De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Column Piet Poell: Business

Column Piet Poell: Business
MAASTRICHT - Datingsites, waag het gokje eens om je daar aan te melden. Elke vijf minuten krijg je een nieuwe vrouw op je bord, minnaressen aan de lopende band. Het hele land vol geile wijven. Twaalf per uur, 288 per dag, in één week meer dan tweeduizend neukgegadigden. Rust op uw lauweren en laat de zaligheid over u komen, gij fokstieren!

Wetenschap: Jezus heeft niet bestaan

Wetenschap: Jezus heeft niet bestaan
MAASTRICHT - Het feit dat Jezus heeft bestaan als heilig en historisch figuur, is nog maar zelden betwist. Of het nu gaat over Christelijke, Joodse of Romeinse teksten, Jezus komt er overal wel in vol. Maar de wetenschap weerlegt nu dit feit door te zeggen dat Jezus eigenlijk niet eens heeft bestaan.

Column Piet Poell: Klusje

Column Piet Poell: Klusje
MAASTRICHT - Als terrorist leef je in onze westerse wereld in een paradijs! Ik bedoel niet die halfwassen pubers zoals in Londen laatst; een camionetje huren omdat ze geen degelijke vrachtwagen konden krijgen, wat een afgang! Nee, ik bedoel het professionele werk. Wat te zeggen van Venetië, Rome, Barcelona, Amsterdam? Hebt u die foto’s van het San Marcoplein gezien? Drommen, werkelijk opeengepakte drommen toeristen die het plein komen bezichtigen. Bezichtigen! Ze zien er geen klap van. Ze zien alleen die dociele druiloren die er door het reisbureau op uit gestuurd zijn om Venetië te bevolke...

Column Piet Poell: Drugs

Column Piet Poell: Drugs
MAASTRICHT - Lachgas is geen geneesmiddel, maar een drug. Dus mag het vrijelijk verkocht worden. Marihuana is geen geneesmiddel, maar een drug, dus mag het vrijelijk verkocht worden. Zoek de verschillen.

Column Piet Poell: Circus

Column Piet Poell: Circus
MAASTRICHT - Op Facebook komt een bericht langs, gedateerd 4 april 1885, over een ongelukkige knecht van abdij Lilbosch. Die knecht zat op de bok van een kar en mende het paard een spoorbrug tussen Sittard en Susteren over, toen het beest schrok van een naderende trein. Paard ervandoor, knecht van de kar, wiel over zijn kop en “de ongelukkige, een oppassend jongmensch, was terstond een lijk.” Kan het erger? Terstond een lijk? En nog wel oppassend?

Wachtlijsten gespecialiseerde ggz treffen vooral volwassenen met autisme

Wachtlijsten gespecialiseerde ggz treffen vooral volwassenen met autisme
MAASTRICHT - Zorgaanbieders en zorgverzekeraars moeten actie ondernemen om de wachtlijsten voor volwassenen met autisme in de gespecialiseerde ggz terug te dringen. Verwijzers zoals huisartsen en bedrijfsartsen moeten hun deskundigheid op het gebied van autisme vergroten.

Column Piet Poell: Gerechtigd

Column Piet Poell: Gerechtigd
MAASTRICHT - In België moet je eerst betalen voordat je een uitkering krijgt. Je moet namelijk lid zijn van een vakbond en die beheert jouw centen. Dat kost je maandelijks lidmaatschapsgeld. Een regeling die in deze tijd natuurlijk van de zotte is, maar daar maalt niemand om in België, want ze stamt nog uit de jaren ’50 toen de vakbonden successen behaalden voor “de werkmens”. Toen was het een zekerheidsstelling, nu lijkt het meer een onverzettelijke voet tussen de deur van de democratie. Toen de socialisten de verkiezingen verloren, hielden ze nog altijd een dikke vinger in de pap dankzij ...

Column Piet Poell: Neuken

Column Piet Poell: Neuken
MAASTRICHT - Seks heeft niets met liefde te maken. Natuurlijk neuk je je lief van tijd tot tijd, maar anderen neuk je ook en als je dat niet doet, dan ben je een uitzondering. Waarin vinden de hoeren anders hun bestaan? Die meiden zouden geen leven hebben als seks pure liefde was.

Kennismakingsdag Naturisten vereniging De Maasplassen

Kennismakingsdag Naturisten vereniging De Maasplassen
MAASTRICHT - De Naturistenvereniging de Maasplassen organiseert op 11 juni een Kennismakingsdag van 11.00-15.00 uur

2x goud en 1 x zilver voor Maastrichtse karateka's

2x goud en 1 x zilver voor Maastrichtse karateka's
MAASTRICHT - Ingrid en Alex Creemers uit Maastricht hebben in het oostenrijkse Zell am See 2 maal goud en 1 maal zilver behaald bij de internationaal sterk bezette Eurocup 2017.

Column Piet Poell: Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap

Column Piet Poell: Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap
MAASTRICHT - Oorlog is raar. Ze tast alle mensen aan en niemand wil haar. Maar iemand moet toch oorlog willen? Jawel, het vaderland! U wordt opgeroepen voor het vaderland en u mag de oorlog nog zoveel niet willen, als u niet komt opdagen, wordt u opgepakt en standrechtelijk geëxecuteerd. De vijand bedreigt het vaderland, aantreden dus. Ook al hebt u niets tegen de vijand, want wie is die vijand? Moeders met kinderen, vaders die ook soldaat moeten spelen. U bent een landverrader en dus boem. Of u nou links of rechts bent, boem is boem.

Column Piet Poell: Roundup

Column Piet Poell: Roundup
MAASTRICHT - België blijft verbazen. Het wil nu federaal, dat wil zeggen: nationwide, Roundup verbieden, u weet wel: dat rattenvoer voor plantjes die niet op uw tuinpad mogen groeien. Het was al verboden in Wallonië, en ook in Brussel en ook in Vlaanderen. Dat is toch het hele land, zou u zeggen. Nee. Wallonië, Vlaanderen en Brussel verbieden apart. Daar zijn ze apart toe bevoegd. Als Vlaanderen het verbod wil intrekken, dan mag u wel spuiten in Vlaanderen, maar niet in Wallonië. Kopen mag u Roundup dan weer waar en wanneer u wilt. Maar niet gebruiken. Voor een verbod op kopen zijn Vlaander...

Column Piet Poell: Efficiency

Column Piet Poell: Efficiency
MAASTRICHT - Vroeger, in de goede oude tijd, hanteerde SS in haar strafkampen efficiënte methodes om gevangenen in het gareel te houden. Op 23 april 1941 ontsnapte een gevangene uit Auschwitz. Als represaillemaatregel werden tien willekeurige gevangenen opgepakt en opgesloten om de hongerdood te sterven. Afgelopen uit met die fratsen. Dat noem je nog eens doelmatig beleid.

Begeleiders gezocht voor Budgetkringen en LIFT-groepen

Begeleiders gezocht voor Budgetkringen en LIFT-groepen
MAASTRICHT - Geef ook je eigen leven een boost en doe mee!

Column Piet Poell: Smartworld

Column Piet Poell: Smartworld
MAASTRICHT - Computers zijn net mensen. Afgelopen vrijdag 14 april een alarmerende kop in de Volkskrant: “Zelflerende robots nemen al onze vooroordelen over” De toon van het artikel is overwegend negatief. “AI-systemen (AI: Artificial Intelligence) die hun kennis baseren op gewonemensentaal, ontwikkelen veelal dezelfde impliciete vooroordelen als wij. Dit ontdekten onderzoekers van onder meer de universiteit van Princeton in een studie die donderdag verscheen in Science. Daaruit blijkt dat culturele stereotypen hardnekkig voortleven in AI-systemen die op grote schaal worden gebruikt.” Een c...

Goud en zilver voor Maastrichtse karateka's

Goud en zilver voor Maastrichtse karateka's
MAASTRICHT - Ingrid en Alex Creemers hebben tijdens de 1st International Amsterdam Karate Cup goud en zilver behaald.

Thrillerdebuut Anne Daniel

Thrillerdebuut Anne Daniel
MAASTRICHT - Mechelen – 12 april 2017 – Onlangs verscheen er een waarlijk heerlijke thriller van de hand van de Vlaamse Anne Daniel. ‘De Manipulator’ is een debuutroman, hetgeen nauwelijks voor te stellen is.

Column Piet Poell: Turkijedeal

Column Piet Poell: Turkijedeal
MAASTRICHT - In onze tuin heerst een dictatoriaal geweldsimperium. Voor de goede orde: ik ben niet de dictator, ik ben niet eens de tuinman, onderhoudswerk besteden we uit aan een goedkope werkloze. De tuin zelf is de dictator. Hij heeft ons in de houdgreep: brengen we hem geen offers, plengen we niet ons bloed om zijn planten te voeden, dan neemt hij wraak en overwoekert ons hele territorium. Hij maakt er een jungle van als we hem niet terwille zijn. Offers eist hij en die brengen we hem braaf: we dragen af aan de tuinman. Bij ons gaan geen beesten maar euro’s in rook op.

Column Piet Poell: Nepnieuws

Column Piet Poell: Nepnieuws
MAASTRICHT - Het zijn rare tijden tegenwoordig. Neem nou dat geval Elisabeth Rodriguez, een jonge vrouw in Oklahoma die beschuldigd wordt van een drievoudige moord, terwijl ze geen schot gelost heeft. Ze is er alleen maar vandoor gegaan met een vluchtauto. Haar drie kompanen, jongens nog, waren neergeschoten door een buurjongen toen ze een overval pleegden. De buurjongen gaat waarschijnlijk vrijuit wegens zelfverdediging. Of neem de onthulling dat de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron een VS-agent is die de belangen van de Amerikaanse financiële markt vertegenwoordigt en die mee kan...

GENIAAL EN GEK....

GENIAAL EN GEK....
MAASTRICHT - ...het nieuwste boek van sporthournalist Maarten Bax
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »