De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Column Piet Poell: Business

Column Piet Poell: Business
MAASTRICHT - Datingsites, waag het gokje eens om je daar aan te melden. Elke vijf minuten krijg je een nieuwe vrouw op je bord, minnaressen aan de lopende band. Het hele land vol geile wijven. Twaalf per uur, 288 per dag, in één week meer dan tweeduizend neukgegadigden. Rust op uw lauweren en laat de zaligheid over u komen, gij fokstieren!

Wetenschap: Jezus heeft niet bestaan

Wetenschap: Jezus heeft niet bestaan
MAASTRICHT - Het feit dat Jezus heeft bestaan als heilig en historisch figuur, is nog maar zelden betwist. Of het nu gaat over Christelijke, Joodse of Romeinse teksten, Jezus komt er overal wel in vol. Maar de wetenschap weerlegt nu dit feit door te zeggen dat Jezus eigenlijk niet eens heeft bestaan.

Poëzieweek in Wittem: presentatie dichtbundel 'Een huis van letters'

Poëzieweek in Wittem: presentatie dichtbundel 'Een huis van letters'
WITTEM - Tijdens de Nationale Poëzieweek wordt op zondag 29 januari om 14.30 uur de nieuwe dichtbundel 'Een huis van letters' van Jos Rosenboom gepresenteerd in Klooster Wittem.Na dichtbundels als 'Een mantel van beweging', 'Dans van de slang', 'Beeldenschakel' en publicaties in Station Reuver en diverse uitgaven van Uitgeverij Kontrast, volgt nu deze nieuwe verzameling gedichten.

Tot ziens!

Tot ziens!
ROERMOND - Na vandaag gaat de website dichtbij.nl landelijk verder zonder redactie. Dit als gevolg van een besluit van eigenaar TMG. Dus als iemand nog een baantje voor me heeft…. ;-)

CDA Maastricht: grote zorgen over voortbestaan Maastrichtse volkscultuur

CDA Maastricht: grote zorgen over voortbestaan Maastrichtse volkscultuur
MAASTRICHT - Het CDA in Maastricht maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van de Maastrichtse volkscultuur. De huidige coalitie lijkt die cultuur te behandelen als een ondergeschoven kindje, schrijven CDA-ers Mat Brüll en Vivianne Heijnen in vragen aan het college. Zij vinden huurverhogingen voor verenigingsruimtes tot 75 procent niet uit te leggen. Bijgaand de brief van het CDA aan het college.

COLUMN Martin Wings: Up or Down?

COLUMN Martin Wings: Up or Down?
MAASTRICHT - Ik was drie weken op vakantie in Engeland, in the Midlands, in het liefelijke plaatsje Puckelonbelly, maar dat zal u verder worst wezen. Helaas regent het in Engeland bijna altijd en als het niet regent, is het er gewoon vochtig. Hoe kunnen dan die oude Engelse dames er zo uitgedroogd uitzien? Ze lebberen de hele dag thee. Waar blijft toch al dat vocht?

COLUMN Martin Wings: Sandalen en andere ongemakken

COLUMN Martin Wings: Sandalen en andere ongemakken
MAASTRICHT - Ga nooit met mij wandelen. Zeg gewoon vriendelijk en beleefd: `Ga maar lekker alleen, jongen.’ Het aan u beloofde wandelingetje van zes kilometer, wordt minstens het dubbele, soms zelfs wel vijftien kilometer.

MVV speelt derby op 115-jarig jubileum in speciaal jubileumtenue

MVV speelt derby op 115-jarig jubileum in speciaal jubileumtenue
MAASTRICHT - Op zondag 2 april 2017 viert MVV Maastricht haar 115e verjaardag. Ter gelegenheid van dit jubileum zal de club op deze feestdag in een speciaal jubileumtenue aantreden tijdens de ‘Derby van het Zuiden’ tegen Fortuna Sittard. Het betreft een door kledingsponsor Masita speciaal vervaardigd jubileumwedstrijdshirt, met alle stijlkenmerken van het shirt uit het kampioensjaar 1947 in een hedendaagse kwaliteit.

Pathé breekt dagrecord met ruim 107 duizend bezoekers

Pathé breekt dagrecord met ruim 107 duizend bezoekers
MAASTRICHT - Met 107.431 bezoekers heeft Pathé gisteren, woensdag 28 december, het dagrecord gebroken. Zes bioscopen braken het eigen dagrecord: Pathé Amersfoort, Pathé Delft, Pathé Haarlem, Pathé Maastricht, Pathé Spuimarkt en Pathé Zwolle.

COLUMN Martin Wings: Rare man

COLUMN Martin Wings: Rare man
MAASTRICHT - Wat doet die man eigenlijk ’s avonds?

COLUMN Martin Wings: Penningmeester

COLUMN Martin Wings: Penningmeester
MAASTRICHT - Soms lees je het in de krant: Gevluchte penningmeester opgepakt in Portugal. Hij heeft een half miljoen euro gestolen uit de kas van de begrafenisvereniging, voetbalclub, goed doel, enfin vult u zelf maar in.

COLUMN Piet Poell: Modder

Rijksrecherche heeft goed beeld van fatale arrestatie

Rijksrecherche heeft goed beeld van fatale arrestatie
MAASTRICHT - De Rijksrecherche heeft een goed beeld gekregen van de fatale arrestatie van een 35-jarige Macedoniër vorige week dinsdag in Maastricht. De uitgewezen man kwam daarbij om het leven. Van die arrestatie zijn onder meer beelden gemaakt waardoor de Rijksrecherche een goed zicht heeft op het gebeurde, aldus het Openbaar Ministerie dinsdag.

OPINIE: Studentenhuisvesting en hoe de gemeente het regelt

OPINIE: Studentenhuisvesting en hoe de gemeente het regelt
MAASTRICHT - De Liberale Partij Maastricht heeft lang gestreden voor de invoering van de leefbaarheidstoets. Deze toets is een instrument om de studentenoverlast aan te pakken. Dat deze stevig is op sommigen locaties blijkt uit de tientalle brieven die de raad heeft gekregen. Tot nu toe wil de wethouder niet verder gaan dan een straat quotum invoeren in de hele stad, behalve in het centrum. Het straatquotum legt de studentenkamers aan banden. Als er een locatie is die bij een quotum gebaat is, dan is het wel de binnenstad. Immers wat krijgen de binnenstadbewoners niet allemaal op hun b...

OPINIE: De Klos: NHM, Kumulus, de Bieb

OPINIE: De Klos: NHM, Kumulus, de Bieb
MAASTRICHT - Wethouder Damsma heeft een plan laten uitwerken om bezuinigingen op het Natuurhistorisch mueseum aan het Bosquetteplein, Kumulus en CC de bibliotheek door te voeren. Deze plannen acht de Liberale Partij Maastricht echter desastreus.

COLUMN Dion van Rijn: Limburgse democratie

COLUMN Dion van Rijn: Limburgse democratie
ROERMOND - De Limburgse verkiezing van de sportmens van het jaar dreigt weer eens uit te lopen op een rel. Het leeuwendeel van het publiek kiest voor de prestaties van een jonge man die op het wereldpodium op het allerhoogste niveau presteert. Een podium waar je alleen terecht komt als je eigenlijk al de beste van de wereld bent en waar hij dus zijn hele leven voor getraind en gewerkt heeft. Weliswaar weten de kenners, en voelen velen met hen, dat hij zijn hoogtepunt nog lang niet bereikt heeft maar nog nooit heeft een Nederlander gepresteerd wat deze Limburgse jongen nu al bereikt heef...

Riemst vraagt Waals-Vlaams overleg rond windmolens

Riemst vraagt Waals-Vlaams overleg rond windmolens
MAASTRICHT - Het college van burgemeester en schepenen van Riemst vraagt dringend een overleg tussen Vlaanderen en Wallonië over de referentiekaders voor de plaatsing van windmolens. Op dit moment worden er 3 windturbines gebouwd in Riemst door Limburg Win(d)t. Daarnaast zijn er aanvragen voor de bouw van nog eens 4 turbines op grondgebied Riemst en 26 op de grens met Wallonië. En 38 windmolens in Juprelle en Tongeren-Oost zijn nog in onderzoek. “In totaal maken we dus kans op de inplanting van 71 windmolens in of aan de rand van onze gemeente,” zegt burgemeester Mark Vos, “daarom roepe...

Treinen rijden weer

Treinen rijden weer
MAASTRICHT - De meeste treinen in Maastricht rijden weer. Alleen de lijn Maastricht-Valkenburg hapert nog, maar om half vijf draait ook daar weer alles zoals het hoort. Dat valt af te leiden uit berichten van Arriva en NS.

OPINIE: De stem van de vrijwilliger

OPINIE: De stem van de vrijwilliger
MAASTRICHT - Maastricht is een bruisende stad waar vele mensen zich als vrijwilliger inzetten. Of het nu is voor hun sportclub, muziekvereniging, met carnaval, het verzorgings- of buurthuis, het is geweldig te zien hoe iedereen bijdraagt aan de leefbaarheid van hun eigen leefomgeving.

Treinen schampen elkaar in Maastricht

Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »