kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

azM Herstelzorg gaat verhuizen

azM Herstelzorg gaat verhuizen
MAASTRICHT - azM Herstelzorg, instelling voor geriatrische revalidatie, gaat binnenkort verhuizen. De instelling zal tijdelijk haar intrek nemen in het voormalige verzorgingshuis Molenhof aan de St. Pieterstraat in Maastricht. azM Herstelzorg huurt momenteel een verdieping in verpleeghuis Klevarie van Envida aan de Polvertorenstraat in Maastricht. Dat gebouw zal echter volgend jaar gesloopt worden. En de nieuwe huisvesting van azM Herstelzorg vlakbij het Maastricht UMC+, Mosae Vita, moet nog gebouwd worden. Dat noopt azM Herstelzorg om tijdelijk elders onderdak te zoeken, maakte het zie...

Elektriciën opgepakt om knoeien met stroommeters

Elektriciën opgepakt om knoeien met stroommeters
LANDGRAAF - De politie heeft vanochtend in zijn woning in Landgraaf een 62-jarige elektriciën opgepakt op verdenking van het knoeien met stroommeters. Door dat geknoei kunnen wiettelers illegaal stroom aftappen. De man uit Landgraaf is als elektriciën werkzaam in de energiebranche en ‘klust’ daarnaast bij in het hennepwereldje, liet de politie vandaag weten.

Winkels blijven op zondag open

Winkels blijven op zondag open
MAASTRICHT - De winkels blijven open op zondag. Het koopgrage publiek weet de stad immers op zondag goed te vinden. Voor het college van burgemeester en wethouders (B&W) reden genoeg om het winkelen op zondag ook voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt.

Wizz Air vliegt niet meer op Boedapest vanuit Maastricht

Wizz Air vliegt niet meer op Boedapest vanuit Maastricht
MAASTRICHT - Luchtvaartmaatschappij Wizz Air houdt op met vliegen naar Boedapest vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA). De Hongaarse prijsvechter is teleurgesteld in de verwachtingen voor deze lijn, die in mei van start ging. Vanaf 12 december trekt Wizz Air de stekker uit deze vlucht, laat luchtvaartnieuws.nl weten.

Jaarprogramma evenementen 2016 gepresenteerd

Jaarprogramma evenementen 2016 gepresenteerd
MAASTRICHT - De gemeente Maastricht heeft vanmiddag het Jaarprogramma Evenementen voor 2016 bekend gemaakt. Dat laat zien welke evenementen in het komende jaar waar in de stad worden georganiseerd, en hoe lang deze plaatsvinden. Met het programma wil het stadsbestuur de positieve effecten (amusement, bestedingen, versterking imago) en de leefbaarheid van de stad in evenwicht brengen. De gemeente Maastricht publiceert samen met de VVV/Maastricht Marketing een uitgebreider overzicht van het jaarprogramma in kalendervorm onder de titel “Maastricht Agenda”.

Ruwbouw 22 kunstwerken A2-traverse afgerond

Ruwbouw 22 kunstwerken A2-traverse afgerond
MAASTRICHT - De ruwbouw van viaduct Noorderpoort-Zuid in het noorden van Maastricht is klaar. Daarmee is de ruwbouwfase van de 22 kunstwerken voor het project A2 Maastricht afgerond. In de infrastructuur is een kunstwerk geen schilderij om thuis aan de muur te hangen, maar een bouwwerk dat niet bestemd is voor bewoning. Het bekendste kunstwerk van A2 Maastricht is de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland, de Koning-Willem Alexandertunnel. Minder bekend zijn 21 andere kunstwerken, waaronder bruggen, ecoducten en fly-overs. Ze zijn onderdeel van ‘de Groene Loper’, het plan van aannemer Av...

Onderzoek samenhang oerbacterie in darmen en kinderobesitas

Onderzoek samenhang oerbacterie in darmen en kinderobesitas
MAASTRICHT - Een veelvoorkomend micro-organisme in het maagdarmstelsel blijkt een graadmeter voor het ontwikkelen van overgewicht bij kinderen. Hoe groter de aantallen van de op een bacterie lijkende levensvorm (een zogeheten archaea, ofwel oerbacterie) des te groter het risico op overgewicht. Dat concluderen wetenschappers van het Maastricht UMC+ uit onderzoek onder bijna 500 kinderen in de leeftijd van zes tot tien jaar.

Kaboom Hotel Maastricht winnaar Best Hotel Concept 2015

Kaboom Hotel Maastricht winnaar Best Hotel Concept 2015
MAASTRICHT - Tijdens de Hospitality & Style Awards 2015 is Kaboom Hotel Maastricht uitgeroepen tot Best Hotel Concept, de jaarlijkse award van Entree Magazine voor het meest originele hotelconcept. Volgens de onafhankelijke jury van het magazine bestaande uit elf professionals, scoort Kaboom Hotel het hoogst op creativiteit, vertaling van het concept naar het interieur, innovatie-gehalte en de doorvertaling naar de details. De bekendmaking van de winnaars vond plaats op maandag 30 november in Studio21 te Hilversum tijdens de negende editie van dit jaarlijkse hoogtepunt voor de hospitali...

COLUMN Piet Poell: Liedje

COLUMN Piet Poell: Liedje
MAASTRICHT - We zijn aan de beterende hand: God keert terug in de politiek. Ooit hadden we de scheiding van kerk en staat, maar die is niet meer houdbaar, want God wil zijn troon terug. Jahweh, Allah. Het is nog even gokken onder welke naam hij zijn oude stekkie betrekt, maar dat Hij zal komen is zeker, dat hebben zijn profeten voorspeld, Christus, Mohammed en recenter nog Lou de Palingboer en die maf in Vlodrop.

COLUMN Dion van Rijn: Dombo en de Kwekker

COLUMN Dion van Rijn: Dombo en de Kwekker
MAASTRICHT - Ik heb niet veel verstand van journalistiek, maar ik heb toch echt het gevoel dat een regionale zender haar journalistieke dieptepunt heeft bereikt. Ik heb het niet over hun bedenkelijke rol bij het drama in Reuver, waar zij met het zogenaamde live verslaggevers de reddingsactie in het gevaar bracht; en ook niet over hun geweldige diepte-interview, toen een arme kraanmachinist een kabel kapot trok en half Roermond, inclusief het ziekenhuis, zonder stroom zette. Een razende reporter wist de man op te sporen, om hem te ondervragen over hoe hij zich voelde toen hij de leiding kapo...

Het nieuwe Platbook komt eraan

Het nieuwe Platbook komt eraan
MAASTRICHT - Op woensdag 16 december verschijnt Platbook 15. Onder redactie van schrijfster Elle Eggels wordt in het 15e deel van de reeks bloemlezingen uit het Limburgs 37 literaire werken van net zoveel Limburgse auteurs gepresenteerd in café De Tramhalte in Roermond om 19.30 uur. Publiek is daarbij natuurlijk ook van harte welkom. Zoals altijd wordt van de presentatie is een gezellig evenement met veel voordrachten gemaakt.

Toeristisch Zuid-Limburg in actie voor het Glazen Huis

Toeristisch Zuid-Limburg in actie voor het Glazen Huis
MAASTRICHT - Afgelopen weekend startte officieel de door de VVV voorbereide Kras-Kortingskaarten-actie voor gasten en inwoners, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het Glazen Huis dat vanaf 18 december in Heerlen komt te staan. Wethouder Jan Vermeer van de Gemeente Valkenburg aan de Geul en adjunct directeur Edith Kurris van de VVV Zuid-Limburg beten dit weekend de spits af. Ze verkochten voor één europer stuk de kaarten aan bezoekers van Kerststad Valkenburg, die hun bijdrage in het speciaal voor dit doel gemaakte ‘Limburgse Glazen Spaarhuisje’ konden storten.

Veelbelovend MVV afgestraft door Fortuna

Veelbelovend MVV afgestraft door Fortuna
MAASTRICHT - In de elfde minuut leek MVV de trend te zetten door Fortuna in de Geusselt op achterstand te zetten. Een voorzet van Croux leidde tot een onfortuinlijke eigen goal van Jordie Briels: 1-0 voor MVV. Slecht nieuws voor Fortuna, op één na de hekkensluiter van de Jupiler League. Fortuna was even van de leg af. De ploeg uit Sittard-Geleen werd toegejuicht door zeven bussen vol supporters en veerde snel weer op.

Dumoulin opnieuw wielrenner van het jaar

Dumoulin opnieuw wielrenner van het jaar
DEN BOSCH - Tom Dumoulin is voor het tweede jaar op rij gekozen tot Wielrenner van het Jaar. Op het Wielergala in Den Bosch kreeg de 25-jarige Limburger maandagavond de bijbehorende Gerrit Schulte Trofee uitgereikt.

Hoge onderscheiding voor emeritus hoogleraar MUMC+

Hoge onderscheiding voor emeritus hoogleraar MUMC+
MAASTRICHT - Prof. dr. Sjef van der Linden, emeritus hoogleraar reumatologie van het Maastricht UMC+, heeft een hoge Amerikaanse onderscheiding gekregen. Van der Linden is door het American College of Rheumatology (ACR) benoemd tot Master.

Verdachte van overvallen aangehouden

Verdachte van overvallen aangehouden
MAASTRICHT - Afgelopen vrijdag is een verdachte aangehouden op verdenking van een overval op een winkel. Dat maakt de politie vandaag overigens pas bekend.

Burgemeester Penn: Besluit rechtbanken is goed nieuws

Burgemeester Penn: Besluit rechtbanken is goed nieuws
MAASTRICHT - “Dat de rechtbank in Maastricht volwaardig open blijft is zeer goed nieuws''. Dat laat burgemeester Annemarie Penn-te Strake vanmiddag weten in een reactie op het besluit van de Raad voor de Rechtspraak, eerder vandaag. ,,Het doel, een toegankelijke rechtspraak voor iedereen, wordt behaald wanneer alle zaken die op Zuid-Limburg betrekking hebben in de rechtbank in Maastricht worden afgehandeld'', aldus Penn.

Cel en tbs om doden bewoner Leger des Heils

Cel en tbs om doden bewoner Leger des Heils
MAASTRICHT - De 28-jarige Gerard M. is tot vijf jaar cel en tbs veroordeeld voor het doden van Pascal Brouwers bij het Leger des Heils in Maastricht. Volgens de rechtbank in Maastricht heeft M. op 6 december 2014 in het halletje van de dag- en nachtopvang van het Leger des Heils met het slachtoffer gevochten.

Rechtbank Maastricht blijft de grootste

'Wietteelt moet uit illegale circuit'

'Wietteelt moet uit illegale circuit'
DEN HAAG - De burgemeesters van de acht coffeeshopgemeenten in Limburg hebben er in het recente verleden al vaker voor gepleit: doe iets aan de criminaliteit door de wietmaffia door wietteelt de reguleren. Maak er ,,gemeentewiet'' van, laat wiet produceren onder toezicht van de gemeenten. Nu heeft ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dit idee omarmd.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio