren en getogen Lilianne Ploumen maakt grote kans om na de verkiezingen voor de PvdA in de Tweede Kamer te komen. Ploumen is op dit moment minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel.

Moskou boos over tanks in Limburg

Moskou boos over tanks in Limburg
MOSKOU - ,,Het ziet ernaar uit dat de Nederlandse autoriteiten bedreven beginnen te raken in het bewust verpesten van de relatie met Rusland.'' In die felle bewoordingen bracht de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag het Russische chagrijn over een aantal zaken over. Zo is de Russische regering boos op Nederland en de Verenigde Staten over de terugkeer van zwaar Amerikaans wapentuig in het Limburgse Eygelshoven. ,,Een onvriendelijke stap'', oordeelt het ministerie.

Overname Componenta door VDL Groep getekend

Overname Componenta door VDL Groep getekend
EINDHOVEN - De overname van de activiteiten van Componenta door VDL Groep is getekend. De overeenkomst daartoe is vandaag, 21 december, ondertekend door de curator en VDL Groep. Componenta is een ijzer- en metaalgieterij met vestigingen in Heerlen en Weert. De gieterijen gaan verder onder de namen VDL Castings Heerlen en VDL Castings Weert. De overname is pas definitief als de Duitse mededingingsautoriteit toestemming heeft verleend. Die wordt medio januari verwacht. In eerste instantie worden de activiteiten van VDL Castings opgestart met ongeveer 150 medewerkers. VDL Groep maakt geen be...

Nieuwe verkeerssituatie bij Maastricht - eerste ervaringen

Nieuwe verkeerssituatie bij Maastricht - eerste ervaringen
MAASTRICHT - Met de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel zijn de dagelijkse rijroutes bij Maastricht gewijzigd. Dat is even wennen, zoals altijd bij nieuwe verkeerssituaties. Daarbij maakt nog niet alle verkeer dat in de eindsituatie ondergronds rijdt, gebruik van de tunnel. Sommige verkeersstromen blijven voorlopig bovengronds, omdat nog niet alle lokale aansluitingen op de bovenste tunnelbuizen klaar zijn. Naar verwachting is medio 2017 het totale verkeerssysteem gereed.

Minder volk op kerstmarkt Aken door Berlijn

Minder volk op kerstmarkt Aken door Berlijn
AKEN - De traditionele kerstmarkt in Aken had dinsdag te lijden onder de gebeurtenissen in Berlijn maandagavond. Standhouders klaagden over tegenvallende bezoekersaantallen. Ze zeiden te vermoeden dat de terreuraanslag in Berlijn mensen thuis houdt.

'Als je bang wordt, houdt het op'

'Als je bang wordt, houdt het op'
MAASTRICHT - Bezoekers en standhouders van kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof van de Limburgse hoofdstad toonden zich dinsdagochtend geschokt door de terreuraanslag in Berlijn. Maar ,,als je bang wordt, houdt het op’’, vatte een standhouder uit Amsterdam het algemene gevoel samen. ,,Haat en angst zaaien is wat ze willen. Dat gaan we dus niet doen!’’

Meeste oud-werknemers V&D weer aan het werk

Meeste oud-werknemers V&D weer aan het werk
AMSTERDAM - Het merendeel van het voormalig personeel van warenhuisketen V&D is weer aan het werk. Volgens uitkeringsinstantie UWV zijn bijna 7000 van de ruim 10.000 oud-medewerkers van het bijna een jaar geleden op de fles gegane winkelbedrijf weer aan de slag.

COLUMN Piet Poell: Kerstmaal

COLUMN Piet Poell: Kerstmaal
ROERMOND - Met Kerstmis eten we chinees. Dat is het gemakkelijkste als je niet uren in de keuken wilt staan: je gaat naar het chinees restaurant, laat daar een paar bakken volpleuren met tjap tjoy en babi pangang en thuis hebt u nog wel een hond loslopen voor de authentieke toets. Die zou u deze zomer toch maar aan een boom in het bos hebben gebonden. Liefst geen al te grote hond, anders gaat er zoveel tijd in het villen zitten en u wilde het eenvoudig houden. Maar ik ken u: toen u hem aanschafte moest het per se een grote, gespierde makker zijn, want u had geen Harley Davidson maar wel een...
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »