kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Fascinerende foto’s van Alain Laboile in Centre Céramique

Fascinerende foto’s van Alain Laboile in Centre Céramique
MAASTRICHT - In Centre Céramique vond gisteren de opening plaats van de tentoonstelling ‘La Famille’ van fotograaf Alain Laboile. De fotograaf was erbij, met zijn hele gezin, plus de vriend van zijn dochter. Hij werd welkom geheten door Stef Niekamp (directeur Centre Céramique, Kumulus en Natuurhistorisch Museum Maastricht) en Mieke Damsma (wethouder Cultuur). Vanaf morgen kan iedereen de fascinerende foto's van de Fransman bewonderen.

Politie voorkomt dat pony’s de snelweg oplopen

Politie voorkomt dat pony’s de snelweg oplopen
ROTHEM - De politie heeft afgelopen nacht twee pony’s ingevangen op de Ambyerstraat in Rothem. Dat gebeurde na een telefoontje van iemand die zich bij de politie meldde en vertelde dat de twee dieren richting A79 en A2 liepen. De politie heeft daarop gezien de gevaarszetting meteen actie ondernomen.

Opera matinee op Landgoed Altembrouck

Opera matinee op Landgoed Altembrouck
ALTEMBROUCK - Landgoed Altembrouck ligt verscholen tussen de bossen en heuvels van de Belgische Voerstreek op slechts enkele minuten van Maastricht. Opera Zuid organiseert samen met Landgoed Altembrouck op deze bijzonder plek een Opera Matinee. Op zondag 6 december kunt u vanaf 12.30 uur genieten van een vijfgangen lunch, aperitief, bijpassend wijnarrangement en overige dranken.

Tentoonstelling Toon Teeken Fotoboeken 1968-2015

Tentoonstelling Toon Teeken Fotoboeken 1968-2015
MAASTRICHT - Al meer dan 40 jaar werkt beeldend kunstenaar Toon Teeken (1944 Heerlen - Maastricht) aan zijn fotoboeken. In 1968 maakte hij zijn eerste fotocollage, inmiddels zijn er 96 genummerde banden van elk ongeveer honderd bladzijden. Foto's, meestal door de kunstenaar zelf gemaakt, vormen de rode draad. Aanvankelijk overheersen familiekiekjes, al snel worden de composities complexer door toevoeging van krantenknipsels, handgeschreven teksten en tekeningen. Op een gegeven moment is Teeken delen van pagina's uit gaan knippen of scheuren waardoor onderliggende collagebladen het labyrinti...

Vuurwerkzones: Simpelveld gaat in tegen landelijke trend

Vuurwerkzones: Simpelveld gaat in tegen landelijke trend
SIMPELVELD - Een vuurwerkverbod in Nederland wint snel terrein. Een op de vijf gemeenten in ons land stelt dit jaar vuurwerkvrije zones in. Een stijging van 30 procent in vergelijking met vorig jaar. Vooral rond verzorgingstehuizen, scholen, ziekenhuizen, dierenasiels en kinderboerderij wordt het afsteken van vuurwerk aan banden gelegd. Er zijn ook gemeenten zoals bijvoorbeeld de gemeente Zeist, waar het afsteken van vuurwerk rond asielzoekerscentrum wordt verboden. Dit om de deels door oorlogsgeweld getraumatiseerde vluchtelingen niet te laten schrikken.

Beethoven on drugs in Theater aan het Vrijthof

Beethoven on drugs in Theater aan het Vrijthof
MAASTRICHT - Componisten verzagen en vertimmeren graag het werk van hun voorganger. Jörg Widmann en Brett Dean doen het met Beethoven. Uit liefde. ‘Het gaat om de geest van Beethovens muziek’. In de nieuwe concertreeks ‘Van Beethoven naar Beethoven’ met Hannes Minnaar als solist komen oud en nieuw rondom Beethoven samen. Voor dit bijzondere concert, dat slechts op één locatie per provincie (Limburg, Brabant en Zeeland) wordt gespeeld, worden de Engelse, jonge en talentvolle dirigent Jamie Phillips en één van de meest geliefde pianisten van Nederland Hannes Minnaar samengebracht. Met het ork...

Cyberaanval legt site en app van L1 plat

Cyberaanval legt site en app van L1 plat
MAASTRICHT - Een grote cyberaanval heeft vanavond de site en de app van L1 een tijd lang plat gelegd. De cyberaanval maakte deel uit van een landelijke campagne tegen de publieke omroepen. De websites en apps van de NOS en de NPO zijn zaterdagavond namelijk ook platgelegd door een DDoS-aanval op de Nederlandse Publieke Omroep. Rond 21.00 uur lag alles van de NPO en de NOS op internet eruit.

SP kiest Limburger Ron Meyer als nieuwe partijvoorzitter

SP kiest Limburger Ron Meyer als nieuwe partijvoorzitter
UTRACHT/HEERLEN - Ron Meyer wordt de nieuwe partijvoorzitter van de SP. De leden kozen hem zaterdag in Utrecht op het 21e partijcongres als opvolger van Jan Marijnissen. Voor Meyer stemden 529 leden en voor zijn uitdager Sharon Gesthuizen 370 leden, bleek na de telling van de stemmen.

Advocaat Norbert Frijns krijgt eerste lot Verkennersband uitgereikt

Advocaat Norbert Frijns krijgt eerste lot Verkennersband uitgereikt
MAASTRICHT - Nu de Verkennersband eindelijk een locatie gevonden heeft, is er werk aan de winkel. Om het geld voor de eerste fase van verbouwing voor het pand aan de Malbergsingel 6 bij elkaar te brengen wordt onder andere een loterij georganiseerd.

Fashionclash in het Dinghuis

Fashionclash in het Dinghuis
MAASTRICHT - Jong talent een podium bieden waar hun kleding kan worden uitgestald. Met dat doel vindt dit weekend Fashionclash plaats in het Dinghuis in de Maastrichtse binnenstad. Afgelopen zomer rondde Fashionclash met succes de crowdfunding campagne SpotOn! af. Doel van deze campagne was het optuigen van een basisuitrusting waarmee Fashionclash vaker kan exposeren op bijzondere locaties. Dat geeft het platform voor jong talent nog meer vleugels, aldus de bedenkers. Om een eerste invulling te geven aan SpotOn! events organiseertde Fashionclash een expositie met werk van ontwerpers die ...

Provincie wil meer samenhang in Limburgse wielersport

Provincie wil meer samenhang in Limburgse wielersport
MAASTRICHT - Limburg staat stevig op de kaart als dé wielerprovincie van Nederland, maar de Provincie wil meer samenhang in de Limburgse wielersport. Dat staat in het nieuwe Wielerplan van de Provincie Limburg. Dat is een vervolg op een in 2007 gepubliceerd plan waarin gepleit wordt voor meer afstemming van wedstrijden en samenwerking tussen verenigingen. Het plan heeft de afgelopen jaren geleid tot de oprichting van de Wieler Federatie Limburg, een Wielerfonds, diverse stimuleringsprogramma’s, regionale en nationale trainingscentra en de organisatie van het NK en WK. Toch zijn de resultate...

Magisch Maastricht al een klein beetje begonnen

Magisch Maastricht al een klein beetje begonnen
MAASTRICHT - Gisteravond vond op het Vrijthof te Maastricht alvast een kleine opening plaats van Magisch Maastricht Vrijthof. De grote opening van Magisch Maastricht vindt vandaag plaats op de Markt. Wethouder Damsma en de kinderen van Vioolland Maastricht stonden gisteravond borg voor de ,,kleine’’ opening.

Hanneke van Dongen wint schrijfwedstrijd ‘Story Telling & Selling’

Hanneke van Dongen wint schrijfwedstrijd ‘Story Telling & Selling’
MAASTRICHT - Hanneke van Dongen wint de schrijfwedstrijd van het project ‘Story Telling & Selling’ met haar korte verhaal ‘Leefdrift’. Dit verhaal schreef zij na een workshop in schrijftechniek en het professionele schrijfproces van schrijfster Marente de Moor (onder meer AKO literatuurprijs 2011, European Union Prize for Literature 2014). In een tweede sessie kregen deelnemers een-op-een-feedback van De Moor, waarna zij hun verhalen instuurden voor de schrijfwedstrijd. De jury, bestaande uit Pieternel Fleskens van De Hubert van Eyck Academie, recensent Koen Eykhout van het Letterkundig...

Logistieke Dag Limburg 2015 in kasteel de Keverberg

Logistieke Dag Limburg 2015 in kasteel de Keverberg
KESSEL - De Logistieke Dag Limburg vindt dit jaar onderdak in het prachtig gelegen Kasteel de Keverberg in Kessel. Na vele succesvolle edities van de Logistieke Dag Limburg vindt komende donderdag 3 december de 2015 versie plaats. Dé netwerkdag van en voor de Limburgse logistiek, prijst ELC Limburg (een van de organisatoren) deze bijeenkomst aan.

Een hapje en een drankje bij een lach en een traan

Een hapje en een drankje bij een lach en een traan
MAASTRICHT - Ze houden dag in dag uit meerdere ballen in de lucht, verliezen zichzelf daarbij nog weleens uit het oog en verdienen daarom een ontspannen avondje uit. Op de laatste dag van de charterweek was het de beurt aan alleenstaande werkende moeders. Speciaal voor hen organiseerden de Lions een avond vol ontspanning, zonder kinderen, zonder werk en met gelijkgestemden, lekker eten en tijd voor ontspanning in de vorm van mindfulness. Dag 5 en laatste dag van de actieweek Lions Club Maastricht 6211. LCM6211 heeft sinds zaterdag 21 november haar officiële status gekregen.

MVV scoort weer niet tegen superieur VVV: 3-0

MVV scoort weer niet tegen superieur VVV: 3-0
VENLO - MVV kon de afgelopen drie wedstrijden tegen VVV niet scoren, en ook vandaag lukte dat niet. Sterker nog, de Maastrichtenaren moesten vanavond in Venlo in VVV hun meerdere erkennen met een verdiende eindstand van 3-0 op het scorebord.

Meer vluchten Ethiopian Airlines via Maastricht

Meer vluchten Ethiopian Airlines via Maastricht
MAASTRICHT - Ethiopian Airlines gaat nóg meer vluchten uitvoeren via Maastricht Aachen Airport (MAA). Dat komt omdat nu ook vluchten, die vanaf het vliegveld in Luik werden afgehandeld, nu naar Maastricht komen. Om precies te zijn verhuist de maatschappij drie van zijn twaalf wekelijkse cargovluchten vanuit Luik naar Maastricht, schrijft de Belgische krant De Tijd vandaag.

Limburgs weekend start voor MVV in Venlo

Limburgs weekend start voor MVV in Venlo
MAASTRICHT - In Venlo staat vandaag het Limburgs onderonsje tussen VVV Venlo en MVV Maastricht op de rol. Drie dagen later, op maandag 30 november, speelt de Maastrichtse club dé derby van het seizoen: MVV Maastricht - Fortuna Sittard. Trainer Ron Elsen kan vanavond alvast bogen op een selectie die gretig én fit is. Na het onverdiende gelijkspel tegen Achilles '29, afgelopen vrijdag (1-1), staan de spelers erop om op de goede lijn, die na de wedstrijd tegen FC Eindhoven (28 augustus jl.) werd ingezet, voort te borduren.

Bel je de gemeente, krijg je de burgemeester aan de lijn!

Bel je de gemeente, krijg je de burgemeester aan de lijn!
MAASTRICHT - Menig Maastrichtenaar heeft wellicht vreemd opgekeken gisteren bij het bellen met het nummer van de gemeente. Zomaar opeens een bekende stem aan de andere kant van de lijn…. de stem van burgemeester Annemarie Penn-te Strake! Wellicht werd het even stil op de lijn, het was even wennen natuurlijk. Want zó vaak zit Penn niet in het callcenter waar alle telefoontjes voor de gemeente binnen komen. Eigenlijk nooit zelfs. Behalve dan, inderdaad, gisteren.

Bisschoppen en rabbijnen ontmoetten elkaar in Cadier en Keer

Bisschoppen en rabbijnen ontmoetten elkaar in Cadier en Keer
CADIER EN KEER - Bisschop Frans Wiertz en de hulpbisschop van Utrecht, Mgr. Herman Woorts hadden afgelopen zondag een ontmoeting met Opperrabbijn Binyomin Jacobs en zijn echtgenote, evenals enkele andere Nederlandse rabbijnen en Joodse prominenten. Ook waren leden van de resonansgroep Kerk en Jodendom van het bisdom aanwezig, met onder meer mgr. Theo Willemsen en Benoit Wesly. Het gezelschap vond elkaar tijdens een bijeenkomst in het Internationaal diocesaan seminarie ‘Redemptoris Mater’ in Cadier en Keer, maakte het bisdom Roermond vandaag bekend.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio