De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Column Piet Poell: Neuken

Column Piet Poell: Neuken (Foto: Piet Poell)
1 / 1
zoom out
MAASTRICHT - Seks heeft niets met liefde te maken. Natuurlijk neuk je je lief van tijd tot tijd, maar anderen neuk je ook en als je dat niet doet, dan ben je een uitzondering. Waarin vinden de hoeren anders hun bestaan? Die meiden zouden geen leven hebben als seks pure liefde was.

Zo. Dat is één. Op naar twee. Uw verknochtheid aan het gezin is pure indoctrinatie door de kerk. De katholieke kerk wel te verstaan, het instituut dat 2000 jaar onze samenleving heeft verziekt. Als u niet houdt van het woord “indoctrinatie”, noem het dan hersenspoeling. Eeuwenlange hersenspoeling. Alleen om de poen.

 Alles in de wereld is een kwestie van poen, van macht en van poen en poen leidt tot macht. Als je een nieuw geloof wilt verkondigen, dan moet je geld hebben, anders krijg je het er niet in. Christus was een armoedzaaier en dus werden zijn bedelaars vervolgd en dood geknuppeld, tot keizer Constantijn zich liet bekeren en de bisschoppen in zijn rijk op een voetstuk plaatste. Zo kregen die gasten vrij spel en stortten zich op de Isis-verering, want die zat hen in de weg. Isis werd nog allerwegen aanbeden en dat moest ophouden. Wat deden die knapen toen? Ze knuppelden niemand dood – zou tactisch gesproken ook onverstandig zijn -, maar vervingen Isis door Maria en toen was het hek van de dam.

 Isis, lieve kinderen, kazuifelnaaisters, katholieke plattelandsvrouwen en toegewijde vereerders van Max Verstappen, was een Egyptische godin die over de landbouw ging. Ze was getrouwd met Osiris, die echter in 14 stukjes werd gehakt, waarop Isis hem in elkaar lijmde en toen was hij Horus, hun zoon. Zo kreeg je de opstanding van Osiris voor elkaar! Niet kapot te krijgen.
Klinkt bekend, nietwaar?
 
 Osiris moest lijden en sterven opdat iedereen kon leven; zo gaat het er in de landbouw immers aan toe. Het koren produceert zaaizaad waaruit het volgend jaar verrijst. En dit jaar zorgt het voor ons dagelijks brood. Brood was belangrijk in de Isiscultuur, net als de wijn: het bloed van Christus. Nou ja, die heette toen nog Osiris.

 De beelden van Isis met Horus op haar schoot werden vervangen door beelden van Maria met Christus op haar schoot. Zo doe je dat: oude onzin vervangen door nieuwe. De hele zwik achter de nieuwe Moedermaagd aan, de nieuwe ja, ook Isis had immers niet geneukt, zij had gelijmd. En Maria ontving haar zoon van de heilige geest, die in alle eeuwen vaardig wordt over onvoorzichtige geile meisjes.

 Het bekendste beeld van het nieuwe bedrog is dat van Michelangelo en heet de Pieta. Het staat in de St. Pieter, centrum van dat bedrog.

 Osiris die sterft voor de mensheid om haar brood te geven, Christus die sterft voor de mensheid om haar zijn lichaam te eten te geven in de vorm van brood. Zelfde film, nieuwe remake.

 Maar daar haal je nog geen geld mee op. Je gaat aflaten verkopen, heiligenbeeldjes, wijwater, missieblaadjes, heiligenkalenders, met dat soort parafernalia kom je een heel eind. T-shirts van Pogba, Messi, Ronaldi leveren miljarden op, elke gek op deze aardbol loopt erin rond. Elke gek moest dus gekerstend worden. Maar dat was nog niet genoeg. Erfenissen, dát was big business! De vraag was alleen hoe je die binnen kreeg, miljoenen in één keer! Het antwoord was: kwezels kweken die een trapje hoger bij God wilden zitten en hun hele hebben en houden aan de kerk vermaakten. Kassa monseigneur! Dan moest je wel zeker weten wie er erfde. Als iedereen er maar op los neukte, wist je nooit welk kind van wie was, dus streep door de rekening.
 
 De oplossing was ronduit geniaal: het gezin! De hoeksteen van de beschaving! De sluitpost van de kerk! Netjes al je zaad in één vrouw storten en neuken voor het huwelijk tot zonde verklaren. Neuken buiten het huwelijk eveneens. Zonde van het geld. Je wilde toch wel hoog in de hemel komen, zeker? Dichtbij God? Nou, daar zit je dan; een geneukte uil op een tak zit beter.

 Ik kom net van Rome. Ik heb gezien waar het paradijs toe leidt. Ontelbare schatten en ontelbare zondaars om ze allemaal te bewonderen à raison van 16 euro p.p.. Miljoenen per dag!

 Daar wil je het neuken buiten de deur wel voor laten, zeker?
Maar er bestaan toch christendeugden zoals als zedelijkheid, netheid, braafheid en zo!

Vertel dat eens tegen al die hoeren die omkomen in het werk, tegen al die priesters die kinderen naaien, tegen al die hooggeplaatste celibatairen die hun eigen hoerenkast exploiteerden… Je blijft toch lachen!

Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »