kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Auto rijdt door publiek, politie lost waarschuwingsschot

Auto rijdt door publiek, politie lost waarschuwingsschot
MAASTRICHT - Een auto is vanavond door het publiek op de Kesselskade in Maastricht gereden. In plaats van te stoppen reed de auto gewoon door. De politie heeft een waarschuwingsschot gelost. Volgens de politie raakte niemand gewond.

Buitenlandse vrouwen tijdens optocht opgepakt om zakkenrollerij

Buitenlandse vrouwen tijdens optocht opgepakt om zakkenrollerij
MAASTRICHT - Drie buitenlandse vrouwen zijn vandaag door de politie ingerekend wegens zakkenrollerij tijdens de grote carnavalsoptocht in Mestreech. Daardoor kon een beroofde Chinese toeriste weer in het bezit vanm hget gestolen gsm gesteld worden, maakte de politie bekend.

Vastelaovend alaaf!

Vastelaovend alaaf!
MAASTRICHT - De heerlijke dagen zijn begonnen. Het is Vastelaovend. Heel Mestreech is één groot café. Overal feestende en hossende mensen. Vandaag kan het nog, morgen regent het oude wijven!

Muzikale legende Eddy Wally overleden

Muzikale legende Eddy Wally overleden
BRUSSEL - De ook in Limburg destijds razend populaire, door Johnny Hoes ontdekte Vlaamse zanger Eddy Wally is gisteravond op 83-jarige leeftijd overleden. Wally bezweek aan de lichamelijke gevolgen van een hersenbloeding. De artiest heeft volgens zijn manager afscheid kunnen nemen van zijn geliefden. Wally zou kort voor zijn dood nog hebben gezegd dat hij gelukkig was.

Weer auto in brand gestoken in Maastricht

Weer auto in brand gestoken in Maastricht
MAASTRICHT - Rond half drie vannacht is opnieuw een auto in brand gestoken in Maastricht. Dat gebeurde op de Meidoorn in Scharn, maakten politie en burgernet bekend. Een direct na het incident verspreid burgernetbericht leidde niet tot de aanhouding van een of meer verdachte(n).

A79 dicht voor vangen wild zwijn

A79 dicht voor vangen wild zwijn
MAASTRICHT - De snelweg A79 is zondagochtend ter hoogte van Valkenburg in de richting van Maastricht even afgesloten geweest omdat er een wild zwijn moet worden gevangen.

Bever gedijt goed in Limburg

Bever gedijt goed in Limburg
WAGENINGEN - De bever heeft het uitstekend naar zijn zin in Limburg. Volgens Natuurberichten is de populatie in de zuidelijke provincie in ongeveer twintig jaar gegroeid tot zo'n vijfhonderd exemplaren. De dieren doken eind vorige eeuw na een afwezigheid van zo'n tweehonderd jaar spontaan weer op.

Het glas plechtig begraven

Het glas plechtig begraven
MAASTRICHT - De kasteleins van de Kesselskade hebben gisteravond het glas plechtig begraven. Zij vinden het jammer dat het glas niet meer tot het straatbeeld van de Maastrichtse "vastelaovend" zal horen. ,,Maar natuurlijk willen we wel meewerken aan een veilig en proper evenement’’, leggen ze zich bij het onvermijdelijke neer. Zij vinden dat het glas na zoveel jaren genieten wél een mooi afscheid verdient. Om die reden brachten zij gisteravond een ode aan het glas.

Burgemeester doorstaat vuurproef sleuteloverdracht

Burgemeester doorstaat vuurproef sleuteloverdracht
MAASTRICHT - Haar eerste sleuteloverdracht. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft die tot een goed einde weten te brengen. Wat heet?! Ze kreeg vooral positieve beoordelingen!

Kijk uit voor zakkenrollers

Kijk uit voor zakkenrollers
MAASTRICHT - Carnaval is een walhalla voor zakkenrollers. Het gaat daarbij nogal eens om Oost-Europese bendes, die in groepjes beurzen en telefoons stelen uit de zakken en tasjes van carnavalsvierders. De politie waarschuwt hiervoor en geeft tip over hoe dit te voorkomen.

Getuige verhindert autobrand in Maastricht

KNMI: maandag code geel

KNMI: maandag code geel
UTRECHT - Het KNMI geeft voor maandag code geel af. Met name in de nacht van zondag op maandag en de maandagochtend verwacht het weerinstituut zware windstoten, in Limburg in de tweede helft van de nacht van 75 km/uur. Halverwege de ochtend neemt de wind volgens het KNMI af, maar het blijft onstuimig, waarschuwt het instituut. Code geel wordt gegeven voor de zware windstoten bij een krachtige tot harde zuidenwind.

Cool Investments wil V&D overnemen

Cool Investments wil V&D overnemen
AMSTERDAM - Cool Investments van de Nederlandse ondernemer Roland Kahn wil V&D overnemen. De partijen voeren exclusieve gesprekken met elkaar, hebben ze zaterdag bekendgemaakt in een gezamenlijke persverklaring.

Limburg wil meer investeerders binnen halen

Limburg wil meer investeerders binnen halen
ROERMOND - Limburg bundelt de krachten om meer investeerders en ondernemers naar de provincie te halen. Op 3 februari werd daartoe het convenant Acquisitie in Limburg ondertekend door negen partijen: de zeven grote Limburgse gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Roermond, Weert, Venlo en Venray evenals Industriebank LIOF en de Provincie Limburg. Een en ander vond plaats in aanwezigheid van de Limburgse ontwikkelbedrijven Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg, Development Company Greenport Venlo en Businesspark AviationValley Maastricht. Met de ondertekening van het convenant ...

MVV afgedroogd door Telstar

MVV afgedroogd door Telstar
VELSEN - MVV is vandaag in Velsen ten onder gegaan tegen een veel sterker voetballend Telstar. Het werd 4-0.

Weekers denkt na over terugkeer Kamer

Weekers denkt na over terugkeer Kamer
WEERT/BEEK - Ex-staatssecretaris Frans Weekers (VVD) keert mogelijk terug in de Haagse politiek. Hij denkt na over een terugkeer in de Tweede Kamer maar heeft nog geen besluit genomen, melden woordvoerders van de VVD en van de gemeente Beek vrijdag.

Zelfs J.F. Kennedy is niet heilig of veilig voor barbaarse metaaldieven

Zelfs J.F. Kennedy is niet heilig of veilig voor barbaarse metaaldieven
AKEN - De sinds maanden aanhoudende reeks van metaaldiefstallen in de regio blijft maar voortduren. In het Kennedypark in Aachen is in de nacht van donderdag op vrijdag het verankerde bronzen borstbeeld van de voormalige Amerikaanse president John. F Kennedy ontvreemd. Een opmerkzame buurtbewoner informeerde vanmorgen de Akense politie. Het Kennedy-borstbeeld, van de hand van de in 2011 overleden beeldhouwer Hubert Löneke, werd bij de opening van het Kennedypark op 17 september 1966 door de Amerikaanse generaal- consul Edmund H. Kellogg onthuld.

Gesprekken over doorstart V&D 'in eindfase'

Gesprekken over doorstart V&D 'in eindfase'
AMSTERDAM - De gesprekken over de toekomst van V&D zijn in de eindfase beland. De curatoren zijn nog met één partij in onderhandeling over een eventuele doorstart van de failliete warenhuisketen. Hoe lang dat nog gaat duren, is onduidelijk.

‘Opdrachtgever Aquino-moord aangehouden’

‘Opdrachtgever Aquino-moord aangehouden’
BRUSSEL - De vermoedelijke opdrachtgever van de moord op de Belgische drugscrimineel Silvio Aquino is aangehouden. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws vrijdag. Het gaat om Martino T., een voormalige restaurantuitbater uit Maasmechelen. Het OM wil alleen kwijt dat er een ,,belangrijke wending’’ is in het moorddossier.

Limburger enthousiaster over carnavalsmuziek in dialect dan Brabander

Limburger enthousiaster over carnavalsmuziek in dialect dan Brabander
MAASTRICHT - De overgrote meerderheid van de carnavalsvierders (86%) wil tijdens carnaval échte carnavalsmuziek horen en geen dance- of popmuziek. Dit is opvallend, omdat de laatste jaren steeds meer pop- en dancemuziek wordt gedraaid in kroegen tijdens carnaval. Ook de jongste carnavalsvierders tot 30 jaar geven de voorkeur aan carnavalskrakers. Dit blijkt uit onderzoek onder 2.333 bezoekers van FeestwinkelXL.nl, een grote online carnavalsspecialist.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio