De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

'Zilver' en 'brons' voor Maastrichtse bierprofessionals

(Foto: Archief Novum/Jean-Pierre Geusens)
1 / 1
zoom out

MAASTRICHT - Geen Nederlands Kampioen, maar wel een zeer eervol resultaat met de plaatsen twee en drie. De zes biertappers die vandaag op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam de Maastrichtse eer vertegenwoordigden tijdens het Nationale Kampioenschap Biertappen, hebben het goed gedaan. Rick Moenen, werkzaam bij Stadscafé Lure in de Grote Looiersstraat werd op een na Neerlands biertapper, Maurice Gilissen van Café In Den Ouden Vogelstruys op het Vrijthof eindigde twee plaatsen lager als de uiteindelijk winnaar, Bas van der Aa van Café Catering de Gouden Leeuw in het Gelderse Winssen.

De Maastrichtenaren maakten samen met twee stadsgenoten deel uit van 25 tapprofessionals die vandaag ten overstaan van publiek en jury in meerdere rondes hun tapkwaliteiten mochten laten zien door exact de juiste schuimkraag en hoeveelheid bier in het glas te laten lopen. Daarnaast moesten ze duidelijk maken dat ze ook het goed inschenken en serveren van speciaalbier beheersten. Net als in voorgaande jaren werd het ook dit jaar weer nek-aan-nek race, waarbij behalve de noodzakelijke tapkennis ook de stressbestendigheid van de kandidaten op de proef werd gesteld. 

Vorig jaar ging de titel Beste Biertapper van Nederland naar Ton Opgenhaffen, tegenwoordig werkzaam bij Sjinkerij de Bóbbel, de lokaliteit die ruim twee jaar geleden werd uitgeroepen tot het beste café van Nederland.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 15 januari 2014


Reageer via Facebook
Plaats je eigen restaurantrecensie
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Meest bekeken restaurants
1 Grand Hotel, Restaurant de l' Empereur Menukaart  
Maastricht
2 Restaurant Beluga  
Maastricht
3 Resto-Bar Cinq Menukaart  
Maastricht
4 Steakhouse Carnal Menukaart  
Maastricht
5 Restaurant Harbour Club  
Maastricht
6 Château Neercanne Menukaart Reviews
Maastricht
7 Tapas Restaurant Los Amigos Menukaart  
Maastricht
8 Lunchrestaurant L'Auberge Menukaart  
Maastricht
9 Novo New Dining Menukaart Reviews
Maastricht
10 Restaurant Mes Amis Menukaart  
Maastricht
Agenda

meer agenda »