kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Limburg wil meer investeerders binnen halen

Limburg wil meer investeerders binnen halen
ROERMOND - Limburg bundelt de krachten om meer investeerders en ondernemers naar de provincie te halen. Op 3 februari werd daartoe het convenant Acquisitie in Limburg ondertekend door negen partijen: de zeven grote Limburgse gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Roermond, Weert, Venlo en Venray evenals Industriebank LIOF en de Provincie Limburg. Een en ander vond plaats in aanwezigheid van de Limburgse ontwikkelbedrijven Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg, Development Company Greenport Venlo en Businesspark AviationValley Maastricht. Met de ondertekening van het convenant ...

MVV afgedroogd door Telstar

MVV afgedroogd door Telstar
VELSEN - MVV is vandaag in Velsen ten onder gegaan tegen een veel sterker voetballend Telstar. Het werd 4-0.

Weekers denkt na over terugkeer Kamer

Weekers denkt na over terugkeer Kamer
WEERT/BEEK - Ex-staatssecretaris Frans Weekers (VVD) keert mogelijk terug in de Haagse politiek. Hij denkt na over een terugkeer in de Tweede Kamer maar heeft nog geen besluit genomen, melden woordvoerders van de VVD en van de gemeente Beek vrijdag.

Zelfs J.F. Kennedy is niet heilig of veilig voor barbaarse metaaldieven

Zelfs J.F. Kennedy is niet heilig of veilig voor barbaarse metaaldieven
AKEN - De sinds maanden aanhoudende reeks van metaaldiefstallen in de regio blijft maar voortduren. In het Kennedypark in Aachen is in de nacht van donderdag op vrijdag het verankerde bronzen borstbeeld van de voormalige Amerikaanse president John. F Kennedy ontvreemd. Een opmerkzame buurtbewoner informeerde vanmorgen de Akense politie. Het Kennedy-borstbeeld, van de hand van de in 2011 overleden beeldhouwer Hubert Löneke, werd bij de opening van het Kennedypark op 17 september 1966 door de Amerikaanse generaal- consul Edmund H. Kellogg onthuld.

Gesprekken over doorstart V&D 'in eindfase'

Gesprekken over doorstart V&D 'in eindfase'
AMSTERDAM - De gesprekken over de toekomst van V&D zijn in de eindfase beland. De curatoren zijn nog met één partij in onderhandeling over een eventuele doorstart van de failliete warenhuisketen. Hoe lang dat nog gaat duren, is onduidelijk.

‘Opdrachtgever Aquino-moord aangehouden’

‘Opdrachtgever Aquino-moord aangehouden’
BRUSSEL - De vermoedelijke opdrachtgever van de moord op de Belgische drugscrimineel Silvio Aquino is aangehouden. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws vrijdag. Het gaat om Martino T., een voormalige restaurantuitbater uit Maasmechelen. Het OM wil alleen kwijt dat er een ,,belangrijke wending’’ is in het moorddossier.

Limburger enthousiaster over carnavalsmuziek in dialect dan Brabander

Limburger enthousiaster over carnavalsmuziek in dialect dan Brabander
MAASTRICHT - De overgrote meerderheid van de carnavalsvierders (86%) wil tijdens carnaval échte carnavalsmuziek horen en geen dance- of popmuziek. Dit is opvallend, omdat de laatste jaren steeds meer pop- en dancemuziek wordt gedraaid in kroegen tijdens carnaval. Ook de jongste carnavalsvierders tot 30 jaar geven de voorkeur aan carnavalskrakers. Dit blijkt uit onderzoek onder 2.333 bezoekers van FeestwinkelXL.nl, een grote online carnavalsspecialist.

Tijdens carnaval nachtborrelbussen in regio Maastricht

Tijdens carnaval nachtborrelbussen in regio Maastricht
MAASTRICHT - Ook dit jaar weer rijden tijdens carnaval borrelbussen ’s nachts vanuit Maastricht in verschillende richtingen. Met de nachtborrelbussen kunnen carnavalsvierders uit de omgeving van Maastricht en uit de regio ’s nachts veilig thuis komen. De borrelbussen rijden zaterdag-, zondag-, maandag- en dinsdagnacht. De inzet van de nachtborrelbussen is een initiatief van de gemeente Maastricht en Veolia Transport Limburg.

Voorstellingen Youp van ’t Hek verplaatst

Voorstellingen Youp van ’t Hek verplaatst
MAASTRICHT - Zoals bekend is de theatertournee van Youp wegens gezondheidsredenen tot en met februari opgeschort. Dit betekent dat de geplande voorstellingen in de grote theaterzalen in maart tot en met medio april niet door zullen gaan. Het Theater aan het Vrijthof heeft daarom de voorstellingen op 4 en 5 april verplaatst naar het nieuwe seizoen: 5 en 6 januari 2017. De reeds gekochte kaarten voor april 2016 blijven geldig voor de nieuwe data in januari 2017, maakte het Theater bekend.

Kindcentrum & Bibliotheek bij elkaar in Meerssen

Kindcentrum & Bibliotheek bij elkaar in Meerssen
MEERSSEN - Het college van B&W heeft deze week ingestemd met de bouw van Kindcentrum Meerssen. Het nieuwe kindcentrum gaat huisvesting bieden aan de leerlingen van twee basisscholen, kinderopvang, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. De nieuwbouw voor Kindcentrum Meerssen komt te liggen bij het huidige gebouw van basisschool Op ’t Hwagveld aan de Pastoor Dominicus Hexstraat in Meerssen. De basisscholen Op ’t Hwagveld en De Gansbeek zullen gebruik gaan maken van het nieuwe kindcentrum.

Chef-kok El Bulli, Ferran Adrià, komt naar Nederland

Chef-kok El Bulli, Ferran Adrià, komt naar Nederland
MAASTRICHT - De legendarische chef-kok Ferran Adrià van het wereldvermaarde restaurant El Bulli komt op 18 maart 2016 naar Nederland. Hij is er voor de speciaal aan hem gewijde tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity, die van 10 maart tot en met 3 juli 2016 exclusief te zien is in Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht. Ter gelegenheid van zijn komst organiseert Marres een reeks van activiteiten en ontmoetingen: cookouts in de wijk, meet en greets voor studenten en ontmoetingen met jonge kooktalenten. Op zaterdag 19 maart is er een uniek, exclusief diner, waarop beken...

Prominente gasten bij de Sleuteloverdracht

Prominente gasten bij de Sleuteloverdracht
MAASTRICHT - Burgemeester Annemarie Penn-te Strake draagt morgen de symbolische macht over de stad voor drie dagen over aan Stadsprins Bastiaan d’n Ierste. Tijdens deze ‘Sleuteloverdracht’, een oude en hooggewaardeerde traditie, zijn dit jaar wederom enkele prominente gasten aanwezig.

Suikerpatiënt onwel en van de weg geraakt

Suikerpatiënt onwel en van de weg geraakt
MAASTRICHT - Een suikerpatiënt kreeg vanavond in Maastricht een hypo en werd onwel tijdens het besturen van zijn auto. Hij reed de stuiken in, en zoals op de foto te zien schoof zijn voertuig op wonderbaarlijke wijze rakelings tussen een boom en lantaarnpaal door, maakte de politie van Maastricht vanavond bekend. ,,Gelukkig reed hij in een kleine auto’’, aldus de politie.

PVV-er Michael Heemels stapt op uit provinciale staten

PVV-er Michael Heemels stapt op uit provinciale staten
DEN HAAG - Michael Heemels wil niet langer fractievoorzitter van de PVV in provinciale staten zijn, en vertrekt zelfs helemaal uit de staten. Dat laat hij vandaag in een verklaring weten. Herkenboschenaar Heemels wijst erop dat binnen zijn fractie twijfels bestaan over zijn ingeriteit. "Ik kan mij daar nu niet tegen verdedigen en wil niet de dupe worden van verdere beschadiging van mij als persoon", aldus Heemels in zijn verklaring. Naar eigen zeggen heeft zijn vertrek niets van doen met een lopend accountantsonderzoek naar betalingen die hij als penningmeester deed.

Verdachte neersteken conducteur komt uit Litouwen

Verdachte neersteken conducteur komt uit Litouwen
MAASTRICHT - De zwartrijder die gisteravond na een worsteling een conducteur neerstak in een trein bij Landgraaf, komt uit Litouwen. De 41-jarige verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris, maakte de politie vandaag bekend.

Unieke samenwerking MECC Maastricht met organisatie SamenLoop voor Hoop Maastricht

Unieke samenwerking MECC Maastricht met organisatie SamenLoop voor Hoop Maastricht
MAASTRICHT - Op 16 en 17 juli zal de vierde editie van de SamenLoop voor Hoop in MECC Maastricht worden georganiseerd. Gedurende 24 uur zal door middel van een wandelestafette de voortdurende strijd tegen kanker centraal staan. Hiervoor schrijven vele teams zich in. Naast een groot aantal teams uit Maastricht is er ook veel belangstelling van teams uit het Heuvelland en de omliggende gemeenten Eijsden-Margraten, Valkenburg en Meerssen.

Nieuwe opzet ‘Maastrichts Mooiste’

Nieuwe opzet ‘Maastrichts Mooiste’
MAASTRICHT - De organisatie van de hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste voert bij de editie 2016, die op zondag 12 juni plaatsvindt, een aantal wijzigingen door. Zo komt er gescheiden start op de 5 km, 10 km en de 10 Engelse Mijl (16,09 km). Hiermee moet voorkomen worden dat snelle tienkilometerlopers, zoals in het recente verleden, gestremd worden door gedrang en drukte.

Hardleerse bestuurder rijbewijs na dag alweer kwijt

Hardleerse bestuurder rijbewijs na dag alweer kwijt
RIEMST - Een hardleerse Belg is begin deze week binnen één dag voor de tweede keer geconfronteerd met het intrekken van zijn rijbewijs. Hij had net zondag zijn eerder ingetrokken rijbewijs weer terug, toen dat maandag weer werd ingetrokken. Dat gebeurde toen de Belgische politie hem controleerde op de Rode Kruislaan bij Riemst.

Spoedoverleg NS met bonden na steekincident

Spoedoverleg NS met bonden na steekincident
UTRECHT - De vakbonden hebben donderdagmiddag spoedoverleg met NS naar aanleiding van een incident woensdagavond in Landgraaf waarbij een conducteur in zijn buik werd gestoken. Dat bevestigde een woordvoerder van het spoorbedrijf.

Ook Kreis Heinsberg steunt procedure tegen Tihange

Ook Kreis Heinsberg steunt procedure tegen Tihange
ROERMOND - Ook de Kreis Heinsberg steunt de procedure die onder meer Aken en Maastricht gaan voeren tegen ,,Tihange’’. Aken trekt daarin met Greenpeace op in een poging om de kerncentrale in Tihange via juridische wegen te sluiten. Heinsberg bekijkt nu welke financiële bijdrage aan de procedure kan worden gegeven, maakte de Kreis vandaag bekend.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio