De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Zangclinic "Ontdek je Stem

(Foto: Fer van de Winkel)
1 / 1
zoom out
MAASTRICHT - Gratis zangclinic Mannenkoor Borgharen ism Hennie Ramaekers.
 Mannen ontdekken hun stem

Gratis clinic ‘vocal
coaching’ door Hennie Ramaekers

Zingen is populair, niet alleen bij de jeugd maar ook onder volwassenen. Samen zingen geeft bovendien een flinke portie positieve energie.

Mannenkoor Borgharen heeft de Maastrichtse dirigent Hennie Ramaekers in de arm genomen om zangliefhebbers kennis te laten te maken met hun eigen stem en het plezier van samen zingen. Het koor biedt mannen jonger dan 60 jaar een gratis zangclinic door Hennie Ramaekers aan. Op basis van "Ontdek je stem", een
handboek voor beginnende koorzangers dat Hennie Ramaekers in 2011 samen met de Belgische zangpedagoge Nadia Loenders publiceerde, werken de deelnemers toe naar een gezamenlijk slotconcert. Tijdens dit concert, met als ondertitel “Dreams”, verzorgen de clinicdeelnemers een zelfstandig optreden. Ook treden zij samen met het koor op met een werk dat speciaal voor dit concert is gearrangeerd door Roger Moens, dirigent van Mannenkoor Borgharen.

Het slotconcert vindt plaats op zondagmiddag 23 juni in het Maastrichtse Centre Céramique.

Hennie Ramaekers

Hennie Ramaekers is geboren te Maastricht in 1946, studeerde piano en orkestdirectie aan het Maastrichtse Conservatorium bij Jean Antoniëtti en Martin Koekelkoren.
Hij was dirigent van diverse bekende koren en symfonische blaasorkesten,
waaronder de Mastreechter Staar, harmonieorkest St. Cécile Eijsden en harmonie
St. Michaël Thorn. Naast het dirigentschap was hij als pianodocent verbonden aan het Maastrichts Conservatorium. Hij was directeur van kunstinstellingen te Roermond en Waalwijk en docent aan de conservatoria van Maastricht en Enschede. Als dirigent is hij momenteel actief bij het Groot Mannenkoor Zwolle, het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en bij het Tata Steel Symphonisch Blaasorkest (Hoogovens) te Beverwijk.

Clinic

De clinic wordt vanaf 11 mei a.s. op zeven achtereenvolgende zaterdagochtenden van 10.30 tot 12.00 uur gegeven in het repetitielokaal van de Koepelkerk in Maastricht, ingang Scharnerweg.

Mannen jonger dan 60 jaar die aan de clinic willen deelnemen, kunnenzich vóór 5 mei a.s. aanmelden viasecretaris@mannenkoor-borgharen.com of via tel. 043-3253246 / 06-21894865.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 14 april 2013


Reageer via Facebook
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »