kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Ruwbouw 22 kunstwerken A2-traverse afgerond

Ruwbouw 22 kunstwerken A2-traverse afgerond
MAASTRICHT - De ruwbouw van viaduct Noorderpoort-Zuid in het noorden van Maastricht is klaar. Daarmee is de ruwbouwfase van de 22 kunstwerken voor het project A2 Maastricht afgerond. In de infrastructuur is een kunstwerk geen schilderij om thuis aan de muur te hangen, maar een bouwwerk dat niet bestemd is voor bewoning. Het bekendste kunstwerk van A2 Maastricht is de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland, de Koning-Willem Alexandertunnel. Minder bekend zijn 21 andere kunstwerken, waaronder bruggen, ecoducten en fly-overs. Ze zijn onderdeel van ‘de Groene Loper’, het plan van aannemer Av...

Onderzoek samenhang oerbacterie in darmen en kinderobesitas

Onderzoek samenhang oerbacterie in darmen en kinderobesitas
MAASTRICHT - Een veelvoorkomend micro-organisme in het maagdarmstelsel blijkt een graadmeter voor het ontwikkelen van overgewicht bij kinderen. Hoe groter de aantallen van de op een bacterie lijkende levensvorm (een zogeheten archaea, ofwel oerbacterie) des te groter het risico op overgewicht. Dat concluderen wetenschappers van het Maastricht UMC+ uit onderzoek onder bijna 500 kinderen in de leeftijd van zes tot tien jaar.

Kaboom Hotel Maastricht winnaar Best Hotel Concept 2015

Kaboom Hotel Maastricht winnaar Best Hotel Concept 2015
MAASTRICHT - Tijdens de Hospitality & Style Awards 2015 is Kaboom Hotel Maastricht uitgeroepen tot Best Hotel Concept, de jaarlijkse award van Entree Magazine voor het meest originele hotelconcept. Volgens de onafhankelijke jury van het magazine bestaande uit elf professionals, scoort Kaboom Hotel het hoogst op creativiteit, vertaling van het concept naar het interieur, innovatie-gehalte en de doorvertaling naar de details. De bekendmaking van de winnaars vond plaats op maandag 30 november in Studio21 te Hilversum tijdens de negende editie van dit jaarlijkse hoogtepunt voor de hospitali...

COLUMN Piet Poell: Liedje

COLUMN Piet Poell: Liedje
MAASTRICHT - We zijn aan de beterende hand: God keert terug in de politiek. Ooit hadden we de scheiding van kerk en staat, maar die is niet meer houdbaar, want God wil zijn troon terug. Jahweh, Allah. Het is nog even gokken onder welke naam hij zijn oude stekkie betrekt, maar dat Hij zal komen is zeker, dat hebben zijn profeten voorspeld, Christus, Mohammed en recenter nog Lou de Palingboer en die maf in Vlodrop.

COLUMN Dion van Rijn: Dombo en de Kwekker

COLUMN Dion van Rijn: Dombo en de Kwekker
MAASTRICHT - Ik heb niet veel verstand van journalistiek, maar ik heb toch echt het gevoel dat een regionale zender haar journalistieke dieptepunt heeft bereikt. Ik heb het niet over hun bedenkelijke rol bij het drama in Reuver, waar zij met het zogenaamde live verslaggevers de reddingsactie in het gevaar bracht; en ook niet over hun geweldige diepte-interview, toen een arme kraanmachinist een kabel kapot trok en half Roermond, inclusief het ziekenhuis, zonder stroom zette. Een razende reporter wist de man op te sporen, om hem te ondervragen over hoe hij zich voelde toen hij de leiding kapo...

Het nieuwe Platbook komt eraan

Het nieuwe Platbook komt eraan
MAASTRICHT - Op woensdag 16 december verschijnt Platbook 15. Onder redactie van schrijfster Elle Eggels wordt in het 15e deel van de reeks bloemlezingen uit het Limburgs 37 literaire werken van net zoveel Limburgse auteurs gepresenteerd in café De Tramhalte in Roermond om 19.30 uur. Publiek is daarbij natuurlijk ook van harte welkom. Zoals altijd wordt van de presentatie is een gezellig evenement met veel voordrachten gemaakt.

Toeristisch Zuid-Limburg in actie voor het Glazen Huis

Toeristisch Zuid-Limburg in actie voor het Glazen Huis
MAASTRICHT - Afgelopen weekend startte officieel de door de VVV voorbereide Kras-Kortingskaarten-actie voor gasten en inwoners, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het Glazen Huis dat vanaf 18 december in Heerlen komt te staan. Wethouder Jan Vermeer van de Gemeente Valkenburg aan de Geul en adjunct directeur Edith Kurris van de VVV Zuid-Limburg beten dit weekend de spits af. Ze verkochten voor één europer stuk de kaarten aan bezoekers van Kerststad Valkenburg, die hun bijdrage in het speciaal voor dit doel gemaakte ‘Limburgse Glazen Spaarhuisje’ konden storten.

Veelbelovend MVV afgestraft door Fortuna

Veelbelovend MVV afgestraft door Fortuna
MAASTRICHT - In de elfde minuut leek MVV de trend te zetten door Fortuna in de Geusselt op achterstand te zetten. Een voorzet van Croux leidde tot een onfortuinlijke eigen goal van Jordie Briels: 1-0 voor MVV. Slecht nieuws voor Fortuna, op één na de hekkensluiter van de Jupiler League. Fortuna was even van de leg af. De ploeg uit Sittard-Geleen werd toegejuicht door zeven bussen vol supporters en veerde snel weer op.

Dumoulin opnieuw wielrenner van het jaar

Dumoulin opnieuw wielrenner van het jaar
DEN BOSCH - Tom Dumoulin is voor het tweede jaar op rij gekozen tot Wielrenner van het Jaar. Op het Wielergala in Den Bosch kreeg de 25-jarige Limburger maandagavond de bijbehorende Gerrit Schulte Trofee uitgereikt.

Hoge onderscheiding voor emeritus hoogleraar MUMC+

Hoge onderscheiding voor emeritus hoogleraar MUMC+
MAASTRICHT - Prof. dr. Sjef van der Linden, emeritus hoogleraar reumatologie van het Maastricht UMC+, heeft een hoge Amerikaanse onderscheiding gekregen. Van der Linden is door het American College of Rheumatology (ACR) benoemd tot Master.

Verdachte van overvallen aangehouden

Verdachte van overvallen aangehouden
MAASTRICHT - Afgelopen vrijdag is een verdachte aangehouden op verdenking van een overval op een winkel. Dat maakt de politie vandaag overigens pas bekend.

Burgemeester Penn: Besluit rechtbanken is goed nieuws

Burgemeester Penn: Besluit rechtbanken is goed nieuws
MAASTRICHT - “Dat de rechtbank in Maastricht volwaardig open blijft is zeer goed nieuws''. Dat laat burgemeester Annemarie Penn-te Strake vanmiddag weten in een reactie op het besluit van de Raad voor de Rechtspraak, eerder vandaag. ,,Het doel, een toegankelijke rechtspraak voor iedereen, wordt behaald wanneer alle zaken die op Zuid-Limburg betrekking hebben in de rechtbank in Maastricht worden afgehandeld'', aldus Penn.

Cel en tbs om doden bewoner Leger des Heils

Cel en tbs om doden bewoner Leger des Heils
MAASTRICHT - De 28-jarige Gerard M. is tot vijf jaar cel en tbs veroordeeld voor het doden van Pascal Brouwers bij het Leger des Heils in Maastricht. Volgens de rechtbank in Maastricht heeft M. op 6 december 2014 in het halletje van de dag- en nachtopvang van het Leger des Heils met het slachtoffer gevochten.

Rechtbank Maastricht blijft de grootste

'Wietteelt moet uit illegale circuit'

'Wietteelt moet uit illegale circuit'
DEN HAAG - De burgemeesters van de acht coffeeshopgemeenten in Limburg hebben er in het recente verleden al vaker voor gepleit: doe iets aan de criminaliteit door de wietmaffia door wietteelt de reguleren. Maak er ,,gemeentewiet'' van, laat wiet produceren onder toezicht van de gemeenten. Nu heeft ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dit idee omarmd.

Cybercrimecongres krijgt vervolg

Cybercrimecongres krijgt vervolg
ROERMOND - "Een cybersecurity incident is nooit zo groot als je denkt, het is altijd groter" aldus Christian Prickaerts, principal forensisch IT expert bij Fox-IT tijdesn het cybercrimecongres van de LWV op 10 november. De LWV, dat is de Limburgse Werkgeversvereniging. De Limburgse ondernemers hebben last van cybercrime. En dat is een understatement. Op het jaarcongres van de LWV werden ze bijgepraat over de omvang van deze vorm van criminaliteit en wat er aan te doen is. De schade door cybercrime bedraagt 8,8 miljard euro, bleek tijdens het congres, en driekwart daarvan is ten nadele v...

Fascinerende foto’s van Alain Laboile in Centre Céramique

Fascinerende foto’s van Alain Laboile in Centre Céramique
MAASTRICHT - In Centre Céramique vond gisteren de opening plaats van de tentoonstelling ‘La Famille’ van fotograaf Alain Laboile. De fotograaf was erbij, met zijn hele gezin, plus de vriend van zijn dochter. Hij werd welkom geheten door Stef Niekamp (directeur Centre Céramique, Kumulus en Natuurhistorisch Museum Maastricht) en Mieke Damsma (wethouder Cultuur). Vanaf morgen kan iedereen de fascinerende foto's van de Fransman bewonderen.

Politie voorkomt dat pony’s de snelweg oplopen

Politie voorkomt dat pony’s de snelweg oplopen
ROTHEM - De politie heeft afgelopen nacht twee pony’s ingevangen op de Ambyerstraat in Rothem. Dat gebeurde na een telefoontje van iemand die zich bij de politie meldde en vertelde dat de twee dieren richting A79 en A2 liepen. De politie heeft daarop gezien de gevaarszetting meteen actie ondernomen.

Opera matinee op Landgoed Altembrouck

Opera matinee op Landgoed Altembrouck
ALTEMBROUCK - Landgoed Altembrouck ligt verscholen tussen de bossen en heuvels van de Belgische Voerstreek op slechts enkele minuten van Maastricht. Opera Zuid organiseert samen met Landgoed Altembrouck op deze bijzonder plek een Opera Matinee. Op zondag 6 december kunt u vanaf 12.30 uur genieten van een vijfgangen lunch, aperitief, bijpassend wijnarrangement en overige dranken.

Tentoonstelling Toon Teeken Fotoboeken 1968-2015

Tentoonstelling Toon Teeken Fotoboeken 1968-2015
MAASTRICHT - Al meer dan 40 jaar werkt beeldend kunstenaar Toon Teeken (1944 Heerlen - Maastricht) aan zijn fotoboeken. In 1968 maakte hij zijn eerste fotocollage, inmiddels zijn er 96 genummerde banden van elk ongeveer honderd bladzijden. Foto's, meestal door de kunstenaar zelf gemaakt, vormen de rode draad. Aanvankelijk overheersen familiekiekjes, al snel worden de composities complexer door toevoeging van krantenknipsels, handgeschreven teksten en tekeningen. Op een gegeven moment is Teeken delen van pagina's uit gaan knippen of scheuren waardoor onderliggende collagebladen het labyrinti...
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio