De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Intocht kerstman Maastricht nieuwe traditie?

Intocht kerstman Maastricht nieuwe traditie?
MAASTRICHT - Maastricht heeft dit jaar naast de traditionele intocht van Sinterklaas ook een officieel een ontvangst van de kerstman. De goedlachse dikzak komt 7 december per stoomtrein aan. Daarna gaat hij met een door rendieren getrokken arrenslee naar zijn verblijf op de kerstmarkt op het Vrijthof.

Magisch Maastricht op het Vrijthof geopend!

Magisch Maastricht op het Vrijthof geopend!
MAASTRICHT - Sinterklaas is nog geeneens vertrokken of de kerstman heeft al een deel van het stadscentrum overgenomen. Het event op het Vrijthof heeft een metamorfose ondergaan. Dit jaar is de schaatsbaan van 900 vierkante meter vernieuwd. Dit hopelijk bruisende centrum van Magisch Maastricht op het Vrijthof is overdekt met een transparant dak, voor nóg meer ijsplezier!

schrit_tmacher festival blijft zichzelf overtreffen

schrit_tmacher festival blijft zichzelf overtreffen
HEERLEN - Ieder jaar op opnieuw denken kunst, cultuur en dansliefhebbers na afloop van het schrit_tmacher festival: absolute top! Beter dan dit kan eigenlijk niet! Maar toch blijft schrit_tmacher zichzelf alsmaar overtreffen. Grondlegger en festivaldirecteur Rick Takvorian en zijn rechterhand Stefanie Gerhards slagen er in nauwe samenwerking met Bas Schoonderwoerd, directeur van de Parkstad Limburg Theaters, dan ook altijd weer in om compagnies te strikken, die mondiaal artistieke grenzen weten te verleggen. Ook tijdens de 22ste editie van 7 maart tot 9 april, in Heerlen, Aken en voor het e...

Life of Ornament, een bijzonder cross-over project tussen cultureel erfgoed en digitale kunst

Life of Ornament, een bijzonder cross-over project tussen cultureel erfgoed en digitale kunst
MAASTRICHT - Viewmaster Projects presenteert Life of Ornament, een bijzonder cross-over project tussen cultureel erfgoed en digitale kunst in de openbare ruimte van het Sphinxkwartier in Maastricht.  Kunstenaarsduo Persijn Broersen & Margit Lukács heeft op uitnodiging van Viewmaster Projects twee videowerken gemaakt waarin de befaamde drukdecors van de Sphinx en Société Céramique tot leven komen.

It’s beginning to look a lot like…

It’s beginning to look a lot like…
MAASTRICHT - Aanstaande vrijdag staan officieel de feestdagen voor de deur met de opening van Magisch Maastricht op het Vrijthof! Kom in de stemming op de schaatsbaan, kijk uit over heel Maastricht vanuit het reuzenrad en neem een glühwein of warme chocomel bij een van de kerstkraampjes.

Stichting Wie-Kentschool in Maastricht genomineerd voor Appeltje van Oranje

Stichting Wie-Kentschool in Maastricht genomineerd voor Appeltje van Oranje
MAASTRICHT - Inwoners van Limburg kunnen ook dit jaar weer meebeslissen over wie een Appeltje van Oranje verdient. Vanaf morgen, vrijdag 2 december kunnen zij stemmen op 10 initiatieven in Zuid-Nederland die kans maken op een Appeltje van Oranje 2017. Helaas is daar maar één Limburgs initiatief bij, en wel de Wie-Kentschool in Maastricht. Dat wordt dus een inkoppertje! Toch?

Penn en Bovens openen tentoonstelling over 25 jaar Verdrag van Maastricht

Penn en Bovens openen tentoonstelling over 25 jaar Verdrag van Maastricht
MAASTRICHT - Gouverneur Theo Bovens en burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht openen morgen drie tentoonstellingen over 25 jaar Verdrag van Maastricht. Dat gebeurt in de centrale hal in het Gouvernement aan de Maas.

Sinterklaas wint het nog altijd van de kerstman. Maar hoe lang nog?

Sinterklaas wint het nog altijd van de kerstman. Maar hoe lang nog?
AMSTELVEEN - Alle mogelijke moeite wordt er gedaan om hem naar de achtergrond te bonjouren, maar de goedheiligman wint het nog altijd van de kerstman. Hoelang nog, is maar de vraag. Winkeliersorganisaties en stadsbesturen in onder meer Maastricht en Roermond hebben de stad al in kerstsferen getooid. De oer-Nederlandse traditie van onze eigen Sint is echter nog altijd populairder dan die import kerstman. Maar helaas, de Sint is op zijn retour.

Extra subsidie Bonnefantenmuseum een stap dichterbij

Extra subsidie Bonnefantenmuseum een stap dichterbij
MAASTRICHT - Vanmiddag is in de Tweede Kamer de door dhr. Michiel Van Veen (VVD) ingebrachte motie besproken, waarin hij onder andere verzoekt om buiten de Culturele Basisinfrastructuur aanwezige beschikbare extra gelden toe te kennen aan twee musea, één in de regio Noord en één in de regio Zuid. De meerderheid van de kamer heeft positief op de motie gestemd. Daarmee is een extra subsidie voor het Bonnefantenmuseum een stap dichterbij gekomen.

In de sneeuw op zoek naar Turkije

In de sneeuw op zoek naar Turkije
MAASTRICHT - De laatste jaren is er steevast veel aandacht voor de immigratie en inburgering van verschillende bevolkingsgroepen in de Westerse samenleving. Sinds de jaren zestig zijn vanuit het gastarbeiders- programma uit Turkije veel immigranten naar West-Europa getrokken. Ondertussen zijn we ruim vijftig jaar verder. De vraag naar hoe het nu met de Turkse inwoners van Gent gesteld is en de aanhoudende politieke onrust in Turkije maakt dat Luk Perceval voor NTGent een bewerking van de roman Sneeuw maakte.

COLUMN Piet Poell: Kristallnacht

COLUMN Piet Poell: Kristallnacht
ROERMOND - Toen ik de lerares mathematica in de klas bekritiseerde en haar vroeg wat de waarde was van haar ingewikkelde maar abstracte vergelijkingen als de wereld morgen heel anders kon zijn, kreeg ik een bot antwoord en werd ik de klas uitgestuurd. Ik ging dus naar de directeur. Ik mocht dan wel een immigratie-achtergrond hebben, maar ik kan mijn mondje goed roeren, dat heb ik hier in dit land wel geleerd. Ik zei tegen de directeur dat ik gediscrimineerd werd.

Talent van morgen op festival Winter Nights

Talent van morgen op festival Winter Nights
MAASTRICHT - WINTER NIGHTS is een preview-festival waar creatief talent werk in wording, work in progress toont. Op 16 en 17 december laten maar liefst dertien makers in de AINSI te Maastricht zien wat ze voor bijzonders te bieden hebben. Alles duurt maximaal 30 minuten dus er is veel te zien in een korte tijd.

Anouk, Beth Hart, Anastacia en Airbourne op Bospop 2017

Anouk, Beth Hart, Anastacia en Airbourne op Bospop 2017
WEERT - De eerste vier namen voor Bospop 2017 zijn een feit. Volgend jaar staan onder meer Beth Hart, Anastacia, Anouk en Airbourne op het podium in Weert tijdens de 37ste editie van Bospop. Bospop vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop start zaterdag 18 februari 2017 om 10.00 uur via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Opera per Tutti komt weer naar de St. Janskerk

Opera per Tutti komt weer naar de St. Janskerk
MAASTRICHT - Op zondag 18 december presenteert mezzosopraan Mylou Mazali met haar Opera per Tutti! gezelschap een wervelend december programma vanuit de St-Janskerk op ’t Vrijthof in Maastricht ‘s middags om 15.00 uur. De cast zal bestaan uit Leonie van Veen, sopraan, Mylou Mazali, mezzosopraan, Peter Gijsbertsen, tenor, Tim Maas, bariton, Mirsa Adami, vleugel.

Pokemon Pikachu op bezoek bij de Sint

Pokemon Pikachu op bezoek bij de Sint
MAASTRICHT - Sinterklaas aan de Maas. Sinterklaas woont tijdelijk op de Spanjevallei van rederij Stiphout. Daar ontvangt hij kinderen en ouders. Zondag hadden ze een speciale gast tijdens een van de voorleesuurtjes.  Deze keer was het de beurt aan Pokémon Pikachu.

Burgemeester en gouverneur trapten de Europe Calling! koffiebus toer af

Burgemeester en gouverneur trapten de Europe Calling! koffiebus toer af
MAASTRICHT - Burgemeester Annemarie Penn - te Strake en gouverneur Theo Bovens gaven vandaag het startschot voor de Europe Calling! koffiebus toer. Bij de Europe Calling! koffiebus kan iedereen onder het genot van een kopje koffie in gesprek gaan over Europa in de dagelijkse praktijk. In 2017 is het namelijk 25 jaar geleden dat in Maastricht het Verdrag van Maastricht werd ondertekend: de geboorteakte van de Europese Unie en de Euro.

Actuele cartoons over Roosevelts Vier Vrijheden

Actuele cartoons over Roosevelts Vier Vrijheden
MAASTRICHT - VRIJMOEDIG laat in 100 actuele cartoons, gemaakt door tekenaars uit 25 landen, even zoveel opinies zien, gebaseerd op Roosevelts Vier Vrijheden, die werden opgenomen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: Vrijheid van Godsdienst, Vrijheid van Meningsuiting, Vrijwaring van Vrees en Vrijwaring van Gebrek. Gezien de recente ontwikkelingen in de EU – denk aan Charlie Hebdo, vluchtelingen, terroristische aanslagen en de Brexit – is dit Verdrag van Maastricht actueler dan ooit. Hoe gaan we in die context om met de Vier Vrijheden?

Dit jaar langst mogelijke Advent

Dit jaar langst mogelijke Advent
ROERMOND - Advent. Vlak over de grens in Duitsland razend populair. Overal liggen rijen adventskransen te koop, de ene nog mooier dan de andere. Hier in Limburg vieren steeds minder katholieken dit oude gebruik in de laatste weken voor de kerst. De Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest; de tijd waarin de komst van Jezus Christus (Kerstmis) wordt verwacht, legt het bisdom Roermond uit. Aangezien het Latijnse woord voor 'komst' of 'het komen' adventus is, worden de vier weken vóór Kerstmis 'Advent' genoemd. Dit jaar begint de Advent op zondag 27 november. Daarmee is deze adven...

COLUMN Martin Wings: Gratis parkeren

COLUMN Martin Wings: Gratis parkeren
HEERLEN - Vandaag kan ik mijn nieuwe pas afhalen op het gemeentehuis van Heerlen. Niets bijzonders zult u zeggen en dat is het ook niet. Alleen die pasfoto, waar ik het tien jaar mee moet doen, want zolang is een pas tegenwoordig geldig. Het is geen gezicht, ik sta er op als een sombere oude man, die net voor het afdrukken van de foto in zijn broek gepoept heeft. Maar misschien zie ik er wel altijd zo uit, foto’s liegen niet, zegt men. Op een of andere manier ben ik nu eenmaal altijd gespannen als er een foto van mij gemaakt wordt.

Arriva nodigt 30 muziekgezelschappen uit om start feestelijk te omlijsten

Arriva nodigt 30 muziekgezelschappen uit om start feestelijk te omlijsten
ROERMOND - Met ingang van zondag 11 december 2016 verzorgt Arriva het bus- en treinvervoer voor de komende 15 jaar in Limburg. Arriva wil deze bijzondere dag een Limburgs feestelijk tintje geven. Daarom nodigt Arriva diverse muziekgezelschappen uit om bij verschillende bus- en treinstations te komen musiceren tussen 12.00 en 15.00 uur. Daarmee maken we samen ‘The Sound of Arriva’. De muziekgezelschappen die worden uitgenodigd, variëren van Zaate Hermeniekes tot Fanfares en van Mannenkoren tot Singer-songwriters.
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »