De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

(Bijna) laatste kans voor tunnel rondleiding!

(Bijna) laatste kans voor tunnel rondleiding!
MAASTRICHT - Na augustus stopt het Projectbureau A2 met de befaamde tunnelrondleidingen. In juli (en deze maand is al bijna voorbij) en augustus kunnen groepen nog een rondleiding krijgen, maar daarna is het afgelopen. Overigens ook weer niet helemaal en definitief: U krijgt komend najaar nog een allerlaatste kans tijdens het Tunnelweekend op 29 en 30 oktober!

Beleef de middeleeuwen op de Kasteelruïne en in de Fluweelengrot

Beleef de middeleeuwen op de Kasteelruïne en in de Fluweelengrot
VALKENBURG - De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. De Fluweelengrot is een van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg. De grot en de ruïne vormen samen een leuke en interessante belevenis voor jong en oud! In de zomerperiode worden roofvogelshows georganiseerd op de Kasteelruïne. In de Fluweelengrot vinden in deze periode extra uitgebreide avondrondleidingen plaats.

Drie stagiairs bij wielerploeg Giant-Alpecin

Drie stagiairs bij wielerploeg Giant-Alpecin
DEVENTER - Wielerploeg Giant-Alpecin geeft dit najaar drie wielrenners de kans op het hoogste niveau uit te komen. Jochem Hoekstra, Martijn Tusveld en de Duitser Max Kanter rijden vanaf maandag voor de WorldTourploeg.

Bijna anderhalf miljoen euro voor Limburgs longonderzoek in Maastricht en Horn

Bijna anderhalf miljoen euro voor Limburgs longonderzoek in Maastricht en Horn
MAASTRICHT - Het Longfonds maakt vandaag bekend 2,1 miljoen euro te willen investeren in drie innovatieve onderzoeksprojecten op het gebied van longziekten. Twee van de drie projecten zullen plaatsvinden op Limburgse bodem. Zo ontvangt expertisecentrum CIRO in Horn een beurs voor een studie naar ernstige moeheid bij COPD. Het Maastricht UMC+ ontvangt een subsidie voor onderzoek naar de inzet van stamcellen om longproblemen bij te vroeg geboren baby’s aan te pakken. Het Longfonds stimuleert de onderzoeken met de steun van donateurs.

Registratie deelnemers Ironman op koers

Registratie deelnemers Ironman op koers
MAASTRICHT - Ironman 2016 in Maastricht gaat komende zondag 31 juli van start. Het aantal deelnemers zal dit jaar ergens rond de 1800 liggen. Vandaag vond de registratie plaats van de deelnemers. Die kwamen niet alleen uit de euregio maar zelfs uit landen zoals Israël.

Selecte kopgroep van fietsers krijgt als eerste Docfest 2016 milieu-neutrale fietsbord uitgereikt!

Selecte kopgroep van fietsers krijgt als eerste Docfest 2016 milieu-neutrale fietsbord uitgereikt!
MAASTRICHT - Donderdagochtend heeft Docfest Maastricht (www.docfest.eu) zijn eigen bijdrage geleverd aan de stroom actueel fietsnieuws: een selecte kopgroep van culturele fietsers (waaronder Kiki van Aubel -Festival regisseur- Ron van de Bolt en Richard Dols -de beide initiatiefnemers-) kreeg als eerste het Docfest 2016 milieu-neutrale fietsbord uitgereikt!

Hotel Cup met veel aandacht voor welzijn en gezondheid

Hotel Cup met veel aandacht voor welzijn en gezondheid
MAASTRICHT - Op dinsdag 11 oktober vindt de eerste editie van de Hotel Cup plaats in Maastricht, parallel aan de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht. Maximaal 30 teams zullen het tegen elkaar opnemen in een volleybal- en voetbaltoernooi. Daarnaast worden de deelnemers voorzien van belangrijke informatie over welzijn en gezondheid.

Ook Bilzen en Riemst liggen zondag plat door Ironman

Ook Bilzen en Riemst liggen zondag plat door Ironman
RIEMST - Niet alleen in Maastricht zijn er afzettingen, omleidingen en uitvallende bussen als gevolg van Ironman komende zondag. Ook onze Belgische buurgemeenten worden door het sportieve evenement getroffen. Dit omdat Ironman zoals bekend de grens over steekt. Het volledige parcours in Bilzen en Riemst wordt zondag volledig afgesloten voor alle verkeer, laat de Belgische vandaag politie weten.

Two girls in China: In de voetsporen van de Jezuïeten

Two girls in China: In de voetsporen van de Jezuïeten
MAASTRICHT - Samantha Jenkins (UK) en Angelica Giombini (Italië), twee enthousiaste studenten van de Universiteit Maastricht (UM), maken in augustus een reis door China. De leidraad voor hun reis is de China Illustrata, een zeventiende-eeuwse verzameling reisverslagen van de jezuïet Athanasius Kircher. Zij krijgen een unieke kans om de huidige gewoonten van de lokale bevolking te vergelijken met de beschrijvingen in de reisverslagen van Kircher. Met dit initiatief wil de Universiteitsbibliotheek (UB) de prachtig geïllustreerde historische reisboeken in haar Bijzondere Collecties onder de aa...

OPINIE: Met geen “Penn” te beschrijven

OPINIE: Met geen “Penn” te beschrijven
MAASTRICHT - Afgelopen zaterdag las ik een stuk in De Limburger dat me ogenblikkelijk maagkrampen bezorgde. Onze burgemeester, mevrouw Penn, stak uitgebreid de loftrompet over haar eigen optreden inzake de AZC’s in Maastricht. Ze verklaarde een bepaald soort leiderschap te bezigen dat nodig zou zijn om dit soort conflictueuze zaken te kunnen regelen. Ze beriep zich op “een dieper besef dat het niet anders kan”. Dit soort redeneringen brengt mij in opperste staat van wantrouwen.

Geen bussen in centrum Maastricht tijdens triatlon IRONMAN

Geen bussen in centrum Maastricht tijdens triatlon IRONMAN
MAASTRICHT - Tijdens de triatlon IRONMAN Maastricht op zondag 31 juli 2016 rijden de bussen van openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg in het betreffende gebied een omleiding. Hierdoor vervallen halten. Ook bestaat er kans op vertraging. De route van Ironman loopt dit jaar door zowel Nederlands als Belgisch Limburg. De start en finish zijn in het centrum van Maastricht. Dit heeft gevolgen voor het openbaar vervoer in en om Maastricht. Dit betekent dat in het stadscentrum van Maastricht de hele dag geen bussen kunnen komen.

IRONMAN Maastricht - The cross border edition: een overzicht

IRONMAN Maastricht - The cross border edition: een overzicht
MAASTRICHT - Komende zondag 31 juli komt IRONMAN voor de tweede keer naar Maastricht en regio en met een nieuw parcours, een Night Run op 29 juli en IRONKIDS op 30 juli is het evenement uitgegroeid tot een driedaagse en grensoverschrijdende sportbeleving. Maar liefst tweeduizend professionele atleten en liefhebbers uit 58 landen staan zondagmorgen 31 juli in Maastricht voor dag en dauw aan de start voor de ultieme sportieve krachtproef: 3,8 kilometer zwemmen in de Maas, 180 kilometer fietsen door het Limburgse heuvelland en 42,2 kilometer hardlopen in en rond Maastricht.

Dumoulin stapt af in Chaam

Dumoulin stapt af in Chaam
CHAAM - Tom Dumoulin is woensdag na een uur koers afgestapt in het criterium de Acht van Chaam. De Limburger kreeg op de vele klinkertjes van het parcours last van zijn gekwetste pols.

Provincie Limburg wil VDL Nedcar de ruimte geven

Provincie Limburg wil VDL Nedcar de ruimte geven
MAASTRICHT - Met de overname van de grondposities van LIOF wil de provincie Limburg garanderen dat VDL Nedcar zich in de toekomst op de huidige locatie kan blijven ontwikkelen. Gedeputeerde Staten vraagt het Limburgs Parlement na het zomerreces toestemming voor de overname. Daaraan hangt een prijskaartje van 18,5 miljoen euro.

Vakbond boos op Arriva

Vakbond boos op Arriva
UTRECHT - Vakbond CNV Vakmensen ligt overhoop met Arriva over het sociaal plan voor de Limburgse Veolia-medewerkers. Volgens de vakbond wil Arriva werknemers van Veolia voor wie geen werk meer is en die ontslagen worden, te weinig ontslagvergoeding geven.

Helmy Koolen nieuwe manager Economie en Cultuur

Helmy Koolen nieuwe manager Economie en Cultuur
MAASTRICHT - In Maastricht is Helmy Koolen benoemd als nieuwe manager van het team Economie en Cultuur. Helmy is nu werkzaam als teammanager Economie en Ruimte voor de gemeente Sittard-Geleen. Ze heeft brede ervaring in het hoger onderwijs en openbaar bestuur. Eerder werkte ze voor de universiteiten Utrecht, Eindhoven en Heerlen, voor de Provincie Limburg en de Maastricht School of Management en zeven jaar in Bejing onder meer als algemeen manager van de Benelux Chamber of Commerce. In haar nieuwe functie wordt Helmy verantwoordelijk voor het 22-koppige team Economie en Cultuur en het uitvo...

Provincie moet besluit nemen over natuurvergunning ENCI

Provincie moet besluit nemen over natuurvergunning ENCI
DEN HAAG - De provincie Limburg moet binnen vier weken een besluit nemen over de natuurbeschermingsvergunning voor cementfabriek ENCI in Maastricht. Slaagt de provincie daar niet in, dan moet zij een dwangsom van 250 euro per dag met een maximum van 37.500 euro betalen aan de Stichting ENCI Stop. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State sprak dit vandaag uit in een door de stichting ENCI Stop aangehangen procedure. De stichting viel erover dat de provincie almaar geen besluit neemt over de natuurbeschermingsvergunning, terwijl de ENCI gewoon doordraait. Zonder die vergunning ...

COC Limburg geeft kerken kleur

COC Limburg geeft kerken kleur
MAASTRICHT - COC Limburg steunt de kerkenactie in Amsterdam en plaatst overmorgen, op 29 juli om 17.00 uur, een regenboogkaars in de Mariakapel van de Basiliek Onze Lieve Vrouw “Sterre der Zee” in Maastricht. Voor de Europride startten de organisatoren van de Gay Pride Kerkdienst en de Pink Christmas Kerkdienst, gesteund door de Protestantse Kerk Amsterdam, een actie om op alle kerken in Amsterdam regenboogvlaggen te laten wapperen. Veel kerken gaven gehoor aan de actie. Bij de start van de Pride-activiteiten op Roze Zaterdag, 23 juli, wapperde op vele Godshuizen in Amsterdam de re...

Provinciehuis hotspot voor publiek Ironman

Provinciehuis hotspot voor publiek Ironman
MAASTRICHT - Komende zondag 31 juli wordt in en rond Maastricht de Ironman triathlon gehouden, het grootste duursportevenement ter wereld. Tweeduizend professionele atleten en liefhebbers uit 58 landen gaan de ultieme uitdaging aan: 3,8 kilometer zwemmen in de Maas, 180 kilometer fietsen door het Nederlands- en Belgisch Limburgse heuvelland en 42,2 kilometer hardlopen in en rond Maastricht.

Samen actief er op uit!

Samen actief er op uit!
MAASTRICHT - Op vakantie, een weekendje weg of een gezellig dagje erop uit. Samen is dat nog altijd leuker dan alleen. In Zuid-Limburg begrijpen we dat heel goed en presenteren we met veel plezier een uiteenlopend aanbod aan activiteiten. In voor een beetje actie en avontuur voor het hele gezin of als opa en oma de kleinkinderen een onvergetelijke dag uit bezorgen? Dan zit je hier goed! Welkom in Zuid-Limburg, die plek waar families, groot en klein, buitengewoon welkom zijn.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »