kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Wethouder John Aarts heeft zijn A2-tunnel terug

Wethouder John Aarts heeft zijn A2-tunnel terug
MAASTRICHT - Voor VVD-wethouder John Aarts moet het vanmiddag puur genieten zijn geweest. De afgelopen jaren had hij geregeld behoorlijk de pee in als zijn collega Albert Nuss (PvdA) weer eens een hoge delegatie mocht ontvangen om deze trots rond te leiden in de grootste Maastrichtse bouwput aller tijden. Aarts vond het maar niets. Het project waarvoor hij jaren geleden als wethouder het nodige voorwerk had verricht (met bloed, zweet en tranen), was na veel vijven en zessen goed op streek, en nu plukte een andere bestuurder er zomaar de vruchten van.

Topman Ryanair blijft het allemaal rubbish vinden, net als vorig jaar in Maastricht

Topman Ryanair blijft het allemaal rubbish vinden, net als vorig jaar in Maastricht
MAASTRICHT - We horen het Ryanair-topman Michael O'Leary nog zeggen in januari vorig jaar op Maastricht Aachen Airport, waar zijn maatschappij kort daarvoor een vaste basis had geopend: rubbish!, rubbish!, rubbish!... Vier van zijn piloten hadden via KRO-reporter naar buiten gebracht dat zij door Ryanair onder druk waren gezet om met minder brandstof te vliegen om daarmee geld te besparen. Dit zou al diverse keren bijna tot een ramp hebben geleid. O'Leary kwam persoonlijk naar Maastricht om het negatieve nieuws over zijn luchtvaartmaatschappij luidruchtig te ontkrachten: onzin! Niets...

Tom Dumoulin: terrasje tussen de trainingen door

Tom Dumoulin: terrasje tussen de trainingen door
MAASTRICHT - Maastrichtenaar Tom Dumoulin start zondag op de Markt in Maastricht als kopman van Giant-Shimano in de Amstel Gold Race. De 23-jarige renner kent het parcours van de koers, die hij als kind vaak genoeg zag passeren, als zijn broekzak. Een gepassioneerd wielerliefhebber was hij in zijn jonge jaren niet. ,,Eigenlijk herinner ik me alleen Michael Boogerd nog. Ik volgde het niet zo.'' Vijf vragen aan een van Nederlands grootste wielerbeloften.

Eerste boekpresentatie in Dominicanen nieuwe stijl: Gods Geschenk van Govert Derix

Eerste boekpresentatie in Dominicanen nieuwe stijl: Gods Geschenk van Govert Derix
MAASTRICHT - ,,U moet dit boek meteen gaan lezen en zorgen dat u morgenmiddag om drie uur bij de epiloog bent. U heeft dan op Goede Vrijdag een prachtige ervaring. Gods Geschenk is een geweldige roman over leiderschap.” Dat zei Wim Weijnen, directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging gisteravond tijdens de boekpresentatie van de nieuwe roman van Govert Derix in boekhandel Dominicanen.

Bordeelhoudster mikt op extra klandizie naar aanleiding van Flikken Maastricht

Bordeelhoudster mikt op extra klandizie naar aanleiding van Flikken Maastricht
MAASTRICHT - De eigenaresse van het Maastrichtse bordeel ‘De Zevende Hemel’ hoopt op veel extra klandizie naar aanleiding van de uitzending vanavond van aflevering 6 in de lopende serie van Flikken Maastricht. De aflevering speelt zich gedeeltelijk af in ‘het hemels huisje van plezier’ in de pittoreske Jodenstraat, slechts enkele deuren verwijderd van de redactie van Maastricht.dichtbij.nl.

Politie vindt samoeraizwaard in kofferbak

Politie vindt samoeraizwaard in kofferbak
MAASTRICHT - Donderdagavond heeft de Maastrichtse politie diverse steekwapens in beslag genomen bij een preventief fouilleer-actie op de Olympiaweg. In totaal werden 43 voertuigen en 91 inzittenden gecontroleerd. Naast een samoeraizwaard namen de agenten enkele messen, een honkbalknuppel en een boksbeugel in beslag.

Presentatie nieuw college in Muziekgieterij

Presentatie nieuw college in Muziekgieterij
MAASTRICHT - Zelf had hij gedacht er op 25 april uit te zijn, maar de Maastrichtse formateur André Willems is sneller dan hijzelf had gedacht. Vanmiddag om 14 uur presenteert hij samen met zijn collega-formateur Wil Rutten de wethoudersploeg die Maastricht de komende vier jaar moet gaan besturen. Dat gebeurt op basis van het coalitieakkoord dat inmiddels tot in de kleinste details is ingevuld. De presentatie van het akkoord en de portefeuilleverdeling vindt plaats in de Muziekgieterij.

CDA Maastricht niet blij met hotel in Lutherse kerk

CDA Maastricht niet blij met hotel in Lutherse kerk
MAASTRICHT - Het CDA Maastricht zet vraagtekens bij de voorgenomen verbouwing van een groot gedeelte van de Lutherse Kerk in de Hondstraat in Maastricht tot hotel. De partij is van mening dat de voorgenomen hotelfunctie geen recht doet aan het monumentale gebouw in het centrum van Maastricht en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Extra fietsenstallingen in verband met Goede Vrijdag

Extra fietsenstallingen in verband met Goede Vrijdag
MAASTRICHT - Vanwege de verwachte drukte in verband met Goede Vrijdag heeft de gemeente twee extra ‘mobiele’ fietsenstallingen in het centrum neergezet: één voor de ingang van het gemeentehuis op Mosae Forum en één aan de zuidkant van het Vrijthof, tussen de beeldengroep en de kerk. Van de stallingen kan gratis gebruik worden gemaakt, aldus Maastricht bereikbaar.

Voorzitter Senioren Partij naar aanleiding van verduistering: kascommissie heeft zitten slapen

Voorzitter Senioren Partij naar aanleiding van verduistering: kascommissie  heeft zitten slapen
MAASTRICHT - Voorzitter Olaf Penn van de Senioren Partij Maastricht heeft zware kritiek op de kascontrolecommissie van zijn partij. Die heeft volgens hem vijf jaar lang haar werk slecht gedaan. ,,Het was ouwe jongens krentenbrood. Ze hebben zich laten misleiden. Voortaan schakelen we een accountant in", aldus de partijvoorzitter en tevens echtgenoot van Annemarie Penn-te Strake, voormalig hoofdofficier van justitie en vorige maand informateur bij de coalitieonderhandelingen in Maastricht.

Penningmeester Senioren Partij Maastricht verduisterde tienduizenden euro’s

Penningmeester Senioren Partij Maastricht verduisterde tienduizenden euro’s
MAASTRICHT - De penningmeester van de Senioren Partij Maastricht heeft in vijf jaar tijd duizenden euro’s uit de partijkas verduisterd. Dat heeft partijsecretaris Toon van Rassel via een persbericht bekendgemaakt. De inmiddels op non-actief gestelde penningmeester zou dit zelf hebben verteld aan het bestuur van de partij. Om hoeveel geld het exact gaat is niet duidelijk. Dagblad de Limburger meldde donderdagavond dat het gaat om tienduizenden euro's.

Agressieve man uit Valkenburg schopt Belgische agent in Maaseik het ziekenhuis in

Agressieve man uit Valkenburg schopt Belgische agent in Maaseik het ziekenhuis in
ROERMOND - Een 21-jarige man uit Valkenburg heeft vandaag in Maaseik, vlak over de grens bij Roosteren, een Belgische politieagent zo ernstig mishandeld, dat de man meerdere gecompliceerde beenbreuken opliep en naar het academisch ziekenhuis in Leuven gebracht moest worden. Dat maakt het parket in Tongeren (B) vandaag bekend.

'Komst topwetenschapper feestje van de hele regio'

'Komst topwetenschapper feestje van de hele regio'
MAASTRICHT - De meest ondernemende wetenschapper van Nederland wordt hij wel genoemd, de Twentse hoogleraar (nog even) Clemens van Blitterswijk, die binnenkort neerstrijkt in Maastricht. De internationaal hoog aangeschreven topwetenschapper – hij was zo’n 17 jaar verbonden aan de Twentse universiteit - is specialist op het gebied van de ontwikkeling van materialen voor botherstel. En de kennis op dat gebied reikt verder dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen.

Nieuwe kunststoffabriek op Chemelot levert uiteindelijk 400 banen op

Nieuwe kunststoffabriek op Chemelot levert uiteindelijk 400 banen op
GELEEN - Het nieuwe bedrijf QCP gaat op industrieterrein Chemelot in Geleen een fabriek bouwen voor de productie van grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie. Het gaat om het recyclen van kunststof tot een hoogwaardig nieuw product. Daarvoor worden kunststoffen gebruikt uit huishoudens en industrie. Dat maakte directeur Huub Meessen van de nieuwe fabriek donderdag in Geleen bekend.

[video] Geheimzinnige politiemacht in Wittevrouwenveld

[video] Geheimzinnige politiemacht in Wittevrouwenveld
MAASTRICHT - Wat deden al die politievoertuigen de afgelopen nacht in Wittevrouwenveld? Dat is een vraag die veel inwoners van de Maastrichtse wijk vandaag heeft bezighouden. Tussen 23 uur gisteravond en 3 uur vannacht reden zo’n twintig politievoertuigen, waaronder een bus van de Mobiele Eenheid, rondjes door de buurt. Wat die politiemacht kwam doen is onbekend. Politiewoordvoerder Jolanda Dols wist het gisteravond ook niet. Het zou te maken kunnen hebben met een mishandeling eerder die avond op het Friesenplein, opperde ze. Wat die mishandeling inhield en wie het slachtoffer is gew...

Amateurfilm over de Oranjes: Bernhard nam een koelbox vol witte wijn mee naar de gorilla's

Amateurfilm over de Oranjes: Bernhard nam een koelbox vol witte wijn mee naar de gorilla's
MAASTRICHT - Twee preuvenelappen kregen amateurfilmers vorig jaar, als ze de moeite namen om tijdens het Preuvenemint in de Hoofdwacht hun amateurfilms over het Koninklijk Huis te laten zien aan de makers van een documentaire over het onderwerp. De medewerkers van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, hét nationaal archief als het gaat om audiovisueel materiaal, zorgden bij die gelegenheid voor afspeelapparatuur, want veel materiaal was zo oud dat het maar de vraag was of de makers de juiste apparatuur nog wel in huis zouden hebben.

Vrachtauto rijdt door na aanrijding met fietser

Vrachtauto rijdt door na aanrijding met fietser
MEERSSEN - Vanmiddag is op de Ambyerweg in Meerssen een fietsster door een oranje vrachtwagen geschept. De truck zou vervolgens door zijn gereden, dat laat de de politie in een burgernetbericht weten. Niet veel later wist de politie te achterhalen wie de vrouw van de fiets heeft gereden. De vrouw zou op wat schaafwonden na niet ernstig gewond zijn geraakt.

Verblijfplaatsen Geelbuikvuurpad 'zomerklaar gemaakt'

Verblijfplaatsen Geelbuikvuurpad 'zomerklaar gemaakt'
VALKENBURG - In de heuvellandgemeenten Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Vaals, Simpelveld en Valkenburg worden de komende weken meer dan zestig waterbiotopen ‘zomerklaar gemaakt’ voor het ernstig bedreigde geelbuikvuurpadje. Leden van het platform Geelbuikvuurpad gaan daarbij over tot het graven van sleuven in de nabijheid van waterpoelen.  Ook worden er ‘karrensporen’ gemaakt waar de eitjes van het exotisch uitziend padje zich snel kunnen ontwikkelen. In zes weken tijd evolueren de eitjes tot kruipende landdiertjes.

Chronisch zieke kinderen voor één dagje piloot

Chronisch zieke kinderen voor één dagje piloot
MAASTRICHT - Voor 55 chronisch zieke en gehandicapte kinderen komt zaterdag een droom uit als zij voor één keer in hun leven piloot mogen zijn. De kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar, zijn door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om op Maastricht Aachen Airport onder begeleiding van ervaren piloten een individuele vlucht te komen maken, in het bijzijn van hun ouders en hun broertjes en zusjes. Voor een aantal kinderen begint de dag extra speciaal, omdat zij ‘s morgens onder politiebegeleiding in een konvooi van vrachtwagens vanaf het voetbalstadion van MVV naar Maastricht...

Rabobank voor drie seizoenen co-sponsor MVV

Rabobank voor drie seizoenen co-sponsor MVV
MAASTRICHT - Rabobank Maastricht en Omstreken is de komende drie seizoenen co-sponsor van MVV Maastricht. De samenwerking tussen de bank en de Maastrichtse voetbaltrots wordt morgen officieel bekrachtigd. Dat gebeurt in stadion de Geusselt in Maastricht, voorafgaand aan de derby tussen MVV en Fortuna, waarvan de aftrap om 20 uur plaatsvindt.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Een site van Telegraaf Media Nederland