kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

82-jarige bedankt om heldendaad

82-jarige bedankt om heldendaad
MARGRATEN - De politie heeft vandaag een 82-jarige man bedankt om zijn hulp eergisteren bij een ernstig verkeersongeval in Margraten. Daarbij sloeg een auto over de kop. De inzittenden, twee kinderen en hun moeder, konden niet op eigen kracht uit de auto komen. De man bedacht zich geen moment toen hij het zag gebeuren en schoot onmiddellijk te hulp.

‘Iedereen wordt ooit mantelzorger’

‘Iedereen wordt ooit mantelzorger’
MAASTRICHT - ‘Iedereen wordt ooit mantelzorger’. Vanuit die gedachte heeft  Lions Club Maastricht 6211 (kortweg: LCM 6211) de handen ineen geslagen met het Steunpunt Mantelzorg. Niet alleen heeft een aantal van hun leden zich in de afgelopen tijd ingezet om mantelzorgers in Maastricht voor even te ontzorgen en een paar taken van hen over te nemen, ook organiseerden zij gisteren een ‘Inspiratieavond Mantelzorg’ voor belangstellenden over mantelzorg. Dat gebeurde in een huiselijke sfeer intiem, met de koffie vlaai en thee.

Meer dan 100.000 handtekeningen tegen herstart van Tihange 2 en Doel 3

Meer dan 100.000 handtekeningen tegen herstart van Tihange 2 en Doel 3
MAASTRICHT - Het advies van het Belgische Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) aan minister Jambon om de herstart van de scheurtjesreactoren, die al 20 maanden stilliggen goed te keuren, leidde tot een van internationale golf van verontwaardiging. In enkele maanden tijd had een netwerk van burgers van Belgie¨, Nederland en Duitsland al 65.000 handtekeningen opgehaald tegen het opnieuw opstarten van de scheurreactoren op 2 november. Na de bekendmaking van het FANC-document op 17 november is het aantal ondertekenaars van de online petitie nu opgelopen tot meer dan 100.000 onder...

Kamer: alle rechtbanken volledig openhouden

Kamer: alle rechtbanken volledig openhouden
DEN HAAG - De Tweede Kamer wil niet dat de rechtbanken in zeven steden worden ingeperkt. Het kabinet moet in het voorjaar genoeg geld gaan vrijmaken om alle 32 rechtbanken als volwaardige zittingsplaatsen te behouden.

Nieuw fotoboek van Guy van Grinsven

Nieuw fotoboek van Guy van Grinsven
MAASTRICHT - De Maastrichtse fotograaf Guy van Grinsven presenteert zondag 6 december een tweede boek in de serie All Around Maastricht. Dat gebeurt om 14.00 uur bij grenspaal 68 tussen Nederland en België, ter hoogte van Château Neercanne. Was het eerste boek, All Around Maastricht Vol. 1, met name een portret van Maastricht, het nieuwe boek situeert de Limburgse hoofdstad fotografisch in de Euregio Maas-Rijn.

VVV onderschat MVV vrijdagavond niet

VVV onderschat MVV vrijdagavond niet
VENLO - Komende vrijdagavond 27 november staat de eerste thuisderby van het seizoen voor VVV-Venlo op de rol, en wel tegen MVV. De Maastrichtenaren zijn bezig aan een uitstekend seizoen tot dusverre, laat VVV op de eigen site weten. De Venlonaren wijzen erop dat MVV Maastricht op een keurige achtste plaats staat met 19 punten. ,,Onze jongens staan met 25 punten op de vijfde plaats en heeft de topploegen in het vizier.’’

In Midden-Limburg gesneuvelde Belgische militair in Maastricht herbegraven

In Midden-Limburg gesneuvelde Belgische militair in Maastricht herbegraven
MAASTRICHT - Een in 1944 in Midden-Limburg gesneuvelde Belgische soldaat is vandaag met militaire eer herbegraven op de algemene begraafplaats in Maastricht. Het gaat om de Belgische soldaat Joseph Paul Van Calck. Hij overleed ten tijde van de tweede wereldoorlog 1944 in Midden-Limburg, 19 jaar oud. Hij werd eerder als onbekende soldaat begraven in het Nederlandse plaatsje Willemstad.

Lector Zorg op Afstand brengt innovatie in de zorg verder

Lector Zorg op Afstand brengt innovatie in de zorg verder
HEERLEN/SITTARD - Marieke Spreeuwenberg is per 1 oktober benoemd tot lector Zorg op Afstand bij Zuyd Hogeschool en zorgorganisatie Proteion. Het lectoraat is een bijzonder initiatief waarin drie partijen – Hogeschool Zuyd, Proteion en kenniscentrum EIZT - samenwerken om Limburg verder te brengen als innovatieve regio.Dat maakten beide instellingen vandaag bekend.

LCM6211 zet bejaarden in het zonnetje

LCM6211 zet bejaarden in het zonnetje
MAASTRICHT - Bejaarden in het zonnetje zetten met een boekenbal, een advokaatje met slagroom en een sing-a-long. Een gezellige middag voor de bewoners van zorgcentrum de Croonenhoff in Maastricht. Vertellers Jan Janssen (foto) en Rob Meurders gingen enkele verhalen voorlezen. Accordeonisten Martin en Koos zorgden voor het muzikale intermezzo en de ouderwetse meezingers.

Limburgs weekend start voor MVV in Venlo

Limburgs weekend start voor MVV in Venlo
MAASTRICHT - In Venlo staat vrijdag 27 november a.s. het Limburgs onderonsje tussen VVV Venlo en MVV Maastricht op de rol. Drie dagen later, op maandag 30 november, speelt de Maastrichtse club dé derby van het seizoen: MVV Maastricht - Fortuna Sittard.

Maastricht loopt voorop bij hulp ouders met hechtingsproblemen

Maastricht loopt voorop bij hulp ouders met hechtingsproblemen
MAASTRICHT - Maastricht loopt voorop met hulp bij hechtingsproblemen van ouders met jonge kinderen. Dat liet staatssecretaris Martin van Rijn vanmiddag weten tijdens een werkbezoek aan de Limburgse hoofdstad. Die hulp is eigenlijk onbetaalbaar, liet een van de ouders aan Van Rijn weten. ,,Zo is het’’, twitterde Van Rijn.

Twaalf Bandidos, onder wie Ramakers, vrij

Twaalf Bandidos, onder wie Ramakers, vrij
MAASTRICHT - De rechtbank in Maastricht heeft woensdag het voorarrest geschorst van twaalf verdachten uit de zogenoemde Bandidoszaak. Onder hen was ook Harry Ramakers, voorzitter van de Limburgse afdeling van de Bandidos.

Dr. Marieke van den Beuken wint Prijs Palliatieve Zorg Limburg 2015

Dr. Marieke van den Beuken wint Prijs Palliatieve Zorg Limburg 2015
HERTEN - De Prijs van de Palliatieve Zorg Limburg voor het jaar 2015 is toegekend aan dr. Marieke van den Beuken. De prijs werd gisteravond uitgereikt in de Oolderhof in Herten-Roermond tijdens het symposium van de zes Limburgse netwerken voor palliatieve zorg in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2015, maakte de provincie Limburg vandaag bekend. Het symposium werd geopend door gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen. Dr. Marieke van den Beuken-van Everdingen is naast internist in het Academisch Ziekenhuis Maastricht tevens consulent palliatieve zorg en verantwoorde...

CDA: Stallingen moeten ruimte bieden aan grotere fietsen

CDA: Stallingen moeten ruimte bieden aan grotere fietsen
MAASTRICHT - Steeds meer mensen schaffen een grotere fiets aan. Alleen, de fietsenstallingen blijven bij deze trend achter en gaan niet met hun tijd mee. Bij de evaluatie projecten Fietsplan Maastricht van december 2014 is er te weinig aandacht geweest om dit probleem op te gaan lossen, constateert de raadsfractie van het CDA. “Er zal bij de herziening van het Fietsbeleid rekening gehouden moeten worden met de grotere afmetingen van de huidige fietsen’’, stelt Peter Geelen van het CDA in Maastricht in vragen aan het college van burgemeester en wethouders (B&W).

D66 wil nachtbus naar Randstad

D66 wil nachtbus naar Randstad
MAASTRICHT - D66 wil dat er nachtbussen gaan rijden tussen Maastricht en de Randstad. In december start namelijk een proef van drie jaar om vanuit de Randstad nachtbussen te laten rijden naar de grote Brabantse steden. Arriva zal deze als zogeheten Interliner gaan exploiteren. Hierbij gaan vijf lijnen routes rijden vanuit Utrecht en Rotterdam naar Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.

Politie vindt geladen revolver en 18 kilo wiet in woning

Politie vindt geladen revolver en 18 kilo wiet in woning
MAASTRICHT - De politie heeft gisteravond op de Borgharenweg in Maastricht een 34 jarige vrouw en 44 jarige man in hun woning gearresteerd. In de woning van het dealende echtpaar vonden agenten onder meer een doorgeladen revolver, maakte de politie vandaag bekend. Verder werd in huis achttien kilo wiet gevonden.

MVV Maastricht verwelkomt studenten in eigen studentenvak

MVV Maastricht verwelkomt studenten in eigen studentenvak
MAASTRICHT - MVV Maastricht lanceert met ingang van 1 januari 2016 een studentenvak op de Q- parktribune, vak A. MVV Maastricht wil hiermee studenten nog meer betrekken bij club en stad. Maastricht is e´e´n van de grootste studentensteden in Nederland, maar het is een doelgroep die momenteel nog moeilijk haar weg vindt naar De Geusselt. Door middel van het lanceren van een studentenvak rekent MVV erop dat de club de studenten vaker in het stadion mag verwelkomen.

Limburgse zakenman neemt Roda JC over

Limburgse zakenman neemt Roda JC over
KERKRADE - Voetbalclub Roda JC komt in handen van de Limburgse zakenman Frits Schrouff. Die neemt de aandelen van de club over, staat in een intentieverklaring. De eredivisionist uit Kerkrade kan daardoor schulden afbetalen en ,,in alle rust werken aan een gezonde toekomst'', schrijft Roda op de website.

Synagoge extra beveiligd

Synagoge extra beveiligd
MAASTRICHT - De synagoge in Maastricht wordt extra beveiligd. Rond het Joodse gebedshuis worden onder meer extra camera’s geplaatst. Verder staat er een extra surveillancewagen van de politie en worden ook andere niet nader genoemde maatregelen getroffen.

Trekt de gouverneur Maastricht voor?

Trekt de gouverneur Maastricht voor?
MAASTRICHT - Gouverneur Theo Bovens wekt de suggestie bepaalde gebieden in Limburg voor te trekken boven andere gebieden. Met name zou het hart van de gouverneur vooral voor Maastricht kloppen, terwijl hij Roermond al twee keer in de kou liet staan. Dat hoeft niet zo te zijn, maar door zijn uitlatingen op social media wekt hij wel die indruk bij de bevolking. Dat is kort samengevat de strekking van vragen van de Socialistische Partij (SP) over de houding van de gouverneur inzake de rechtbanken. De SP roept de gouverneur op voortaan voorzichtiger te zijn met zijn uitspraken in dit soort zake...
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio