De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Column Piet Poell: Klusje

Column Piet Poell: Klusje (Foto: Piet Poell)
1 / 1
zoom out
MAASTRICHT - Als terrorist leef je in onze westerse wereld in een paradijs! Ik bedoel niet die halfwassen pubers zoals in Londen laatst; een camionetje huren omdat ze geen degelijke vrachtwagen konden krijgen, wat een afgang! Nee, ik bedoel het professionele werk. Wat te zeggen van Venetië, Rome, Barcelona, Amsterdam? Hebt u die foto’s van het San Marcoplein gezien? Drommen, werkelijk opeengepakte drommen toeristen die het plein komen bezichtigen. Bezichtigen! Ze zien er geen klap van. Ze zien alleen die dociele druiloren die er door het reisbureau op uit gestuurd zijn om Venetië te bevolken en nu geen kant meer uit kunnen, bijeengedreven op een van de beroemdste pleinen ter wereld en maar selfies maken, want wat blijft je anders op een van de beroemdste pleinen ter wereld? En het thuisfront is verrukt. “O wat enig! Wat schattig! En hadden jullie een goed hotel of was alles vol?”

 Cultuur wordt met de dag democratischer. Een selfie is het hoogst haalbare.
Je zou er toch met liefde, plezier en intense godsvrucht tien camions tegelijk overheen jagen, vette bloedspetters op al die selfies, het hele plein plat, wat een triomf! Maar helaas is het San Marcoplein verboden voor gemotoriseerd vervoer, dus dat is weer de zoveelste handicap voor terroristen. Keurige jongens anders, degelijke opleiding, getraind in Mosul, die kennen hun normen en waarden en ze worden niet graag geconfronteerd met oom agent die hun de toegang weigert. Je gaat toch af voor je medegelovigen! En keer je camion dan maar eens in die mensenmassa! Door Allah Zelf uitverkoren chauffeurs die in Zijn naam gerechtigheid komen halen en vastlopen in een tsunami van ongelovigen! Je wilt dat niet in beeld hebben voor het oog van de wereld!

 Of misschien kun je in Venetië alleen maar riksja’s huren, daar rij je nog geen kat mee dood. Of gondels; daar kun je er wel een paar mee verzuipen, maar wat helpt dat op al die duizenden? 
 
 Benidorm dan? Llloret del Mar? Daar liggen ze met duizenden op de stranden, het ene speklijf naast het andere, allemaal aan het verbranden met cocktails in de klauwen, wat een feest om daar overheen te jagen! Maar dan moet je al een rupsvoertuig huren om door dat verdomde zand te ploegen, anders loop je ook daar weer vast. 
 
 Een terrorist heeft het niet makkelijk tegenwoordig. Ik bid elke dag dat hij zijn doel mag bereiken, vooral in deze zomer, maar bidden helpt niet, zoals ongetwijfeld al die vergeefs gestorven martelaren zullen bevestigen. Allah is ook maar een schijnvertoning, maar wat een geluk dat ze daar hun leven voor willen offeren, want hoe komen we anders van die overlast af? Ik bedoel de overlast van het selfie-proletariaat, dat onze steden en stranden verziekt. Hoog tijd dat daar eens opruiming onder gehouden wordt, maar ja, wat verwacht je van orthodoxe gelovigen die niet eens zo radicaal zijn dat ze de stranden van Lloret of het plein van San Marco op durven? Watjes, gedegenereerde watjes! 

 Dan had je nou onder de eerste christenen helemaal niet. Die lieten zich nog zonder scrupules afslachten voor hun geloof, maar ze hadden helaas geen camions om over de Romeinen heen te walsen. Paard en wagen ja, zoals in Ben Hur, maar daarmee rij je er maar één tegelijk naar de Elyzeese Velden. Wat een historische triomf zou dat anders geweest zijn! Met alle vers bekeerde christelijken in zware vrachtwagens het Forum Romanum op, een zootje Romeinen naar de knoppen, maar het allervoornaamste: alle christenen door soldaten afgeslacht in hun cabines, want zoveel had je er toen nog niet en soldaten hoefden maar te mikken. Waren we voorgoed verlost geweest van een slavenreligie die door de eeuwen der eeuwen meer slachtoffers heeft geëist dan duizenden terroristische aanslagen in onze dagen goed kunnen maken. 
 
 Maar toen had je nog geen vrachtwagens. De tijd haalt altijd alles overhoop en voor je het weet, lig je in onze tijd zelf onder de wielen. En dan beweren dat God bestaat. Allah ja, maar die zit elke god dwars. Die heeft het uitroeien der christenen middels vraatzuchtige fauna in het Colosseum afgeremd, want hij wilde zich in onze tijd ook nog met het zootje kunnen amuseren. Middels zijn explosieve discipelen.

 Het mag nooit baten. We gaan prat op onze westerse cultuur en we vieren die bot op de stranden van Benidorm en in en op de monumenten van ons verleden die de reisfolders aanprijzen omdat je er zo fantastisch kunt waterskiën en shoppen. En daar is geen kruid tegen gewassen. 
 
 Niet eens radicalen weten hoe ze dat klusje moeten klaren. 

Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »