kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

[foto's] Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, Maastrichtse Sneeuwwitje is de sportiefste van het land

[foto's] Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, Maastrichtse Sneeuwwitje is de sportiefste van het land
MAASTRICHT - Een kleurrijk uitgedoste Sneeuwwitje die - voordat zij haar prins op het witte paard mag kussen - eerst sportief moet afzien in Maastricht. Het overkwam een jonge schone die vandaag in de Maastrichtse hoofdstad was om met een aantal vriendinnen haar ‘vrijgezellenfeest’ te vieren. Wat ze niet verwacht had was dat ze op een zonovergoten Vrijthof een ‘complete workout’ moest ondergaan.

[foto's] Laurens ten Dam rijdt Amstel Gold Race op vlaai

[foto's] Laurens ten Dam rijdt Amstel Gold Race op vlaai
MAASTRICHT - Zo'n 15.000 amateurwielrenners hebben vandaag meegedaan aan de Amstel Gold Race. Bij de toertocht konden de deelnemers kiezen uit routes van 65, 100, 150 of 250 kilometer. Problemen deden zich niet voor, al haalde niet iedereen de finish. ,,Je hebt altijd mensen die vanwege het mooie weer onderweg op een terrasje blijven hangen. Verder hadden wat mensen pech en waren er de reguliere valpartijen. Maar er is niets vervelends gebeurd'', aldus een woordvoerder.

[video] Hoogvlieger Brian (8) voor één dagje piloot

[video] Hoogvlieger Brian (8) voor één dagje piloot
MAASTRICHT - Voor 55 chronisch zieke en gehandicapte kinderen kwam vandaag een droom uit. Voor één keer in hun leven mochten zij een dag piloot zijn. De kinderen, onder wie de 8-jarige Brian Leunissen uit Schin op Geul, waren uitgenodigd om vanaf Maastricht Aachen Airport onder begeleiding van ervaren piloten een individuele vlucht te komen maken, samen met hun ouders en eventueel hun broertjes en hun zusjes. Voor Brian en de andere kinderen begon de dag extra speciaal, omdat ze onder politiebegeleiding in een konvooi van vrachtwagens naar het vliegveld werden gebracht. TelegraafTV en dicht...

Nieuwe Intratuin Maastricht kende veelbelovende start

Nieuwe Intratuin Maastricht kende veelbelovende start
MAASTRICHT - Al vroeg in het jaar fraai lenteweer, geen problemen met de verhuizing en collega’s uit het hele land die naar Zuid-Limburg afzakken om te kijken hoe aan de rand van Maastricht de zaken worden aangepakt. Eigenaar Mark Smeets van Intratuin Maastricht is een tevreden man. Vijf weken na de opening van de nieuwe - futuristisch ogende - vestiging aan de Molensingel kan hij constateren dat alles van een leien dakje is gegaan. ,,Er zijn geen vervelende verassingen geweest. Eigenlijk is alles extreem goed gegaan. Het is wat je hoopt, maar als je zo groot bent als wij, kan er nat...

Bankier, vrouw en jongetje doodgeschoten in Visé

Bankier, vrouw en jongetje doodgeschoten in Visé
VISÉ - In Visé, vlak over de grens bij Maastricht, zijn gisteravond drie doden gevallen bij een schietpartij. Het gaat om jongetje, een man en een vrouw. Burgemeester Marc Neven heeft dat vandaag bekendgemaakt. De vrouw (37), de peettante van het 9 of 10-jarige kind, raakte vrijdagavond ernstig gewond en overleed zaterdag in het ziekenhuis. De man en de jongen overleden kort na de schietpartij. Het drietal werd vanuit een auto onder vuur genomen. De drie gingen toen net een woning aan de Rue de Berneauin binnen.

De sleutel van de hemel is te vinden op het Vrijthof

De sleutel van de hemel is te vinden op het Vrijthof
MAASTRICHT - Gezien vanaf de toren van de Sint Jan aan het Vrijthof in Maastricht is het een prachtig gezicht: een reusachtige gouden sleutel die oprijst uit een hemelsblauw bassin, dat bij nader inzien een spiegel blijkt te zijn. Donderdag 24 april, vindt de ‘opening’ plaats van de nieuwe anamorfose op het Vrijthof, genaamd 'Sleutel tot d'n hiemel'. Het gaat om een 3D-kunstwerk  van Manny Dassen, dezelfde kunstenaar die vorig jaar vanaf de kerktoren de illusie wist te wekken dat Mosasaurus Bèr vrolijk rondjes aan het zwemmen was in een kikkerbadje op het beroemde Maastrichtse plein.

Nikkie Plessen kiest na Oud-Zuid voor oud Maastricht

Nikkie Plessen kiest na Oud-Zuid voor oud Maastricht
MAASTRICHT - Actrice, fotomodel, modeontwerpster en presentatrice Nikkie Plessen heeft nu ook een winkel in de chique Stokstraat in Maastricht. De boutique, simpelweg NIKKIE genaamd, werd gisteren, op Goede Vrijdag, geopend, zonder officiële openingshandeling, maar mét een glas om het succes van het vorig jaar gelanceerde modemerk te vieren.

[foto's] Maastrichtse 'Kruusweeg' nu al een traditie

[foto's] Maastrichtse 'Kruusweeg' nu al een traditie
MAASTRICHT - Ter gelegenheid van Goede Vrijdag, en dus het sterven van Jezus Christus, trok gisteravond een stoet waarin 14 kruiswegstaties werden meegedragen door de stad. Dat gebeurde net als vorig jaar op muziek van de jonge Maastrichtse componist Tom Berghmans. Waren de 14 kruiswegstaties vorig jaar van de hand van de Vlaamse cartoonist Kamagurka, deze keer waren ze geschilderd door leerlingen van diverse basisscholen in Maastricht. De tocht begon bij de Onze Lieve Vrouwe Basiliek en eindigde bij Sint Martinuskerk in stadsdeel Wyck.

Wethouder John Aarts heeft zijn A2-tunnel terug

Wethouder John Aarts heeft zijn A2-tunnel terug
MAASTRICHT - Voor VVD-wethouder John Aarts moet het vanmiddag puur genieten zijn geweest. De afgelopen jaren had hij geregeld behoorlijk de pee in als zijn collega Albert Nuss (PvdA) weer eens een hoge delegatie mocht ontvangen om deze trots rond te leiden in de grootste Maastrichtse bouwput aller tijden. Aarts vond het maar niets. Het project waarvoor hij jaren geleden als wethouder het nodige voorwerk had verricht (met bloed, zweet en tranen), was na veel vijven en zessen goed op streek, en nu plukte een andere bestuurder er zomaar de vruchten van.

Topman Ryanair blijft het allemaal rubbish vinden, net als vorig jaar in Maastricht

Topman Ryanair blijft het allemaal rubbish vinden, net als vorig jaar in Maastricht
MAASTRICHT - We horen het Ryanair-topman Michael O'Leary nog zeggen in januari vorig jaar op Maastricht Aachen Airport, waar zijn maatschappij kort daarvoor een vaste basis had geopend: rubbish!, rubbish!, rubbish!... Vier van zijn piloten hadden via KRO-reporter naar buiten gebracht dat zij door Ryanair onder druk waren gezet om met minder brandstof te vliegen om daarmee geld te besparen. Dit zou al diverse keren bijna tot een ramp hebben geleid. O'Leary kwam persoonlijk naar Maastricht om het negatieve nieuws over zijn luchtvaartmaatschappij luidruchtig te ontkrachten: onzin! Niets...

Tom Dumoulin: terrasje tussen de trainingen door

Tom Dumoulin: terrasje tussen de trainingen door
MAASTRICHT - Maastrichtenaar Tom Dumoulin start zondag op de Markt in Maastricht als kopman van Giant-Shimano in de Amstel Gold Race. De 23-jarige renner kent het parcours van de koers, die hij als kind vaak genoeg zag passeren, als zijn broekzak. Een gepassioneerd wielerliefhebber was hij in zijn jonge jaren niet. ,,Eigenlijk herinner ik me alleen Michael Boogerd nog. Ik volgde het niet zo.'' Vijf vragen aan een van Nederlands grootste wielerbeloften.

Eerste boekpresentatie in Dominicanen nieuwe stijl: Gods Geschenk van Govert Derix

Eerste boekpresentatie in Dominicanen nieuwe stijl: Gods Geschenk van Govert Derix
MAASTRICHT - ,,U moet dit boek meteen gaan lezen en zorgen dat u morgenmiddag om drie uur bij de epiloog bent. U heeft dan op Goede Vrijdag een prachtige ervaring. Gods Geschenk is een geweldige roman over leiderschap.” Dat zei Wim Weijnen, directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging gisteravond tijdens de boekpresentatie van de nieuwe roman van Govert Derix in boekhandel Dominicanen.

Bordeelhoudster mikt op extra klandizie naar aanleiding van Flikken Maastricht

Bordeelhoudster mikt op extra klandizie naar aanleiding van Flikken Maastricht
MAASTRICHT - De eigenaresse van het Maastrichtse bordeel ‘De Zevende Hemel’ hoopt op veel extra klandizie naar aanleiding van de uitzending vanavond van aflevering 6 in de lopende serie van Flikken Maastricht. De aflevering speelt zich gedeeltelijk af in ‘het hemels huisje van plezier’ in de pittoreske Jodenstraat, slechts enkele deuren verwijderd van de redactie van Maastricht.dichtbij.nl.

Politie vindt samoeraizwaard in kofferbak

Politie vindt samoeraizwaard in kofferbak
MAASTRICHT - Donderdagavond heeft de Maastrichtse politie diverse steekwapens in beslag genomen bij een preventief fouilleer-actie op de Olympiaweg. In totaal werden 43 voertuigen en 91 inzittenden gecontroleerd. Naast een samoeraizwaard namen de agenten enkele messen, een honkbalknuppel en een boksbeugel in beslag.

Presentatie nieuw college in Muziekgieterij

Presentatie nieuw college in Muziekgieterij
MAASTRICHT - Zelf had hij gedacht er op 25 april uit te zijn, maar de Maastrichtse formateur André Willems is sneller dan hijzelf had gedacht. Vanmiddag om 14 uur presenteert hij samen met zijn collega-formateur Wil Rutten de wethoudersploeg die Maastricht de komende vier jaar moet gaan besturen. Dat gebeurt op basis van het coalitieakkoord dat inmiddels tot in de kleinste details is ingevuld. De presentatie van het akkoord en de portefeuilleverdeling vindt plaats in de Muziekgieterij.

CDA Maastricht niet blij met hotel in Lutherse kerk

CDA Maastricht niet blij met hotel in Lutherse kerk
MAASTRICHT - Het CDA Maastricht zet vraagtekens bij de voorgenomen verbouwing van een groot gedeelte van de Lutherse Kerk in de Hondstraat in Maastricht tot hotel. De partij is van mening dat de voorgenomen hotelfunctie geen recht doet aan het monumentale gebouw in het centrum van Maastricht en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Extra fietsenstallingen in verband met Goede Vrijdag

Extra fietsenstallingen in verband met Goede Vrijdag
MAASTRICHT - Vanwege de verwachte drukte in verband met Goede Vrijdag heeft de gemeente twee extra ‘mobiele’ fietsenstallingen in het centrum neergezet: één voor de ingang van het gemeentehuis op Mosae Forum en één aan de zuidkant van het Vrijthof, tussen de beeldengroep en de kerk. Van de stallingen kan gratis gebruik worden gemaakt, aldus Maastricht bereikbaar.

Voorzitter Senioren Partij naar aanleiding van verduistering: kascommissie heeft zitten slapen

Voorzitter Senioren Partij naar aanleiding van verduistering: kascommissie  heeft zitten slapen
MAASTRICHT - Voorzitter Olaf Penn van de Senioren Partij Maastricht heeft zware kritiek op de kascontrolecommissie van zijn partij. Die heeft volgens hem vijf jaar lang haar werk slecht gedaan. ,,Het was ouwe jongens krentenbrood. Ze hebben zich laten misleiden. Voortaan schakelen we een accountant in", aldus de partijvoorzitter en tevens echtgenoot van Annemarie Penn-te Strake, voormalig hoofdofficier van justitie en vorige maand informateur bij de coalitieonderhandelingen in Maastricht.

Penningmeester Senioren Partij Maastricht verduisterde tienduizenden euro’s

Penningmeester Senioren Partij Maastricht verduisterde tienduizenden euro’s
MAASTRICHT - De penningmeester van de Senioren Partij Maastricht heeft in vijf jaar tijd duizenden euro’s uit de partijkas verduisterd. Dat heeft partijsecretaris Toon van Rassel via een persbericht bekendgemaakt. De inmiddels op non-actief gestelde penningmeester zou dit zelf hebben verteld aan het bestuur van de partij. Om hoeveel geld het exact gaat is niet duidelijk. Dagblad de Limburger meldde donderdagavond dat het gaat om tienduizenden euro's.

Agressieve man uit Valkenburg schopt Belgische agent in Maaseik het ziekenhuis in

Agressieve man uit Valkenburg schopt Belgische agent in Maaseik het ziekenhuis in
ROERMOND - Een 21-jarige man uit Valkenburg heeft vandaag in Maaseik, vlak over de grens bij Roosteren, een Belgische politieagent zo ernstig mishandeld, dat de man meerdere gecompliceerde beenbreuken opliep en naar het academisch ziekenhuis in Leuven gebracht moest worden. Dat maakt het parket in Tongeren (B) vandaag bekend.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Een site van Telegraaf Media Nederland