De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Column Piet Poell: Efficiency

Column Piet Poell: Efficiency (Foto: Piet Poell)
1 / 1
zoom out
MAASTRICHT - Vroeger, in de goede oude tijd, hanteerde SS in haar strafkampen efficiënte methodes om gevangenen in het gareel te houden. Op 23 april 1941 ontsnapte een gevangene uit Auschwitz. Als represaillemaatregel werden tien willekeurige gevangenen opgepakt en opgesloten om de hongerdood te sterven. Afgelopen uit met die fratsen. Dat noem je nog eens doelmatig beleid.

In onze tijd hebben we geen concentratiekampen meer, wel grote bedrijven die efficiency nastreven onder hun werknemers. Amazon excelleert daarin. Werknemers krijgen een bonus van 10% als ze niet ziek worden. Pezen voor de poen dus, al schijt je van ellende in de broek. En dan nog kun je je te pletter hebben gewerkt, als een collega uit jouw ploeg ziek wordt, vervalt de hele bonus. Het is zaak om die van ellende kotsende pretbederver overeind te houden tot het eind van de maand is bereikt. Vluchtelingen leggen een strop om de nek van brave zwoegers. De directie knijpt ze willekeurig af. Doelmatigheid, dat is het moderne adagio.

 Wat leren we nu uit deze voorbeelden? Dat de markt offers eist. In nazi-Duitsland werd de markt verziekt door volksvijandige elementen en die moest je liquideren. Daar vond je ludieke methodes voor uit. In onze tijd zijn die methodes overgenomen, want weet u iets beters om het hele concentratiekamp als één man aan de bak te krijgen? Vluchtpogingen worden onmiddellijk bestraft: loon ingetrokken van de hele groep, al heb je je uitgesloofd tot je erbij neerviel. Amazon is een Duits bedrijf. Er zijn genen die kruipen waar het bloed niet gaan kan.

 Maar er zijn er meer die van de geschiedenis geleerd hebben. Geweld is geoorloofd, als je je maar gedraagt. De SS’ers gedroegen zich als voorbeeld-Germanen, de CEO’s van Amazon gedragen zich als voorbeeld-SS’ers.
In Syrië bombardeert Assad zijn eigen volk met gifgas, verboden door de Geneefse Conventie van 1949, maar die conventie wordt gehandhaafd door schoolmeesters die alleen maar dreigen met straf en leerlingen weten dat dat niet werkt. Ze worden er zelfs vrijmoediger van. Westerse mogendheden (klinkt als drossaards die zitten te kniezen in hun kasteel) gingen in de goede oude tijd aanvankelijk straal voorbij aan het vrolijk liquideren in concentratiekampen, enerzijds omdat ze het gewoon niet wisten, anderzijds, als ze het wel wisten, omdat ze het gewoon niet geloofden. Communicatie werkt altijd stroef als je wereldbeeld erdoor aangetast wordt.

 In onze moderne tijd is de communicatie open, dus zitten ze met hun neus op het gifgas en moeten ze wel iets doen. “Foei!” zeggen bijvoorbeeld, vingertje opsteken en dreigen met straf. Of een bommetje opwerpen en hengelen naar applaus. Dat je dan ook kinderen uit de weg ruimt, ach, dat had je in de goede oude tijd toch ook?

 De beste SS-leerlingen vind je in Tsjetsjenië. Daar bestaan geen homo’s. Als ze toch bestaan, worden ze gemarteld en gedood. Op den duur bestaan er dus inderdaad geen homo’s meer in Tsjetsjenië. Afschrikwekkend voorbeeld stellen, werkt fenomenaal.
 
 In Saoudi-Arabië heeft de koning aangekondigd dat soldaten die in Jemen vechten, salarisverhoging krijgen. Een handige zet. Die soldaten sneuvelen immers bij de vleet en lijken kosten je geen cent, terwijl je de bevolking goedkoop aan je lijntje houdt. In Saoedi-Arabië hebben ze de goede oude methode slim verfijnd: in plaats van afschrikwekkend voorbeeld een pr-stunt met dodelijke afloop. Applaus verzekerd. Je stuurt er een paar naar de hel voor een flinke beloning en het hele kamp kruipt voor je door het stof. Heldenverering, altijd prijs.

 Conclusie: Amazon is een zeer modern, efficiënt bedrijf. Het weet om te gaan met mensen. Het schuwt hun zwakke kanten niet. Het leert zelfs van de geschiedenis en zijn klantenbestand groeit elke dag. Het zou mij niet verwonderen als het ook nog een of andere prijs voor ondernemerschap zou winnen. Wegens krachtdadig doorgevoerde efficiency.
Assad zou eens moeten gaan praten met Amazon. 


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »