kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kindcentrum & Bibliotheek bij elkaar in Meerssen

Kindcentrum & Bibliotheek bij elkaar in Meerssen
MEERSSEN - Het college van B&W heeft deze week ingestemd met de bouw van Kindcentrum Meerssen. Het nieuwe kindcentrum gaat huisvesting bieden aan de leerlingen van twee basisscholen, kinderopvang, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. De nieuwbouw voor Kindcentrum Meerssen komt te liggen bij het huidige gebouw van basisschool Op ’t Hwagveld aan de Pastoor Dominicus Hexstraat in Meerssen. De basisscholen Op ’t Hwagveld en De Gansbeek zullen gebruik gaan maken van het nieuwe kindcentrum.

Ziene Hoege Hoeglöstigheid Prins Bastiaan leest voor bij BS. St. Pieter

Ziene Hoege Hoeglöstigheid Prins Bastiaan leest voor bij BS. St. Pieter
MAASTRICHT - Op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen lezen allerlei bekende Nederlanders voor op scholen. In Maastricht heeft Prins Bastiaan d’n Ierste deze rol op zich genomen en gaat voorlezen uit het boek Lotta viert Carnaval. Dat gebeurt morgenvroeg (woensdag dus) om 9.00 uur op basisschool Sint Pieter, maakte Centre Ceramique bekend.

Luc Soete ontvangt eredoctoraat Sussex

Luc Soete ontvangt eredoctoraat Sussex
MAASTRICHT - Prof. dr. Luc Soete, Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht, heeft een eredoctoraat ontvangen van de University of Sussex. De uitreiking vond gisteren plaats tijdens de winter graduation ceremonie van de universiteit. Soete is een van de vier gerenommeerde wetenschappers die de titel Doctor Honoris Causa ontving.

De Lindegaerd en Sint Pieter prolongeren titel excellente school

De Lindegaerd en Sint Pieter prolongeren titel excellente school
MAASTRICHT - Basisscholen De Lindegaerd in Meerssen en Sint Pieter in Maastricht prolongeren hun titel ,,excellente school’’. Basisschool El Habib raakt deze onderscheiding kwijt. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde lijst van 130 basisscholen in heel Nederland, die zich dit jaar Excellente school mogen noemen. In totaal kregen in Limburg tien scholen deze eervolle vermelding door de Onderwijsinspectie.

De kunstprofessional van de 21e eeuw komt uit Maastricht

De kunstprofessional van de 21e eeuw komt uit Maastricht
MAASTRICHT - Maastricht is een bijzondere kunstopleiding rijker: de nieuwe hbo-opleiding iArts van Zuyd Hogeschool. iArts heeft maandag 14 december 2015 als eerste interdisciplinaire kunstopleiding op HBO-niveau in Europa een formele accreditatie gekregen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Maastricht een van meest internationale uni's

Maastricht een van meest internationale uni's
MAASTRICHT - Maastricht University heeft de veertiende plek veroverd op de ranglijst van meest internationale universiteiten ter wereld van Times Higher Education (THE). In de top-200 van universiteiten staan in totaal acht Nederlandse universiteiten. Na Maastricht scoorde de TU Delft het hoogst met een negentigste plek.

Waarom willen Syrische migranten naar midden-Europa?

Waarom willen Syrische migranten naar midden-Europa?
MAASTRICHT - De meeste Syrische migranten vragen geen asiel aan in Italië maar reizen door naar andere Europese landen zoals Duitsland, Zweden en Nederland. De meerderheid van de Nigeriaanse migranten vraagt daarentegen wel asiel aan in Italië. Waarom gebeurt dat? Een onderzoekster van de Universiteit Maastricht wil een antwoord op deze vraag.

Drie Eredoctoraten tijdens 40e Dies Natalis Universiteit

Drie Eredoctoraten tijdens 40e Dies Natalis Universiteit
MAASTRICHT - Op 11 januari heeft de Universiteit Maastricht tijdens de 40ste Dies Natalis drie eredoctoraten uitgereikt aan Professor Detlev Ganten, Professor Susan Rose-Ackerman en Professor Paul de Grauwe. Zij kregen dit eredoctoraat voor hun uitzonderlijke bijdrage aan academisch onderwijs en onderzoek, maakt de UM bekend. De diesrede ‘Turning out hamburgers: A typical academic enterprise' is uitgesproken door Prof. Dr. Mark Post. Tijdens de 40ste Dies is uiteraard stil gestaan bij het 40 jarig jubileum van de Universiteit Maastricht en zijn de Wynand Wijnen Onderwijsprijs, de Proefschr...

Prachtige foto’s van geboortedag jarige universiteit

Prachtige foto’s van geboortedag jarige universiteit
MAASTRICHT - Op 9 januari 1976 is de Universiteit in Maastricht geboren, toen nog Rijksuniversiteit Limburg (RUL) geheten. Deze geboortedag heet in het Latijn ,,Dies Natalis’’, vandaar dat de UM daar steeds over praat dezer dagen. Vanaf morgen kan iedereen gaan kijken naar een indrukwekkende tentoonstelling over de Dies Natalis aan de hand van een fotoreportage van Jos Nelissen. De expositie is vanaf morgen nog tot 10 juni te bezichtigen in het Bestuursgebouw van de Universiteit Maastricht Minderbroedersberg 4-6.

40e Dies Natalis Universiteit Maastricht

40e Dies Natalis Universiteit Maastricht
MAASTRICHT - Morgen viert de Universiteit Maastricht (UM) haar 40ste Dies Natalis. Deze viering is tevens de opening van het jubileumjaar van de UM en heeft als thema: ‘40 years young; the past, the future’. Deze 40e verjaardag is volgens de universiteit een mooie gelegenheid om stil te staan bij de afgelopen 40 jaar én vooruit te kijken: hoe kunnen onderwijs en onderzoek een bijdrage leveren aan uitdagingen voor de toekomst? Tijdens de bijeenkomst spreekt prof.dr. Mark Post de Diesrede getiteld ‘Turning out hamburgers: A typical academic enterprise' uit.

'Pilot groepsbegeleiding met hardnekkigheidstraject succesvol'

'Pilot groepsbegeleiding met hardnekkigheidstraject succesvol'
MAASTRICHT - Op dit moment worden problemen met rekenen bij veel kinderen wel gesignaleerd, maar niet gediagnosticeerd. Voor een verwijzing moet aan het criterium van hardnekkigheid worden voldaan.

Nieuwe bijzondere kunstopleiding in Maastricht: iArts

Nieuwe bijzondere kunstopleiding in Maastricht: iArts
MAASTRICHT - Maastricht is een bijzondere kunstopleiding rijker: de nieuwe hbo-opleiding iArts van Zuyd Hogeschool. iArts heeft maandag 14 december 2015 als eerste interdisciplinaire kunstopleiding op HBO-niveau in Europa een formele accreditatie gekregen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Deze organisatie spreekt haar waardering uit voor iArts als innovatieve opleiding die bewust verbindingen zoekt tussen kunsten en ontwikkelingen in een veranderende samenleving. ‘Zuyd Hogeschool heeft een opleiding ontwikkeld die op een interessante manier ingrijpt in wat momenteel...

Scholen en kinderopvang worden in elkaar geschoven

Scholen en kinderopvang worden in elkaar geschoven
MAASTRICHT - Scholen en kinderopvang worden geleidelijk samengevoegd in Maastricht. Dit proces moet in 2024 zijn afgerond, maakte de gemeente vandaag bekend. Het plan is vrij uniek in Nederland en tot stand gekomen na een intensief proces van een aantal jaren. De gemeente investeert de komende jaren ruim 16,2 miljoen euro in dit Integraal Huisvestingsplan (IHP). Daarnaast zal het sluiten van gebouwen de financiële positie van school­besturen verbeteren, waardoor extra geïnvesteerd kan worden in onderwijs en ontwikkeling van kinderen, aldus de gemeente.

Peuterwerk naar kinderopvang

Peuterwerk naar kinderopvang
MAASTRICHT - De twintig peuterspeelzalen van STEPS (stedelijke peuterspeelzalen stichting) in Maastricht worden met ingang van 1 maart  2016 overgedragen aan vier kinderopvangorganisaties in de stad: MIK, Pinokkio, Hummelkids en Samen Spelen. De inhoud en kwaliteit van het peuterspeelzaalwerk blijft volgens de gemeente behouden door de overname van alle leidsters, terwijl tegelijkertijd het peuterwerk volledig, conform rijksbeleid, onder de Wet Kinderopvang wordt gebracht.

Gemeente Maastricht ook via WhatsApp bereikbaar

Gemeente Maastricht ook via WhatsApp bereikbaar
MAASTRICHT - De gemeente Maastricht is vanaf vandaag ook via WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag hebben of een melding willen doorgeven kunnen contact opnemen via het WhatsApp-nummer +31 6 31 99 39 44. Naast brief, telefoon, e-mail en publieksbalie was het ook al mogelijk om contact op te nemen via Facebook en Twitter. Met de toevoeging van WhatsApp wil het stadsbestuur inspelen op de toenemende behoefte van inwoners om digitaal in contact te komen met de gemeente. Ook wil de gemeente optimaal bereikbaar zijn voor de groeiende (internationale) studentenpopulatie.

Vaals bouwt 450 woningen voor Duitse studenten

Vaals bouwt 450 woningen voor Duitse studenten
AKEN - Vaals gaat 450 appartementen bouwen voor studenten van de universiteit in de Duitse nabuurstad Aken. Beide gemeenten hebben vandaag in Aken een overeenkomst gepresenteerd voor de bouw van deze woningen, maakte de gemeente Vaals vanmiddag bekend.

Drietal wint wedstrijd met een nieuwe tandenknars-sensor

Drietal wint wedstrijd met een nieuwe tandenknars-sensor
MAASTRICHT - UM-studenten Onno Akkermans, Mitch Spronk en Pegah Keshaniyan, samen het Team SmartBite geheten, hebben gisteren een prijs gewonnen met een tandenknarsermeter. Kom maar eens op het idee! De prijs die ze wonnen was goed voor een bedrag van 1000 euro voor elk van de drie deelnemende winnaars. Dat alles speelde zich af tijdens de tweede Topsector Chemie studentencompetitie tijdens CHAINS 2015. De teamleden, alle drie studenten van het Maastricht Science Programme, ontwikkelden een sensor om ‘waakbruxisme’ (tandenknarsen overdag) op te sporen.

Robbert Dijkgraaf ambassadeur van United World Colleges Nederland en UWC Maastricht

Robbert Dijkgraaf ambassadeur van United World Colleges Nederland en UWC Maastricht
MAASTRICHT - Prof. dr. Robbert Dijkgraaf, Director en Leon Levy Professor van het Institute for Advanced Study in Princeton, wordt morgen geïnaugureerd worden als ambassadeur van de onderwijsorganisatie United World Colleges (UWC) in Nederland en UWC Maastricht. De inauguratie vindt plaats tijdens het seminar 'Access to Education' in het Tobacco Theater in Amsterdam, waar leerlingen van UWC Maastricht de aanwezigen zullen meenemen in de UWC ervaring.

Lector Zorg op Afstand brengt innovatie in de zorg verder

Lector Zorg op Afstand brengt innovatie in de zorg verder
HEERLEN/SITTARD - Marieke Spreeuwenberg is per 1 oktober benoemd tot lector Zorg op Afstand bij Zuyd Hogeschool en zorgorganisatie Proteion. Het lectoraat is een bijzonder initiatief waarin drie partijen – Hogeschool Zuyd, Proteion en kenniscentrum EIZT - samenwerken om Limburg verder te brengen als innovatieve regio.Dat maakten beide instellingen vandaag bekend.

CDA: Stallingen moeten ruimte bieden aan grotere fietsen

CDA: Stallingen moeten ruimte bieden aan grotere fietsen
MAASTRICHT - Steeds meer mensen schaffen een grotere fiets aan. Alleen, de fietsenstallingen blijven bij deze trend achter en gaan niet met hun tijd mee. Bij de evaluatie projecten Fietsplan Maastricht van december 2014 is er te weinig aandacht geweest om dit probleem op te gaan lossen, constateert de raadsfractie van het CDA. “Er zal bij de herziening van het Fietsbeleid rekening gehouden moeten worden met de grotere afmetingen van de huidige fietsen’’, stelt Peter Geelen van het CDA in Maastricht in vragen aan het college van burgemeester en wethouders (B&W).
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio