De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

CDA Maastricht: grote zorgen over voortbestaan Maastrichtse volkscultuur

CDA Maastricht: grote zorgen over voortbestaan Maastrichtse volkscultuur
MAASTRICHT - Het CDA in Maastricht maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van de Maastrichtse volkscultuur. De huidige coalitie lijkt die cultuur te behandelen als een ondergeschoven kindje, schrijven CDA-ers Mat Brüll en Vivianne Heijnen in vragen aan het college. Zij vinden huurverhogingen voor verenigingsruimtes tot 75 procent niet uit te leggen. Bijgaand de brief van het CDA aan het college.

COLUMN Martin Wings: Up or Down?

COLUMN Martin Wings: Up or Down?
HEERLEN - Ik was drie weken op vakantie in Engeland, in the Midlands, in het liefelijke plaatsje Puckelonbelly, maar dat zal u verder worst wezen. Helaas regent het in Engeland bijna altijd en als het niet regent, is het er gewoon vochtig. Hoe kunnen dan die oude Engelse dames er zo uitgedroogd uitzien? Ze lebberen de hele dag thee. Waar blijft toch al dat vocht?

COLUMN Martin Wings: Sandalen en andere ongemakken

COLUMN Martin Wings: Sandalen en andere ongemakken
HEERLEN - Ga nooit met mij wandelen. Zeg gewoon vriendelijk en beleefd: `Ga maar lekker alleen, jongen.’ Het aan u beloofde wandelingetje van zes kilometer, wordt minstens het dubbele, soms zelfs wel vijftien kilometer.

COLUMN Martin Wings: Rare man

COLUMN Martin Wings: Rare man
HEERLEN - Wat doet die man eigenlijk ’s avonds?

COLUMN Martin Wings: Penningmeester

COLUMN Martin Wings: Penningmeester
HEERLEN - Soms lees je het in de krant: Gevluchte penningmeester opgepakt in Portugal. Hij heeft een half miljoen euro gestolen uit de kas van de begrafenisvereniging, voetbalclub, goed doel, enfin vult u zelf maar in.

COLUMN Piet Poell: Modder

COLUMN Piet Poell: Modder
ROERMOND - Het houdt op. Vanaf volgende week is Dichtbij onthoofd, dat wil zeggen: er is geen redactie meer. TMG stopt met redacteuren te betalen maar houdt de site wel nog aan als een soort publieke blog. U kunt er dus alles op pleuren wat u wilt, in uw eigen taaltje, zonder geredigeerd of teruggefloten te worden. Dat wordt dus Facebook in het klad. Zalig nieuwjaar!

OPINIE: De Klos: NHM, Kumulus, de Bieb

OPINIE: De Klos: NHM, Kumulus, de Bieb
MAASTRICHT - Wethouder Damsma heeft een plan laten uitwerken om bezuinigingen op het Natuurhistorisch mueseum aan het Bosquetteplein, Kumulus en CC de bibliotheek door te voeren. Deze plannen acht de Liberale Partij Maastricht echter desastreus.

COLUMN Dion van Rijn: Limburgse democratie

COLUMN Dion van Rijn: Limburgse democratie
ROERMOND - De Limburgse verkiezing van de sportmens van het jaar dreigt weer eens uit te lopen op een rel. Het leeuwendeel van het publiek kiest voor de prestaties van een jonge man die op het wereldpodium op het allerhoogste niveau presteert. Een podium waar je alleen terecht komt als je eigenlijk al de beste van de wereld bent en waar hij dus zijn hele leven voor getraind en gewerkt heeft. Weliswaar weten de kenners, en voelen velen met hen, dat hij zijn hoogtepunt nog lang niet bereikt heeft maar nog nooit heeft een Nederlander gepresteerd wat deze Limburgse jongen nu al bereikt heeft. D...

OPINIE: De stem van de vrijwilliger

OPINIE: De stem van de vrijwilliger
MAASTRICHT - Maastricht is een bruisende stad waar vele mensen zich als vrijwilliger inzetten. Of het nu is voor hun sportclub, muziekvereniging, met carnaval, het verzorgings- of buurthuis, het is geweldig te zien hoe iedereen bijdraagt aan de leefbaarheid van hun eigen leefomgeving.

LPM boos om snijden in Kumulus

LPM boos om snijden in Kumulus
MAASTRICHT - LPM-raadslid Kitty Nuyts breekt een lans voor Kumulus. Mensen zijn verontwaardigd over de kaalslag in het lesaanbod bij Kumulus, schrijft ze in vragen aan het college. Bij deze de vragen van Nuyts.

'Als je bang wordt, houdt het op'

'Als je bang wordt, houdt het op'
MAASTRICHT - Bezoekers en standhouders van kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof van de Limburgse hoofdstad toonden zich dinsdagochtend geschokt door de terreuraanslag in Berlijn. Maar ,,als je bang wordt, houdt het op’’, vatte een standhouder uit Amsterdam het algemene gevoel samen. ,,Haat en angst zaaien is wat ze willen. Dat gaan we dus niet doen!’’

COLUMN Piet Poell: Kerstmaal

COLUMN Piet Poell: Kerstmaal
ROERMOND - Met Kerstmis eten we chinees. Dat is het gemakkelijkste als je niet uren in de keuken wilt staan: je gaat naar het chinees restaurant, laat daar een paar bakken volpleuren met tjap tjoy en babi pangang en thuis hebt u nog wel een hond loslopen voor de authentieke toets. Die zou u deze zomer toch maar aan een boom in het bos hebben gebonden. Liefst geen al te grote hond, anders gaat er zoveel tijd in het villen zitten en u wilde het eenvoudig houden. Maar ik ken u: toen u hem aanschafte moest het per se een grote, gespierde makker zijn, want u had geen Harley Davidson maar wel een...

Nieuwjaarsconcert met uitreiking Nederlandse Muziekprijs en start jubileumjaar

Nieuwjaarsconcert met uitreiking Nederlandse Muziekprijs en start jubileumjaar
MAASTRICHT - Het is dubbel feest op woensdag 4 januari in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Niet alleen vormt het theater het decor waar de Nederlandse Muziekprijs wordt uitgereikt aan hoornist Rob van de Laar, het is tevens de aftrap van het jubileumjaar waarin het theater haar 25-jarig bestaan viert. Rob van de Laar ontvangt de Nederlandse Muziekprijs uit handen van Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), tijdens het nieuwjaarsconcert met philharmonie zuidnederland. Om dit én de start van het 25-jarig jubileumjaar van het ...

Anathema in het Openlucht Theater Valkenburg

Anathema in het Openlucht Theater Valkenburg
VALKENBURG (LB) - Op 24 juni 2017 organiseert Muziekgieterij en Glassville samen met het Openluchttheater Valkenburg de eerste editie van het Midsummer Prog Festival. De eerste bevestigde namen zijn Anathema (UK) en Iamthemorning (RU).

PvdA in brandbrief: ‘Plannen Centre Ceramique slecht onderbouwd en te rigoureus’

PvdA in brandbrief: ‘Plannen Centre Ceramique slecht onderbouwd en te rigoureus’
MAASTRICHT - In een brandbrief aan het Maastrichtse college van Burgemeester en Wethouders heeft de PvdA-fractie zeer grote vraagtekens gezet bij de voorgenomen plannen voor de bibliotheek, Kumulus en Natuurhistorisch Museum Maastricht. Volgens PvdA-raadslid Antoine van Lune zijn de plannen slecht onderbouwd, te rigoureus en zijn de financiële consequenties onduidelijk.

Door griep gevelde Dumoulin vervangen door Peter Noten

Door griep gevelde Dumoulin vervangen door Peter Noten
MAASTRICHT - We schrijven het jaar 2004. In Theater aan het Vrijthof speelt ’t Mestreechs Volleks Tejater de musical Slokspek met in de hoofdrol Phil Dumoulin.  Regie was in handen van Huub en Peter Noten.  Slokspek is de Maastrichtse versie van Scrooge uit de roman “A Christmas Carol” van Charles Dickens. 12 jaar later zou Phil het stuk voorlezen tijdens het Jaarlijkse kerstconcert van philharmonie zuidnederland. Samen met enkele jonge acteurs van het Volleks Tejater zou hij zijn rol nog een spelen, maar griep velde “Slokspek”, een etmaal voor de voorstelling.  Paniek? Nee hoor.

Rondleiding met kaarslicht in grotten Jezuïetenberg

Rondleiding met kaarslicht in grotten Jezuïetenberg
MAASTRICHT - In de Jezuïetenberg vond gisteren een unieke rondleiding plaats, voor het eerst dat die gedaan werd. Een rondleiding bij kaarslicht! Net zoals vroeger de Jezuïeten zelf in de grotten werkten met uitsluitend kaarslantaarns, olielampen en later ook carbidlampen. In de grotten zijn wel vaker rondleidingen, maar in het flakkerende kaarslicht zien de prachtige gangen er toch heel anders uit, precies zoals de Jezuïeten het vroeger ook zagen.

Doe maar op Bospop

Doe maar op Bospop
WEERT - Doe Maar, Nederlands populairste band aller tijden, is toegevoegd aan het programma van Bospop. Met de toevoeging van Doe Maar zijn de eerste vijf namen bevestigd. Eerder werden al Beth Hart, Anastacia, Anouk en Airbourne bevestigd voor Bospop 2017. Bospop vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017 op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

Oetrope nui jäögprins(es) JCV de Kribbebieters

Oetrope nui jäögprins(es) JCV de Kribbebieters
MAASTRICHT - Stèllekesaon zuus ste euveral de keerslempkes blinke, en huurs ste links en rechts de keersmeziek klinke. Ederein is ziech aon 't pripperere veur die sjoen daog, naomelek Keersemes. Oondertösse is de kanselarijraod vaan JCV de Kribbebieters ziech aon 't pripperere veur zoondag 15 jannewarie 2017.

Cultuurfonds ondersteunt Limburgse diversiteit: van volkscultuur tot film tot natuurbehoud

Cultuurfonds ondersteunt Limburgse diversiteit: van volkscultuur tot film tot natuurbehoud
MAASTRICHT - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg sluit 2016 af met het ondersteunen van een grote diversiteit aan culturele uitingen en bijzondere culturele projecten in de provincie, van volkscultuur en mode, tot opera, theater en film, tot steun voor behoud van erfgoed en natuur.
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »