kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Genoeg handtekeningen voor Burgerinitiatief Stop de Hobbyjacht

Genoeg handtekeningen voor Burgerinitiatief Stop de Hobbyjacht
MAASTRICHT - Meer dan 1500 mensen hebben het burgerinitiatief Stop de Hobbyjacht getekend. Daarmee haalden de initiatiefnemers voldoende handtekeningen op om een burgerinitiatief in te dienen bij de provincie Limburg. Het burgerinitiatief Stop de hobbyjacht is gestart door Limburgers die het onacceptabel vinden dat het in Nederland is toegestaan om konijnen, fazanten, hazen, houtduiven en wilde eenden te doden zonder enige reden, puur voor het plezier van jagers. In Nederland worden er jaarlijks zo’n een miljoen dieren doodgeschoten door jagers, zonder dat daar enige noodzaak voor is, aldu...

NK Oestersteken en gerenommeerde chefs tijdens BBB en Folie Culinaire

NK Oestersteken en gerenommeerde chefs tijdens BBB en Folie Culinaire
MAASTRICHT - De finale van het NK Oestersteken, die tijdens de BBB plaatsvond, is gewonnen door Manuela de Munck van De Oesterij. Zij is de eerste vrouw in de 22-jarige historie van het NK Oestersteken, georganiseerd door wijntheater.nl in samenwerking met de BBB, die de overwinning behaalt. Op de tweede plaats is de winnaar van vorig jaar Peter Oreel van De Zeeuwse Oestermannen geëindigd. Op de derde plaats Tom Sinke van Sinke Seafoods. De wedstrijd “Koken met bier” is gewonnen door Stijn Coenen van de Gerardushoeve in Eupen.

Netwerken in Maastricht tijdens BBB en Folie Culinaire

Netwerken in Maastricht tijdens BBB en Folie Culinaire
MAASTRICHT - Deelnemers aan en bezoekers aan de tweede dag van de horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht konden vandaag naar hartenlust het glas heffen om met elkaar kennis te maken en info uit te wisselen. Netwerken dus in een uiterst plezierige omgeving. Dat gebeurde op netwerkplein pur sang Place des Amis.

Provincie houdt vast aan Arriva als nieuwe vervoerder

Provincie houdt vast aan Arriva als nieuwe vervoerder
ROERMOND - Er komt geen nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer (ov) in Limburg. De provincie Limburg heeft bezwaren van huidig vervoerder Veolia tegen gunning van de nieuwe vervoersconcessie van treinen en bussen aan Arriva verworpen. Veolia kan wel nog in beroep gaan tegen deze beslissing.
(Advertorial)

Chimera biedt de hoogste goudkoers van Limburg!

Chimera biedt de hoogste goudkoers van Limburg!
Chimera in Maastricht, Roermond en Heerlen is een juwelierszaak die gespecialiseerd is in het inkopen van goud en diamanten. Chimera hanteert gegarandeerd de hoogste goudkoers van Limburg! Heb jij oud goud of zilver? Kom eens vrijblijvend langs voor een gratis taxatie – zonder verkoopverplichting. In Roermond vind je 't Pandhuis, waar je je spullen kunt verpanden.

InterClassics Maastricht uitverkocht voor exposanten

InterClassics Maastricht uitverkocht voor exposanten
ROERMOND - De 23ste editie van InterClassics Maastricht is drie maanden voor aanvang van de beurs uitverkocht voor exposanten. InterClassics Maastricht is met 35.000 vierkante meter beursoppervlakte en 275 exposanten het grootste klassiekerevenement van de Benelux. Hoofdthema’s van deze editie zijn 100 jaar BMW en British Royals: Bentley & Rolls Royce. De internationaal gerenommeerde oldtimerbeurs vindt plaats van 14 tot en met 17 januari 2016 in MECC Maastricht. Dat maakte het MECC vandaag bekend.

Succesvolle eerste dag horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire

Succesvolle eerste dag horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire
ROERMOND - Met 5.700 bezoekers en veel positieve geluiden van de 275 exposanten, was de eerste beursdag van de horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht een groot succes. Bezoekers konden inspiratie opdoen, proeven, hun kennis vergroten en netwerken met vakgenoten. Behalve het uitgebreide aanbod van de exposanten waren er veel demonstraties, wedstrijden, workshops en proeverijen.

Ger Koopmans: Limburgs is geweldig!

Ger Koopmans: Limburgs is geweldig!
ROERMOND - Gedeputeerde Ger Koopmans herkent zich helemaal niet in de boosheid van Maastrichtenaar Paul Weelen. Die verweet hem gisteren weinig te doen om het Limburgs te bevorderen. Sterker nog, Weelen meende gehoord te hebben dat Koopmans tijdens een bijeenkomst de Maria van het Passiespel belachelijk had gemaakt vanwege haar Limburgse tongval. Daarvoor zou Koopmans zich geschaamd hebben. Koopmans werpt dit verwijt verre van zich.

Facebookpagina Red de Limburgse Taal

Facebookpagina Red de Limburgse Taal
ROERMOND - Ook op facebook is een initiatief genomen om op te komen voor de Limburgse taal, en wel via de nieuwe facebookpagina Red de Limburgse Taal. De actie komt na twee publicaties gisteren op Maastricht en Roermond Dichtbij over het Limburgs. Daarin werd geconstateerd dat het Limburgs in gevaar is. Steeds minder mensen spreken nog Limburgs, steeds minder ouders leren het hun kinderen, op scholen wordt het ook al steeds minder gesproken.

OPINIE: ruzie om Limburgs als taal

OPINIE: ruzie om Limburgs als taal
ROERMOND - Paul Weelen is kwaad. Heel kwaad. Samen met vormgever Luiz Oliveira runt redacteur Paul Weelen uitgeverij TIC in Maastricht. TIC geeft onder meer Limburgstalige boeken uit en Paul is een van de drijvende krachten achter het jaarlijkse LiLiLi, dit jaar nog in de ECI. Paul Weelen gaat helemaal over zijn nek om de houding van onze cultuurgedeputeerde Ger Koopmans. Die draagt het Limburgs geen warm hart toe, vreest Weelen. Hij schreef een boze open brief  over de houding van de CDA-gedeputeerde inzake de Limburgse taal.

Limburgse taal in gevaar

Limburgse taal in gevaar
ROERMOND - Het Limburgs als taal is in gevaar. Steeds minder mensen spreken het, steeds minder ouders brengen hun kinderen het Limburgs bij. Ook al zijn ze zelf wel in het Limburgs opgevoed. En ook al blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat kinderen die in eigen streektaal zijn opgevoed, beter presteren op school. Ook blijkt uit onderzoek dat 75 procent van de Limburgers het eigen dialect wil behouden. Een aantal Limburgse organisaties op het gebied van taal en cultuur trekt daarom aan de bel in een conceptnota.

Opéra Royal de Wallonie biedt opnieuw super programma

Opéra Royal de Wallonie biedt opnieuw super programma
MAASTRICHT - De Opéra Royal de Wallonie in Luik brengt in het nieuwe seizoen 2015-2016 negen klassieke producties. Het Italiaanse repertoire is daarbij met twee Verdi’s, twee Rossini’s, een Donizetti en een Puccini traditioneel goed vertegenwoordigd. Maar en zijn ook bijzondere noviteiten zoals de double bill van Il segreto di Susanna en La voix humaine en La scala di seta van Rossini. Naast de operaproducties staan er ook twee héél bijzondere concerten op het programma.

Patina, een bijzondere voorstelling over ouder worden in Theater Sevagram

Patina, een bijzondere voorstelling over ouder worden in Theater Sevagram
HEERLEN - Hoort, zegt het voort! Want het is de bedoeling dat Theater Sevagram in Heerlen tot de nok toe vol zit als op 6 september het succesvolle theaterstuk Patina wordt gespeeld. De uitvoering, in samenwerking met kamerkoor Studium Chorale en de Stichting Maastrichtse Componisten, vindt plaats in het kader van het cultuurfestival Cultura Nova, dat dit jaar voor de 25ste keer wordt gehouden.

Promotie Van der Lans

MAASTRICHT - Voormalig inwoonster van Lisse Anouk van der Lans is vrijdag 3 juli gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht (UM). De titel van haar proefschrift is Keeping warm in the cold - Human brown adipose tissue upon cold acclimation.

Studente AKO van Maastricht University ging 4 weken naar Nepal

Studente AKO van Maastricht University ging 4 weken naar Nepal
MAASTRICHT - Maartje Verhoeven is vierdejaars studente Arts-Klinisch Onderzoeker aan Maastricht University. In oktober ging ze vier weken naar Kathmandu, waaronder een week in de Village Healthcare Experience. “Het leek me mooi om het echte Nepalese leven te zien en er niet als toerist te zijn.”

Herdenkingsdienst Armeense Genocide

Herdenkingsdienst Armeense Genocide
MAASTRICHT - De Armeense gemeeschap viert dit jaar de 100e herdenking van de Armeense Genocide van 1915. De Armeense kerk en de Stichting Ani organiseren een herdenkingsdienst voor de slachtoffers en nodigt de mensen uit de regio uit om de dienst bij te wonen.

Maastricht heeft Regenboogpad op het Vrijthof

Maastricht heeft Regenboogpad op het Vrijthof
MAASTRICHT - Maastricht is de tweede stad in Nederland met een zebrapad in regenboogkleuren. Utrecht ging Maastricht al voor.

Maastricht.dichtbij.nl - het einde van een tijdperk

Maastricht.dichtbij.nl - het einde van een tijdperk
MAASTRICHT - Tja, daar zit je dan… te broeden op het onvermijdelijke stukje over je eigen nakende einde. Nou ja, het officiële einde in overdrachtelijke zin dan. Het laatste échte stuk – een portret van de grote Maastrichtse wijnconnaisseur Erik Sauter (hij ontkurkte het afgelopen jaar menig fles champagne om stil te staan bij het feit dat hij maar liefst 50 jaar (!) in het vak zit) moet nog geschreven worden, maar de klok is onverbiddelijk: met ingang van middernacht - 1 januari 2015 - houdt Maastricht.dichtbij na ruim drie jaar op te bestaan.

Groots 'homo' studentenfeest naar Maastricht

Groots 'homo' studentenfeest naar Maastricht
MAASTRICHT - De Maastrichtse studentenorganisatie voor homo's en lesbiennes 'LGBT Student Community Maastricht' organiseert op 18 juni 2015 het grootste 'open minded' studentenfeest van Nederland. Het feest - dat speciaal bedoeld is voor studenten - wordt gehouden in samenwerking met een aantal roze studentenverenigingen vanuit heel Nederland.

Onder invloed van coke en cannabis naar Plopsaland

Onder invloed van coke en cannabis naar Plopsaland
MAASTRICHT - De Belgische politie heeft maandag in Bilzen een Maastrichtenaar aangehouden omdat die onder invloed van cocaïne en cannabis een voertuig bestuurde. Dat meldt de Vlaamse krant Het Belang van Limburg.

Laatste nieuwjaarsspeech burgemeester Onno Hoes

Laatste nieuwjaarsspeech burgemeester Onno Hoes
MAASTRICHT - ,,Dames en heren. Fijn dat we hier met elkaar staan! En misschien moet ik zeggen: fijn dat ik hier NOG sta!", zei burgemeester Onno Hoes op 5 januari dit jaar in zijn nieuwjaarsspeech. Het leidde tot een daverend applaus onder de honderden aanwezigen die in veel gevallen speciaal naar het stadhuis gekomen waren om de Maastrichtse burgemeester en zijn toenmalige echtgenoot Albert Verlinde een hart onder de riem te steken na enkele turbulente maanden.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio