kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Politie zoekt sigaar rokende kledingdief

Politie zoekt sigaar rokende kledingdief
MAASTRICHT - Een dief op stand? Blasé? In elk geval geen shagroker - de politie in Maastricht is op zoek naar een kledingdief met een sigaar. Het zou volgens Burgernet gaan om een forse man van rond de 50 jaar, blank, zich verplaatsend op een bromfiets.

Vastenactie: waterproject voor Oeganda

Vastenactie: waterproject voor Oeganda
ROERMOND - Voor steeds meer mensen wordt het duidelijk dat je mensen beter in eigen land kunt helpen, dan ze aan hun lot over te laten, met als gevolg dat ze uiteindelijk aansluiten in de lange stroom vluchtelingen naar onze contreien. Ontwikkelingshulp is dus belangrijk. Onder meer het bisdom Roermond organiseert jaarlijks een vastenactie waarbij geld wordt ingezameld voor projecten in arme landen. Dit keer wordt geld gevraagd voor een waterproject in Oeganda. Voldoende te eten voor families in Katakwi, is daarbij de doelstelling.

Politie waarschuwt voor auto-inbrekers met jammer

Politie waarschuwt voor auto-inbrekers met jammer
SITTARD - De politie waarschuwt mensen dat er auto-inbrekers op pad zijn die uw voertuig leeg kunnen roven zonder braaksporen achter te laten. Hoe? Door gebruik te maken van een apparaat dat de vergrendeling van uw auto ontregelt. Volgens de politie zijn er momenteel in Limburg van dit soort boeven bezig met het leegroven van auto’s zonder braaksporen achter te laten. Ze zijn vooral actief op parkeerplaatsen waar veel auto’s komen. Goed opletten dus!

'OR adviseert V&D-personeel naar UWV te gaan'

'OR adviseert V&D-personeel naar UWV te gaan'
HILVERSUM - De Ondernemingsraad bij warenhuis V&D heeft het personeel het dringende advies gegeven om alvast een uitkering aan te vragen. Dat zei OR-lid Gerard Kortekaas in het programma Jinek op NPO 1. ,,De OR adviseert iedere collega tijdig - uiterlijk 16 februari - de benodigde handelingen voor het aanvragen van een uitkering te hebben vervuld.''

Actie tegen woninginbraken

Actie tegen woninginbraken
MAASTRICHT - De politie heeft gisteren in Maastricht een actie gehouden tegen woninginbraken. Agenten liepen in een aantal wijken zogenoemde preventierondes om inbrekers af te schrikken. Ook voerden zij controles uit op de inbrekersdichtheid van woningen.

Man verbergt ruim 830 xtc-pillen in snorfiets

Man verbergt ruim 830 xtc-pillen in snorfiets
MAASTRICHT - De politie heeft gisteren in Maastricht een bromfietser gearresteerd die bleek rond te rijden met 836 xtc-tabletten. Die waren verstopt in de buddyseat van de snorfiets in een plastic zak.

Mönchengladbach wil ook klacht tegen Tihange

Mönchengladbach wil ook klacht tegen Tihange
MÖNCHENGLADBACH - De Duitse gemeente Mönchengladbach overweegt net als Aken juridische stappen te ondernemen tegen de Belgische kerncentrale van Tihange. De gemeenteraad van de stad ten oosten van Roermond vindt dat Tihange dicht moet vanwege de problemen en de scheurtjes in een reactor, meldden regionale media vrijdag in het westen Duitsland.

NAC-MVV 1-1

NAC-MVV 1-1
BREDA - MVV heeft vandaag in Breda gelijk gespeeld tegen NAC. De Maastrichtse ploeg ging met 0-1 voorsprong de rust in door een doelpunt van Emrullah Güvenç. In de 51ste minuut trapte Joey Suk voor NAC de bal het MVV-doel in, 1-1. Een groot slotoffensief van de Brabantse thuisploeg leverde geen treffer meer op.

Politie zoekt straatrover

Politie zoekt straatrover
MAASTRICHT - De politie in Maastricht is op zoek naar een straatrover. De roof deed zich rond half acht vanavond voor in de omgeving van het Keurmeestersplein, blijkt uit een burgernetmelding. De politie is op zoek naar een 30-jarige man met donker haar op een oude fiets. Hij draagt een bruine jas en een donkere broek.

D66 vraagt naar kostenstapeling bij dagbesteding

D66 vraagt naar kostenstapeling bij dagbesteding
MAASTRICHT - D66 schrikt van het nieuws dat een kwart van de mensen af ziet van dagbesteding vanwege de te hoge kosten. Juist vanuit een preventief, maar ook een sociaal oogpunt is dagbesteding een goed middel om mensen vitaal te houden, vindt D66 Maastricht.

1000-jarig Vijlen wil 1000 nieuwe bomen planten

1000-jarig Vijlen wil 1000 nieuwe bomen planten
VIJLEN - Het 1000 jaar oude kerkdorpje Vijlen wil in een jaar tijd 1000 nieuwe bomen planten. Zowel de plaatselijke bevolking, maar ook toeristen wordt gevraagd aan het project 1000 Bomen Plan mee te doen. Het project is een initiatief van de Stichting Vijlen 1000 Jaar.

Vici-beurs voor Maastrichtse hoogleraar Alexander Sack

Vici-beurs voor Maastrichtse hoogleraar Alexander Sack
MAASTRICHT - Bijzonder hoogleraar Alexander Sack van de Universiteit Maastricht heeft vandaag een Vici-beurs ontvangen voor zijn onderzoek naar hersenstimulatie bij mensen na een beroerte of bij een psychopathologische aandoening. Sack is onderzoeker bij de faculteit psychologie in Maastricht, en met name neurocognitieve psychologie. In totaal kregen vandaag 32 wetenschappers een Vici-beurs van anderhalf miljoen euro. Daarmee kunnen zij de komende vijf jaar onderzoek doen en een eigen onderzoeksgroep opbouwen. De beurzen werden uitgedeeld door de NWO, de Nederlandse organisatie voor wetensc...

Onderzoek: 250 kindhuwelijken per jaar

Onderzoek: 250 kindhuwelijken per jaar
MAASTRICHT - In Nederland worden jaarlijks naar schatting 250 kindhuwelijken gesloten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit Maastricht en het Verwey-Jonker Instituut. Ze wijzen erop dat exacte cijfers lastig te geven zijn, omdat deze huwelijken vaak in gesloten gemeenschappen worden voltrokken.

Akkoord Greenpeace en Aken over gezamenlijk optrekken tegen Tihange

Akkoord Greenpeace en Aken over gezamenlijk optrekken tegen Tihange
AKEN - Greenpeace en de stadsregio Aken hebben vandaag overeenstemming bereikt over een gezamenlijk optrekken tegen de kerncentrale in Tihange. In eerste instantie gaat het erom informatie uit te wisselen en acties tegen de kerncentrale op elkaar af te stemmen. Dat maakte de stadsregio Aken vandaag bekend.

Directie en bouwbedrijf tunnel A2 vervolgd

Directie en bouwbedrijf tunnel A2 vervolgd
MAASTRICHT - Het bedrijf dat de tunnel in de A2 bij Maastricht heeft gebouwd en twee directieleden moeten zich voor de rechtbank verantwoorden. Het Openbaar Ministerie gaat de gedaagden vervolgen voor valsheid in geschrifte, meldde het OM in Maastricht vrijdag.

Bejaarde vrouw beroofd van handtas

Bejaarde vrouw beroofd van handtas
MAASTRICHT - Een onbekende man met een helm op heeft gisteravond een 74-jarige vrouw in Maastricht beroofd van haar handtas. Hij trok de tas met geweld van haar schouder, net op het moment waarop de vrouw naar binnen wilde gaan in het appartementencomplex waar ze woont. Dat gebeurde rond half zeven gisteravond bij de ingang van het appartementencomplex aan het Keurmeesterplein. De vrouw raakte door de roof niet gewond, maar is volgens de politie wel flink geschrokken.

Jongens mishandelen iemand in Meerssen

Jongens mishandelen iemand in Meerssen
MEERSSEN - De vijf jongens van wie gisteravond sprake was in een burgernetbericht over Meerssen, blijken er iemand mishandeld te hebben. Dat meldt de politie vandaag. Volgens de politie hebben de vijf vlak voor negen uur gisteravond iemand mishandeld. Burgernet liet al weten dat dit op de Markt in Meerssen gebeurde.

NS werft 200 mensen voor vergroten veiligheid na ,,Landgraaf''

NS werft 200 mensen voor vergroten veiligheid na ,,Landgraaf''
UTRECHT - De NS gaat per direct tweehonderd medewerkers extra werven om de veiligheid in de trein te vergroten. De vakbonden FNV en CNV en de NS hebben dat donderdagavond laten weten. Hiermee geeft de NS concreet uitvoering aan al eerder gemaakte afspraken voor dubbele bemensing in de treinen.

Geweld op Markt in Meerssen

Geweld op Markt in Meerssen
MEERSSEN - Vijf jongens hebben zich vanavond mogelijk schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging op de Markt in Meerssen. Dat blijkt althans uit een Burgernetbericht. Na op de Markt tekeer te zijn gegaan is het vijftal richting station gevlucht.

Handtekeningenactie tegen gat in stadsmuur

Handtekeningenactie tegen gat in stadsmuur
MAASTRICHT - Kitty Nuyts van de Liberale Partij Maastricht (LPM) is via de wereldwijd opererende online-actiegroep Avaaz een actie begonnen tegen het slaan van een gat in de stadsmuur. Via een petitie wordt het stadsbestuur in Maastricht opgeroepen te stoppen met de afbraak van historisch erfgoed in Maastricht.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio