kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Politie vindt geladen revolver en 18 kilo wiet in woning

Politie vindt geladen revolver en 18 kilo wiet in woning
MAASTRICHT - De politie heeft gisteravond op de Borgharenweg in Maastricht een 34 jarige vrouw en 44 jarige man in hun woning gearresteerd. In de woning van het dealende echtpaar vonden agenten onder meer een doorgeladen revolver, maakte de politie vandaag bekend. Verder werd in huis achttien kilo wiet gevonden.

MVV Maastricht verwelkomt studenten in eigen studentenvak

MVV Maastricht verwelkomt studenten in eigen studentenvak
MAASTRICHT - MVV Maastricht lanceert met ingang van 1 januari 2016 een studentenvak op de Q- parktribune, vak A. MVV Maastricht wil hiermee studenten nog meer betrekken bij club en stad. Maastricht is e´e´n van de grootste studentensteden in Nederland, maar het is een doelgroep die momenteel nog moeilijk haar weg vindt naar De Geusselt. Door middel van het lanceren van een studentenvak rekent MVV erop dat de club de studenten vaker in het stadion mag verwelkomen.

Limburgse zakenman neemt Roda JC over

Limburgse zakenman neemt Roda JC over
KERKRADE - Voetbalclub Roda JC komt in handen van de Limburgse zakenman Frits Schrouff. Die neemt de aandelen van de club over, staat in een intentieverklaring. De eredivisionist uit Kerkrade kan daardoor schulden afbetalen en ,,in alle rust werken aan een gezonde toekomst'', schrijft Roda op de website.

Synagoge extra beveiligd

Synagoge extra beveiligd
MAASTRICHT - De synagoge in Maastricht wordt extra beveiligd. Rond het Joodse gebedshuis worden onder meer extra camera’s geplaatst. Verder staat er een extra surveillancewagen van de politie en worden ook andere niet nader genoemde maatregelen getroffen.

Trekt de gouverneur Maastricht voor?

Trekt de gouverneur Maastricht voor?
MAASTRICHT - Gouverneur Theo Bovens wekt de suggestie bepaalde gebieden in Limburg voor te trekken boven andere gebieden. Met name zou het hart van de gouverneur vooral voor Maastricht kloppen, terwijl hij Roermond al twee keer in de kou liet staan. Dat hoeft niet zo te zijn, maar door zijn uitlatingen op social media wekt hij wel die indruk bij de bevolking. Dat is kort samengevat de strekking van vragen van de Socialistische Partij (SP) over de houding van de gouverneur inzake de rechtbanken. De SP roept de gouverneur op voortaan voorzichtiger te zijn met zijn uitspraken in dit soort zake...

Vorkje prikken met vrouwen asielzoekerscentrum

Vorkje prikken met vrouwen asielzoekerscentrum
MAASTRICHT - Een vorkje prikken met enkele vrouwen van het asielzoekerscentrum azc in Maastricht, dat leek de dames van  Lions Club Maastricht 6211, kortweg LCM6211, wel een goed idee tijdens hun actieweek. Want daar zitten we nu midden in, het was gisteren dag 2 van die week, met nog drie dagen te gaan.

900 asielzoekers in voormalige NS-Ordenburg Vogelsang

900 asielzoekers in voormalige NS-Ordenburg Vogelsang
KEULEN - De Bezirksregierung Köln wil op de voormalige NS-Ordenburg Vogelsang 900 asielzoekers huisvesten. Keulen is een van vijf Regierungsbezirke van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het hoog in Nationalpark Eifel gesitueerde Vogelsang behoorde samen met de NS-Ordensburgen Krössinsee (Pommern), Sonthofen (Allgäu) Vogelsang (Eifel) en Mariënburg ( het huidige Poolse Malbork) tot de elitescholen waar het Hitler-regime Ordensjunkern tot ‘stramme Vorzeige-Nazi’s' opleidde.

Maastrichtse boksers houden Limburgse eer hoog tijdens NK

Maastrichtse boksers houden Limburgse eer hoog tijdens NK
MAASTRICHT - Drie boksers uit Maastricht hebben zich geplaatst voor de finalepartij tijdens het NK boksen in Rotterdam.

Politie verspreidt foto van verdachte terreuraanslagen Parijs

Politie verspreidt foto van verdachte terreuraanslagen Parijs
BRUSSEL - De politie heeft opnieuw een foto gepubliceerd van een van de terreurverdachten, die op vrijdag 13 november dood en verderf zaaiden in de Franse hoofdstad. Ook in Limburg vraagt de politie mensen direct 112 te bellen zodra iemand deze man ziet. Het gaat om Mohammed Abrini, ook wel omschreven als de chauffeur van Salah Abdeslam. De politie vraagt om de foto plus oproep zoveel mogelijk te delen en te verspreiden. Man niet zelf aanspreken, maar 112 bellen.

Seniorenmiddag - "We zijn in de buurt"!

Seniorenmiddag - "We zijn in de buurt"!
MAASTRICHT - Op zaterdag 12 december tussen 14.00 en 17.00 uur is er een gezellige middag voor senioren in de Sterzaal in de Bredestraat in Maastricht. De middag borduurt voort op het succes van de vorige keer.  Thema is ’We zijn in de buurt’.

Ghislaine Fonteijn-Driessen nieuwe Directeur MIK Kinderopvang.

Ghislaine Fonteijn-Driessen nieuwe Directeur MIK Kinderopvang.
MAASTRICHT - Ghislaine Fonteijn (55) wordt per 1 februari 2016 de nieuwe Directeur van MIK Kinderopvang. De afgelopen 3 jaar was zij Directeur van Kinderopvang ’t Nest in Horst aan de Maas. Daarvoor was zij jarenlang Directeur van de Stichting Peuterspeelzalen Venray en, het door haarzelf opgerichte, Kinderwereld Venray. ‘Een leven in kinderopvang’, zoals Fonteijn het graag typeert.

PvdA wil rem op verspilling gemeentegeld aan ICT

PvdA wil rem op verspilling gemeentegeld aan ICT
MAASTRICHT - De PvdA-fractie in de Maastrichtse gemeenteraad wil dat er een eind komt aan het verspillen van bakken geld aan ICT. De PvdA wijst erop dat onder meer Eindhoven zelf een coöperatie heeft opgericht voor de eigen ICT, en dat is aanzienlijk goedkoper dan een beroep te moeten doen op de twee bedrijven die in Nederland feitelijk een monopolie hebben en daarmee markt en marktprijzen lijken te dicteren.

Universiteit Maastricht in top 10 jonge universiteiten

Universiteit Maastricht in top 10 jonge universiteiten
MAASTRICHT - De Universiteit Maastricht behoort tot de beste jonge universiteiten wereldwijd; dit jaar behaalt de UM een achtste plaats in de QS ’Top 50 under 50’. Deze ranking speciaal voor universiteiten jonger dan 50 jaar wordt in 2015 voor de 5e keer gepubliceerd.

COLUMN Piet Poell: Sinterklaas

COLUMN Piet Poell: Sinterklaas
MAASTRICHT - Ik schmink me af en ik hou ermee op. Elk jaar hetzelfde liedje. Met de stoomboot vanuit Spanje en dan zit je twee weken op het water alleen maar al die zoetigheid te vreten, want de goedheiligman wil dat we hetzelfde lot ondergaan als de kinderen. Staan we bij aankomst te krimpen van de scheurbuik, maar er moet eerst vrolijk gezwaaid worden naar al die krijsende en oververwende obesitas-kleuters die op alle kades staan te huilen, bang dat ze niet genoeg krijgen. Crisis in Holland. Dan kom eens kijken in Spanje, zou ik zeggen.

Te gekke tegoed bon voor stichting Horizon

Te gekke tegoed bon voor stichting Horizon
MAASTRICHT - Nieuwe Lions Club Maastricht (Lions Club Maastricht 6211, oftewel LCM6211) heeft gisteren de ‘Te gekke Tegoedbon’ uitgereikt. Deze eerste dames Lions Club in Maastricht reikte de bon uit aan de stichting Horizon voor vrouwen met psychische problemen. Voor hen is de drempel soms groot om de deur uit te gaan en  gewoon even onbezorgd te genieten van een kopje koffie met iets lekkers. Vanuit die gedachte heeft LCM6211 de ‘Te Gekke Tegoedbon’ in het leven geroepen voor vrouwen met psychische problemen en hun maatje van de Stichting Horizon.

VIDEO: Lange adem voor neushoorn en dierverzorgers GaiaZOO

VIDEO: Lange adem voor neushoorn en dierverzorgers GaiaZOO
KERKRADE - Ruim anderhalf jaar geleden raakte neushoorn Thabo gewond aan zijn poot tijdens een stoeipartij met zijn vader. Ondanks langdurige verzorging door zijn enorm toegewijde verzorgers, is de wond nog steeds niet hersteld. De behandeling van een pootwond van deze omvang bij neushoorns is uitzonderlijk binnen de dierentuinwereld. In de hoop het genezingsproces te bespoedigen nam GaiaZOO afscheid van zijn halfbroer Sam, die naar Portugal vertrok. De dierenverzorgers kunnen zich nu volledig richten op het herstel van Thabo. Middels een TV-scherm in de ZOO worden bezoekers geïnformeerd ov...

Politie doet inval in azc in Gangelt bij Schinveld

Politie doet inval in azc in Gangelt bij Schinveld
SCHINVELD/GANGELT - Een arrestatieteam van de Duitse politie is vanmiddag rond 14.00 uur binnen gevallen in het asielzoekerscentrum azc in Gangelt, net over de grens bij Schinveld. Bij die inval werd een 28-jarige man uit Tunesië opgepakt. Dat maakte de Duitse politie vandaag bekend.

Midden- en Zuid-Limburg bepaald niet kinderrijk

Midden- en Zuid-Limburg bepaald niet kinderrijk
MAASTRICHT - Relatief de meeste kinderen wonen op Urk, in Renswoude, Staphorst en Lansingerland. ‘Kindluw’ is het in het midden en zuiden van Limburg, zoals in Maastricht, Vaals en Beek. Het afgelopen decennium is het aantal kinderen onder de twaalf jaar afgenomen in Nederland. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

UPDATE: Onderzoek naar mysterie van verlaten truck op A2

UPDATE: Onderzoek naar mysterie van verlaten truck op A2
GRONSVELD - De politie stelde vanmiddag een onderzoek in naar het mysterie van een verlaten vrachtwagen op een parkeerplaats langs de A2 bij Gronsveld. Het Engelse bedrijf Ferroline Group waarvan de vrachtwagen is belde de politie dat het al sinds zaterdag geen contact meer krijgt met de uit Estland afkomstige chauffeur. Vrachtwagen met lading staan onbeheerd langs de A2 voor de plaatselijke McDonalds.

Euregionale samenwerking in promoten kersttoerisme

Euregionale samenwerking in promoten kersttoerisme
MAASTRICHT - De Euregionale kerstmarkten zijn al jarenlang populaire bestemmingen voor verblijfsgasten en dagjesmensen. Zo bezoeken bijvoorbeeld ieder jaar circa anderhalf miljoen mensen de kerstmarkt in Aken, verwelkomt Kerststad Valkenburg zo’n 350.000 bezoekers, Luik heeft ook anderhalf miljoen bezoekers en trekt Magisch Maastricht een kleine miljoen bezoekers. Stuk voor stuk unieke kerststeden met indrukwekkende bezoekersaantallen die op hele korte afstand van elkaar liggen, aldus de VVV in Zuid-Limburg. Waar tot voor kort de markten voornamelijk vanuit de eigen regio werden gepromoot, ...
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio