De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Maastricht krijgt triathlon

1 / 1
zoom out

MAASTRICHT - Maastricht krijgt zijn eigen triathlon. Op 21 en 22 september van dit jaar wordt de Triathlon Maastricht gehouden. De organisatie maakt er een tweedaags evenement van dat zich grotendeels ook in de binnenstad afspeelt.

De deelnemers aan de triathlon gaan de Olympische afstanden zwemmen, fietsen en hardlopen. Vandaag is in Maastricht het nieuws over het nieuwe evenement bekend gemaakt. De organisite is in handen van de Stichting Triathlon Stein. Deze stichting heeft besloten de activiteiten verder uit te breiden. In september zal de finish van de triathlon op de Markt in Maastricht zijn. Er is rekening gehouden met de koopzondag die dag in het centrum. 

Wethouder Gerdo van Grootheest (GroenLinks, Sport) ziet de triathlon in Maastricht als een schitterende uitbreiding van het sportaanbod in de stad. ,,Samen met de organisatie, die jarenlange ervaring heeft met de triathlon in Stein, maken we er een mooi evenement van. Daarbij is er naast aandacht voor de topatleten ook een breed programma voor de breedtesport.”

De Stichting Triathlon Limburg heeft de ambitie om de wedstrijd in Maastricht te laten groeien tot een internationale topwedstrijd, zegt voorzitter Harrie Impelmans. ,,De stichting is tevreden met de aangegane goede samenwerking met de gemeente Maastricht en is er ten volle van overtuigd dat deze samenwerking zal leiden tot een topevenement in de triathlonsport in de komende jaren." 

Het organiseren van een triathlonwedstrijd in Maastricht is volgens hem een logische stap, omdat de stad 'een perfect decor is voor een triathlon van topniveau met een topveld'.


Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 26 februari 2013


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »